|
17-04-2014 |
 | Nikolos
|
| am vandut apt meu personal vanzare -cumparare copilului meu major la pretul pietei pt ami plati niste daune de accident rutier eu ca inculpat : avocat , recurs, pt cateva parti vatamate daune morale etc si ce mi-a mai ramas am platit timp de 6-7 luni rata [ numai dobanda ] la banca dupa care nu am mai putut plati eu fiind deja somer si nici bani nu mai aveam . Banca a concesionat datoria catre o firma recuperatoare care nu mi-au dat curs notificarilor mele scrise catre ei si pana la urma am primit acasa somatie de executare silita mobiliara cu dispozitie judecatoreasca. intrebare : poate sa revina asupra apartamentului vandut fiicei mele ? mentionez ca acum lucrez cu un salariu de 740 ron , ce se poate intampla mai departe in cazul in care eu acum nu mai am nimic pe numele meu ? | |
|
|
|
22-04-2014 |
| Contractul cu fiica dvs va putea fi anulat de creditori doar daca se dovedeste ca a fost facut in frauda drepturilor lor. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-04-2014 |
 | Nikolos
|
| D-na av. vanzarea s-a facut in 2011 si cred ca s-a intabulat in CF iar acum suntem in 2014 si cineva mi-a spus ca nu mai poate fi atacat . | |
|
|
|
28-04-2014 |
| Termenul de prescripție pentru acțiunea revocatorie-pauliană este prev. de art. 1564 Noul Cod Civil: Dacă prin lege nu se prevede altfel, dreptul la acţiune se prescrie în termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia să cunoască prejudiciul ce rezultă din actul atacat. | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
30-04-2014 |
 | Nikolos
|
| Conform art. 1564 din Codul Civil prevede ca dreptul la actiune se prescrie in termen de un an de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca prejudiciul ce rezulta din actul atacat. ADICA termenul de un an dela data care creditorul...........ce rezulta din actul atacat este termenul dela data vanzarii apt sau din data in care executorul a primit hotararea judecatoreasca pt executare ? EXP apt s-a vandut [ 2011 iulie ]cu 8 luni inainte de a nu mai putea achita ratele bancare pt nevoi personale ,lipsa loc munca , dupa care in 2014 aprilie prrimesc somatie pt executare silita mobiliara la adresa apt vandut nu la adresa mea actuala din buletin . SE mai poate aplica actiunea paulina art 1564 cpc nou ? | |
|
|
|
02-05-2014 |
| Nikolos a scris pe 29-04-2014: ADICA termenul de un an dela data care creditorul...........ce rezulta din actul atacat este termenul dela data vanzarii apt sau din data in care executorul a primit hotararea judecatoreasca pt executare ? Conform NCC, termenul nu începe să curgă de la data autentificării contractului, ci de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca prejudiciul ce rezulta din actul atacat. Oricum, această prevedere nu este aplicabilă în cazul dvs. pentru că la data autentificării actului de vânzare era în vigoare vechiul Cod Civil. În speța dvs., deoarece la data respectivă legea nu reglementa expres un termen de prescripție pentru acțiunea pauliană/revocatorie, sunt aplicabile dispoziţiile art. 9 alin. (2) din Decretul nr. 167/1958 privind acţiunea în anularea unui act juridic, care stabilesc că termenul de prescripţie de 3 ani începe să curgă de la data când cel îndreptăţit a cunoscut cauza anulării, însă cel mai târziu de la împlinirea a 18 luni de la data încheierii actului. | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
02-05-2014 |
 | Admin Vizitator |
| Nikolos, nu mai deschideti subiecte noi cu aceeasi intrebare. Daca mai aveti intrebari pe marginea acestui subiect, trebuie sa postati in cadrul aceluiasi subiect. | |
|
|
|
03-05-2014 |
 | Nikolos
|
