|
01-06-2021 |
 | Gina Ella Vizitator |
| Buna seara! Nu am facut succesiunea de pe urma mamei(decedată in 1992) pe terenurile care le avea( am primit copie de curând a RA din 1963)in 1995 s-a făcut un Titlu de Proprietate de catre surorile vitrege ale mamei(6 +1 copil comun al bunicii materne cu bunicul vitreg) pe numele bunicului vitreg( decedat în 1970) si al tuturor copiilor( deci din ambele căsnicii ale bunicilor, total 7 copii)adică pe titlu de proprietate e inclusa si mama mea cand l-au intocmit surorile vitrege, adică in 1995( fără știrea mea). Deci in total pe Titlu de proprietate sunt 8.Bunica maternă a decedat în 1991. Intrebare: pot deschide succesiunea mamei la Notar de pe titlul de proprietate cu mențiunea din RA(registrul agricol din 1963)ca mama deține cele 4 terenuri( pe RA scrie numele ei in dreptul terenurilor)si astfel sa devin moștenitoare( la Primărie asa mi-au spus sa procedez)?! In acest caz, mai e nevoie de iesire din indiviziune la judecatorie? Mentionez ca din cei 7 frați și surori de pe Titlu de Proprietate mai sunt doar 2 in viață, unii au copii, altii nu- copiii care mostenesc nu se inteleg între ei, nici macar nu-și vorbesc. Încă o mentiune: până acum 4 ani nu am stiut de RA din 1963 unde fiecare era notat cu terenul lui, respectiv mama. Ani de zile mi-au tot spus( de fapt m au mințit)ca am doar 1/8 din Titlul de proprietate si ca nu pot face nimic fara ceilalți.Toate terenurile sunt date in arendă. Multumesc, | |
|
|
|
02-06-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Da, succesiunea se deschide si in cazul dvs. la notar. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-06-2021 |
 | Gina Ella Vizitator |
| Multumesc mult,dna avocat,ptr confirmare! Deci, dacă nu am facut succesiunea după mama (care are terenurile delimitate clar cu nume prenume si suprafața respectivă pe RA din"63) pot face succesiunea la notar pe aceste terenuri incluse în Titlul de Proprietate al celorlalți(1995)unde a fost inclusă și mama mea, fără a cere ieșirea din indiviziune cu ceilalți de pe Titlu, am inteles bine?!
| |
|
|
|
03-06-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca loturile sunt delimitate si apartineau mamei dvs, puteti dezbate mostenirea la notar. In situatia in care nu s-a efectuat partajul succesoral de pe urma bunicilor si bunurile sunt in stare de indiviziune, trebuie efectuate succesiuni succesive, mai intai cea de pe urma bunicilor, apoi de pe urma mamei. Daca mostenitorii nu ajung la o intelegere cu privire la modalitatea de impartire a masei succesorale, in cea de-a doua situatie, va trebui sa va adresati instantei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
03-06-2021 |
 | Gina Ella Vizitator |
| Loturile sunt delimitate si aparțineau mamei mele conform RA din 1963. Pe acest Titlu erau 4 : bunicul vitreg, bunica maternă, o sora( copilul comun al celor 2) si mama- fiecare având terenurile sale delimitate( suprafața, nume prenume, localizare) În 1995 surorile vitrege ale mamei au facut Titlul de proprietate pe numele tatălui lor( bunicul vitreg decedat în 1970) cu terenurile celor 4 pe Titlu figurand toti copii( 6 surori + mama + 1 copil comun al celor 2). Din ce mi.au spus vecinii, s-ar părea că pe bunica(decedată in 1991) n-au trecut-o nicăieri cu nicio moștenire( nefiind mama celor 6 surori,ele sunt fetele celui de pe Titlul de Proprietate)si nici pe Titlu de Proprietate nu figureaza.Cum ar fi, nu e succesoarea nimanui :( Eu nu am dreptul sa fac succesiune de pe urma bunicului vitreg( el nu a adoptat-o pe mama)însă mama este inclusă în T.P.-ul comun cu cele 7 surori. * nu stiu nimic de bunicul matern( știu ca a fost preot,atat), a murit cand mama avea 6 ani. Pana la 10 ani au luat-o preoții in grijă impreuna cu averea. Apoi cand a implinit 10 ani, bunica s-a recasatorit si a adus.o si pe mama in gospodarie. În familia mea nu mai am pe nimeni in viața, sunt pe dinafara total cu multe.Una din Surorile vitrege are 94 de ani :)))) trăiește încă, are actele si nu a vrut sa le dea nimănui, nici macar surorilor ei bune- eu nu am reusit niciodată sa o cunosc, de fapt pe niciuna, m-au urât din cauza averii mamei, deși mi.am exprimat dorința, dar deh :)))) se cheamă că e refractara la tot ce nu e ban! Situația este o nebuloasă per total, însă am răbdare, încă!! Am făcut cerere la Primărie pe 11 mai sa.mi elibereze toate actele care am nevoie. Astept