Forum avocaţi > Dreptul muncii

O firma, poate imprumuta unei persoane fizice o suma de bani in numerar?

11-09-2017
Vizitator
Buna seara, as dorii sa stiu daca o firma poate impruma unei persoane fizice o suma de bani in numerar?

In urma cu un an m-am angajat intr-un service auto. Angajatorul avea nevoie de o persoana pe postul de sofer. Dar trebuia categoria "C". Eu aveam doar categoria "B". Angajatorul mi-a spus ca imi plateste el scoala de soferi pentru categoria pe care trebuia sa o obtin. Ceea ce in contractul de munca nu era specificat ca am sa fiu instruit sau scolarizat pentru asa ceva. Am inceput scoala de soferi, am terminat orele de condus, etc... am mers la examenul teoretic, nu l-am luat, deci eu in momentul de fata nu am categoria "C". In urma cu 2 saptamani am decis sa plec de la locul de munca respectiv. Acum, angajatorul a cerut consilierului juridic cu care lucreaza sa ii faca un CONTRACT DE IMPRUMUT cum ca eu am sa ii dau suma de 4.500 lei in termen de 6 luni, ( CU TOATE CA, SCOALA DE SOFERI A COSTAT 3.000 LEI, el mi-a cerut prin contract suma de 4.500 lei)

In contract scrie ca:
SC. ........... SRL, prin administratorul (numele respectivului) am imprumutat azi in data de 05.09.2017 pe ( numele meu) cu suma de 4.500 lei.(

Dupa aceea scrie asa:

Eu (numele meu) am primit de la SC. ...... SRL, suma de 4.500 lei IN NUMERAR. (Si dupa aceea scrie, in cat timp trebuie sa ii dau banii, si care sunt consecintele in cazul in care nu ii dau suma respectiva.)

Dupa care pe ultima pagina consilierul scrie asa: Eu (numele consilierului) declar ca in data de...., subsemnatul (administratorul firmei) si subsemnatul (eu), s-au prezentat pentru a semna contractul de imprumut,etc... si mai scrie ca acel contract s-a semnat de ambele parti in prezenta mea(consilierului juridic).
Ceea ce nu este adevarat.
Pentru ca:
1- eu am fost si am semnat acel contract la biroul angajatorului, si consilierul nu era de fata.
2.Toate acele acte erau semnate,pregatite si capsate cand eu am ajuns la angajator.

Stiu ca am gresit prin simplu fapt ca am semnat, si ca odata semnat acel contract este eligibil. Dar am auzit mai multe pareri, cum ca niciodata o firma nu poate imprumuta o persoana fizica PRIN NUMERAR. Altii au spus ca se poate. Altii au spus ca ceea ce a scris consilierul acolo ca s-a semnat in preze ta lui si ca noi doi ne-am prezentat la biroul acestuia si de fapt nu a fost deloc asa, ar fi fals in declaratii si in acte.

Va rog frumos daca puteti sa imi dati un raspuns la aceasta problema, si sa imi spuneti daca se poate rezolva intr-un fel.

Va multumesc!
Răspunde
 12-09-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Contractul semnat este valabil daca la momentul semnarii (data contractului) aveati calitatea de angajat al societatii. O societate nu poate da imprumuturi oricaror persoane fizice (ar trebui sa se autorizeze pentru asa ceva), insa poate acorda sume de bani angajatilor cu titlu de imprumut sau avans pentru salariile viitoare, la cererea salariatului.
Drept urmare, contractul este valabil si ar trebui sa returnati aceasta suma. Pentru a obtine obligarea dvs. la plata sumei, societatea ar trebui sa va dea in judecata, ocazie cu care puteti sa invocati motivele dvs. pentru a nu returna toata suma.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2022
Vizitator
Buna ziua as avea nevoie de un credit de 10.000€ pentru ami cumpara o casa va rog se poate sa ma ajutati
Răspunde
 30-06-2025
Vizitator
Cui nu i s-a întâmplat asta: înainte de sfârșitul lunii, rămâi fără bani, trebuie făcute reparații urgente, copiii au nevoie brusc de bani pentru o călătorie și – oh, da! – ar trebui să pleci și tu în vacanță anul acesta. Uneori trebuie să împrumuți bani dintr-un impuls – iar când contul tău curent este gol și descoperitul de cont este deficitar de ceva vreme, sfaturile bune sunt scumpe. Cei care au o nevoie spontană și urgentă de bani greșesc adesea, iau împrumuturi prea mari sau inaccesibile și ajung rapid pe mâini greșite. Trista consecință: situația lor financiară se îmbunătățește cu greu, dimpotrivă. În cele din urmă, ajungi cu rate lunare suplimentare mari pe care nu ți le permiți, se profilează la orizont notificări costisitoare și recuperări de creanțe și te confrunți adesea cu haos financiar și supraîndatorare. josefharing817@gmail.com În calitate de investitor, îți ofer împrumuturi fără formalități birocratice instantaneu. Aplică pentru a afla mai multe!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.