| Avocat Alexandru Surdescu a scris pe 02-05-2014: Nikolos a scris pe 29-04-2014: ADICA termenul de un an dela data care creditorul...........ce rezulta din actul atacat este termenul dela data vanzarii apt sau din data in care executorul a primit hotararea judecatoreasca pt executare ? Conform NCC, termenul nu începe să curgă de la data autentificării contractului, ci de la data la care creditorul a cunoscut sau trebuia sa cunoasca prejudiciul ce rezulta din actul atacat. Oricum, această prevedere nu este aplicabilă în cazul dvs. pentru că la data autentificării actului de vânzare era în vigoare vechiul Cod Civil. În speța dvs., deoarece la data respectivă legea nu reglementa expres un termen de prescripție pentru acțiunea pauliană/revocatorie, sunt aplicabile dispoziţiile art. 9 alin. (2) din Decretul nr. 167/1958 privind acţiunea în anularea unui act juridic, care stabilesc că termenul de prescripţie de 3 ani începe să curgă de la data când cel îndreptăţit a cunoscut cauza anulării, însă cel mai târziu de la împlinirea a 18 luni de la data încheierii actului. Decretul 167/1958 a fost abrogat de Legea nr.71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil cred ca nu mai poate fii acest decret valabil | |
|
|
|
03-05-2014 |
| Nikolos a scris pe 02-05-2014: Decretul 167/1958 a fost abrogat de Legea nr.71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil cred ca nu mai poate fii acest decret valabil Dacă ați fi citit cu atenție ce am scris mai sus, vedeați de ce în speța dvs. nu este aplicabil noul Cod Civil (Legea nr. 287/2009). | Tel: 0726307109 E-mail: asurdescu@gmail.com Www: http://avocatcivil.net Sediu: B-dul Dimitrie Cantemir, nr. 27, bl.1, sc. A, et. 1, ap. 36, Sector 4, Bucureşti | |
|
|
|
|
07-05-2014 |
 | Adrian Gutan Vizitator |
| Are dreptate colegul, din coroborarea dispoziţiilor art. 6 alin. (4) NCC cu cele ale art. 201 din Legea nr. 71/2011 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil rezultă că legea aplicabilă prescripţiei extinctive, sub toate aspectele, este legea în vigoare la data la care prescripţia a început să curgă, iar instanţa poate să invoce, din oficiu, excepţia prescripţiei dreptului material la acţiune dacă termenul de prescripţie a început să curgă sub imperiul Decretului nr. 167/1958 privitor la prescripţia extinctivă. | |
|
|
|
07-05-2014 |
 | Nikolos
|
| DAR AM INTELES CA DACA DUPA VANZAREA APT S-A FACUT INTABULAREA PE NUMELE CUMPARATORULUI ACTIUNEA DE REVOCARE A CONTRACTULUI VANZ.- CUMP. NU MAI POATE FII ATACAT ????? | |
|
|
|
07-05-2014 |
| La orice vanzare de bunuri imobile este obligat notarul sa faca intabulare, ati inteles gresit. | |
|
|
|
07-05-2014 |
 | PANTIRU CRISTINA Vizitator |
| IN ANUL 2006 am facut un credit pt apartament de 50000 euro.un an de zile a fost credit cu dobnda fixa apoi variabila. plateam 290 euro pe luna la 31000 euro.Dupa un an de zile rata s-a facut de 350 euro pe luna ,iar euro se facuse 45000.am achitat 7 ani din credit ,pana anul trecut in martie 2013 cand am ramas fara servici si nu am mai putut achita creditul.Pana anul trecut am fost de nenumarate ori la banca pt a ma ruga de ei sa ma ajute ,sa cadem la o intelegere ca nu mai pot plati rata.Bineinteles ca de fiecare data raspunsul a fost negativ.Acum am ajuns la executare silita si astept sa din clipa in clipa executarea.inaite ca apartamentul sa ajunga la executare am avut o discutie cu un executor pe cale amiabila,care l-a inceput ni-a spus ca putem sa vindem noi apartamentul cu suma de 31000 euro ca sa putem sa ne achitam creditul.Acesta era un lucru bun.Cand am gasit cumparator totul s-a dat peste cap.nu puteam sa-l vand de fapt cu 31000 euro ,ce trebuia vandut de fapt cu cel putin 36000 euro dupa noile calcule.Bineinteles ca piata imobiliara scazand f mult nu pot sa-l vand cu aceasta suma.nu-mi acorda nimeni 36000 euro pe el.ROG DIN SUFLET DACA CREDETI CA EXISTA VREO SCAPARE DE LA EXECUTARE ,SAU MACAR SA NU MAI RAMAN CU DATORII DE LA EXECUTARE,,AJUTATI-MA,, | |
|
|
|
07-05-2014 |
 | Nikolos
|
