Forum avocaţi > Civil

Succesiune partaj

06-06-2021
Vizitator
Bună seara, santem 4frati tata a murit in 2012 și nu am făcut succesiunea după el ca fratele de acasă nu a vrut până nu moare și mama. Eu am plecat de acasă in 1988, și un frate tot atunci și o sora in 2001. După tata a rămas o casă făcută cu mama și una a părinților lui tata, fratele meu rămas acasă a construit garaje anexe și ce mai trebuia pe lângă casă el fiind casatorit din 1986 din casa construită cu mama tata și mama ia făcut act de donație prin 1994. Noi ceilalți frați avem dreptul din casa lui și din construcțiile ce le-a construit el după moartea lui tata și cât trăia el a constuit dar nu are acte? Vă mulțumesc frumos pentru răspuns!
Răspunde
 07-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu aveti dreptul la ceea ce a construit fratele dvs. dupa decesul parintilor, ptr. ca acele constructii nu intra in masa succesorala, neexistand la momentul deschiderii succesiunii.
Aveti dreptul la ceea ce exista la decesul parintilor.
Faceti succesiunea dupa bunici, mama, si tata; vedeti ce a existat la acel moment si acele bunuri se impart. Nu constructiile noi.
Iar daca exista si actul de donatie, trebuie vazut daca donatia a fost cu scutire de raport sau nu si daca vi se incalca rezerva succesorala.
Dar toate aceste aspecte le lamuriti la notar, daca va intelegeti. Ori in instanta, daca nu va intelegeti.
Se mai pune si problema respectarii termenului de acceptare a succesiunii.
Sunt multe aspecte care trebuie analizate si nu pot fi cuprinse in cateva cuvinte.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-06-2021
Vizitator
Am uitat să specific că mama trăiește și numai după tata trebuie să facem succesiunea și că este averea lui și o sora a deschis proces la tribunal pentru succesiune și a trecut și anexele și tot ce a construit fratele meu noi nu am contribuit cu nici un ajutor din partea noastră pentru că fiecare are casa lui și el a rămas lângă părinți. Vă mulțumesc frumos!
Răspunde
 08-06-2021
Vizitator
El a construit cât a fost tatăl în viață rămânând cu ei și după moartea tatălui meu. Vă mulțumesc frumos!
Răspunde
 08-06-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa succesorala este compusa din totalitatea bunurilor detinute de defunct, in speta de fata de catre tatal dvs, astfel ca acele anexe construite de frate nu vor intra in componenta masei succesorale.

Daca sora dvs a promovat o actiune in instanta, formulati in termen legal intampinare, iar daca aveti cereri distincte, formulati cerere reconventionala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.