cele 30 zile calendaristice sa treaca. ** nu stiu cum as putea sa dau de ceva acte după bunicul natural( popa) nu era din zona unde am eu mostenire :( se pare ca a murit în 1941, din spusele unor vecini. Însă nu cred că e cazul să îl caut, sau e?! *** mi s-a adus la cunoștință că surorile vitrege au facut exprè Titlul de Proprietate astfel, ca să rămână așa pământul, adică arendat sau sa nu poata fi vandut. As fi preferat varianta notarialadin cauza timpului, deja au trecut 26 de ani, recunosc, simt ca la atata nemernicie( scuzați cuvantul) chiar nu as mai avea răbdare să trec prin procese(care sunt de durată), imi repugnă numai gândul... Multumesc ptr raspuns si timpul acordat, O seară plăcută! | |
|
|
|
03-06-2021 |
 | Gina Ella Vizitator |
| Am revenit, ptr ca tare ma mai frământă, scuzati! :) Am copie Registru Agricol din 1963 in care figurează asfel: Bunic 2 - x teren Bunica maternă- x teren Mama - x,y,z,w terenuri Copil comun bunic 2 cu bunica materna:- x teren Cand fetele bunic 2 au facut Titlu Propr au trecut tot terenul celor 4 mai sus menționați si l-au trecut pe bunic 2 pe intreaga suprafața precum și pe cei 7 copii inclusiv pe mama( deci 8 in total), nementionand suprafața pe care a avut-o inițial fiecare. Întrebarea: daca fac succesiune după mama cu Titlul de Propr din "95 si cu actul din "63 o pot realiza la notar? Ca iesire din indiviziune nu am cum, atata timp cat doresc sa o mostenesc pe mama si succesiunea nu e făcută după ea, deci ceilalți nu pot atinge propriul lor Titlu de Propr până nu fac eu succesiunea mamei. | |
|
|
|
25-01-2023 |
 | Mircea Vizitator |
| Buna ziua. Tatal meu a decedat la final de an 2022. Mostenitori sunt mama mea ,eu ,un frate si o sora. Parintii au fost casatoriti ,iar toti 3 copii au rezultat din aceasta casatorie.Nu exista vreun testament. Dorim sa facem succesiunea. Masa succesorala se compune din urmatoarele bunuri imobile si mobile: -casa parinteasca,cumparata impreuna de tata si mama in timpul casatoriei,exista CF pe ambi parinti -1/2 din casa bunicilor din partea tatalui,mentionez faptul ca tatal meu a facut dezbaterea succesiunii cu sora lui ptr acest imobil,exista CF pe ambii frati :tata decedat si sora lui in viata -apartament cumparat impreuna de tata si mama in timpul casatoriei,exista CVC ,dar nu era intabulat in CF pe parintii mei, vandut in 2022 cu o promisiune bilaterala de vanzare incheiata la notar,cel care a cumparat avand o imputernicire data de parintii mei ptr a intabula acest apartament -terenuri agricole proprietatea tatalui meu,exista titlu de proprietate emis doar pe numele tatalui decedat -terenuri agricole mostenite de tatal meu de la bunici,in urma succesiunii si partajului voluntar facute impreuna cu sora lui,exista certificat de mostenitor si act de partaj voluntar emise de notar -terenuri agricole aflate in posesie,exista proces-verbal de punere in posesie emis de primaria unde sunt situate terenurile respective -depozite bancare,titular fiind tatal meu si mama la clauza de imputernicire -depozite bancare titular mama mea si tatal la clauza de imputernicire -autoturism si tractor inmatriculate in circulatie pe numele tatalui meu,cumparate in timpul casatorie -bani cash ,de care stim toti 3 copiii Rugamintea mea este sa-mi comunicati,care este modalitatea de impartire ptr fiecare din aceste bunuri? Adica,in momentul in care facem succesiunea cat revine din aceste bunuri fiecarui mostenitor? Multumesc anticipat | |
|
|
|
25-01-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Masa succesorala se va imparti intre mostenitorii tatalui dvs, dupa cum urmeaza: 1/4 din masa succesorala revine sotiei supravietuitoare, iar 3/4 copiilor, in parti egale ( cate 1/4 fiecaruia). Din bunurile comune dobandite de parintii dvs in timpul casatoriei, mama detine deja cota de 1/2, deci in masa succesorala se va include doar cota tatalui, de 1/2. Bunurile mostenite de tata vor intra integral in componenta masei succesorale. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-03-2023 |
 | Mihaela Vizitator |
| buna ziua, intenționez sa dezbat succesiunea in instanța, după părinți; cum pot intra in posesia titlului de proprietate , care este la fratele , care nu vrea sa îl dea și sa coopereze? multumesc | |
|
|
|
30-03-2023 |
| Puteti obtine un duplicat de la autoritatea emitenta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |