Forum avocaţi > Civil

Abuz de incredere

03-06-2021
Vizitator
buna ziua va deranjez cu citeva intrebari se poate face angajare doar cu foto copie act identitate \ am fost informat ca am fost angajat /19/04/2021si tot in aceasi zi mi sa desfacut contractul de munca cu art31cu3 desi nu am semnat nici un contract de munca angajarea a facuto fara sa ma anunte cit si desfacerea c munca intreb daca a procedat legal si ce pot face deoarece am pierdut indemnizatia somaj acest lucru lam aflat azi cind mam angajat la o firma serioasa
Răspunde
 03-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Conform codului muncii, anterior încheierii contractului individual de muncă, angajatorul are obligaţia de a informa persoana selectată în vederea angajării cu privire la clauzele esenţiale pe care intenţionează să le înscrie în contract

Obligaţia de informare a persoanei selectate în vederea angajării se consideră îndeplinită de către angajator la momentul semnării contractului individual de muncă.

Anterior începerii activităţii, contractul individual de muncă se înregistrează în registrul general de evidenţă a salariaţilor, care se transmite inspectoratului teritorial de muncă cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii.

Angajatorul este obligat ca, anterior începerii activităţii, să înmâneze salariatului un exemplar din contractul individual de muncă.

Daca ati participat numai la un interviu in vederea angajarii si s-a profitat de acest fapt pentru a vi se intocmi un contract de munca fara stiinta dvs, va recomand sa faceti intai o sesizare la ITM si sa cereti ca in urma controlului sa se dispuna radierea inscrierilor din REVISAL, cu atat mai mult cu cat am inteles ca ati fost prejudiciat.

Ulterior, daca in urma controlului nu se ajunge la rectificarea situatiei, depuneti plangere penala impotriva firmei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.