Buna seara, as dorii sa stiu daca o firma poate impruma unei persoane fizice o suma de bani in numerar? In urma cu un an m-am angajat intr-un service auto. Angajatorul avea nevoie de o persoana pe postul de sofer. Dar trebuia categoria "C". Eu aveam doar categoria "B". Angajatorul mi-a spus ca imi plateste el scoala de soferi pentru categoria pe care trebuia sa o obtin. Ceea ce in contractul de munca nu era specificat ca am sa fiu instruit sau scolarizat pentru asa ceva. Am inceput scoala de soferi, am terminat orele de condus, etc... am mers la examenul teoretic, nu l-am luat, deci eu in momentul de fata nu am categoria "C". In urma cu 2 saptamani am decis sa plec de la locul de munca respectiv. Acum, angajatorul a cerut consilierului juridic cu care lucreaza sa ii faca un CONTRACT DE IMPRUMUT cum ca eu am sa ii dau suma de 4.500 lei in termen de 6 luni, ( CU TOATE CA, SCOALA DE SOFERI A COSTAT 3.000 LEI, el mi-a cerut prin contract suma de 4.500 lei) In contract scrie ca: SC. ........... SRL, prin administratorul (numele respectivului) am imprumutat azi in data de 05.09.2017 pe ( numele meu) cu suma de 4.500 lei.( Dupa aceea scrie asa: Eu (numele meu) am primit de la SC. ...... SRL, suma de 4.500 lei IN NUMERAR. (Si dupa aceea scrie, in cat timp trebuie sa ii dau banii, si care sunt consecintele in cazul in care nu ii dau suma respectiva.) Dupa care pe ultima pagina consilierul scrie asa: Eu (numele consilierului) declar ca in data de...., subsemnatul (administratorul firmei) si subsemnatul (eu), s-au prezentat pentru a semna contractul de imprumut,etc... si mai scrie ca acel contract s-a semnat de ambele parti in prezenta mea(consilierului juridic). Ceea ce nu este adevarat. Pentru ca: 1- eu am fost si am semnat acel contract la biroul angajatorului, si consilierul nu era de fata. 2.Toate acele acte erau semnate,pregatite si capsate cand eu am ajuns la angajator. Stiu ca am gresit prin simplu fapt ca am semnat, si ca odata semnat acel contract este eligibil. Dar am auzit mai multe pareri, cum ca niciodata o firma nu poate imprumuta o persoana fizica PRIN NUMERAR. Altii au spus ca se poate. Altii au spus ca ceea ce a scris consilierul acolo ca s-a semnat in preze ta lui si ca noi doi ne-am prezentat la biroul acestuia si de fapt nu a fost deloc asa, ar fi fals in declaratii si in acte. Va rog frumos daca puteti sa imi dati un raspuns la aceasta problema, si sa imi spuneti daca se poate rezolva intr-un fel. Va multumesc! |
|