| Daca a trecut mai mult de 1 an de la data indeplinirii formalitatilor de publicitate imobiliara obligatorii in cazul vanzarii unui apartament, respectiv intabularea in CF, atunci actiunea pauliana nu mai poate fi admisa de cel interesat, fiind prescris dreptul la actiune. Daca vanzarea a avut loc in 2011, atunci concomitent ar fi trebuit sa se fi si intabulat aceasta vanzare pe numele cumparatorului, iar in aceste conditii nu mai poate fi exercitata actiunea revocatorie. stimate utilizator ti-am trimis cele doua citate de catre un expert [ eu nu stiu daca este sau nu expert , dar are la activ multe raspunsuri ] in legatura cu intrebarea mea daca am inteles eu bine . Puteti comenta citatele ? | |
|
|
|
07-05-2014 |
| Termenul incepe sa curga de la intabulare, da, dar este de 3 ani si nu de 1 an pentru ca se aplica principiul tempus regit actum, deci se au in vedere legile in vigoare la acea data. Teoretic poate sa inceapa sa curga si mai devreme de intabulare termenul, daca creditorul a aflat de dinaintea intabularii de existenta contractului, dar nu are aplicabilitate teoria asta in practica pentru ca notarul e obligat sa intabuleze in aceeasi zi sau in urmatoarea contractul in baza legii cadastrului. In 2011 nu se pune problema ca nu s-ar fi facut la notar contractul. | |
|
|
|
10-05-2014 |
 | Nikolos
|
| deci d-le Adrian ziceti ca termenul incepe sa curga dela intabulare deci apt vandut in 2011 iunie pana in momentul de 2014 iunie [ presupunem ca s-a facut intabularea la vanzare ] se implinesc 3 ani si nu se mai poate aplica actiunea paulina ? Multumesc | |
|
|
|
10-05-2014 |
| Da, dreptul la actiune va fi prescris peste 3 ani. | |
|
|
|
10-05-2014 |
 | Nikolos
|
| te mai deranjez cu o intrebare d-le Adrian oricum iti multumesc pt timpul si raspunsurile d-voastra acordate prescriptia se face la 3 ani in cazul actiunii pauline asa cum am mai scris , indiferent ca intre timp s-a mai facut o plata sau ca sa dat hotararea judecatoreasca pt executare silita mobiliara [au vreo piedica la prescriptie sau prescriptia curge dela data intabularii pe numele cumparatorului indiferent de ceeace am scris mai sus ] ?Oricum am vb cu executorul si a zis sa fac cate o plata sau doua daca se pote pe luna cat pot eu ca suma sa dau dovada de buna credinta si sa vada creditorii[ eoski ] ca platesc Va multumesc ! | |
|
|
|
23-05-2015 |
 | Andreea12 Vizitator |
| Buna seara, Ma aflu intr-o situatie mai delicata, sotul meu a avut niste probleme impreuna cu mai multi colegi la serviciu iar firma respectiva doreste sa ne execute silit pentru o suma destul de mare de bani. Vroiam sa va intreb, noi suntem singurii care avem ceva pe numele nostru, si anume o garsoniera achizitionata prin creditul prima casa, daca divortam inainte de a primi scrisoarea de executare silita, chiar daca rezolutia procesului a fost data vor mai putea avea acess la garsoniera.Adina daca divortam iar eu preiau creditul si casa implicit mai ma pot executa si pe mine avand in vedere ca am divortat ulteriou terminarii procesului? Sau cum se procedeaza, in urma procesului s-a stabilit ca au de plata solidar suma totala de 30000 euro din cate am intele nu conteaza care din ei plateste, suma trebuie acoperita si daca are unul singur ceva se ia de la ala iar el la randul lui trebuie sa ii dea in judecata pe ceilalti pentru a obtine partea lor.... Credeti ca ne pot executa silit garsoniera avand in vedere ca e prin credit luata pe 25 de ani? Pot sa ia garsoniera dupa ce o achitam? Multumesc frumos. | |
|
|
|
24-05-2015 |
| Sunteti proprietarii garsonierei din chiar ziua incheierii contractului de vanzare-cumparare, chiar daca plata pretului se face in rate. Prin urmare ea va putea face obiectul unei executari silite. Binenteles ca doar cota de 1/2 care s-ar cuveni sotului. Divort si partaj voluntar cu preluarea garsonierei si a creditului (ar necesita acordul bancii dar nu o sa-l obtineti) si plata unei sulte catre fostul sot (care sa si fie efectiv platita prin virament bancar). Sulta poate sa nu fie 1/2 din imobil avand in vedere ca inca nu e achitat. Bine ar fi sa discutati toate amanuntele cu un avocat care sa aflati in detaliu care sunt riscurile. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |