Forum avocaţi > Civil

Donatie cu contract de intretinere

10-06-2021

Buna ziua, ,
Suntem doi frati si unul dintre parinti a decedat si nu am dezbatut succesiunea. Nu ne-am inteles si a ramas ca dezbaterea sa se faca abia dupa decesul celuilalt parinte. Parintele in viata ar dori sa faca un act de donatie a partii legale care i se cuvine din apartamentul proprietate doar cu fratele meu in schimbul intertinerii.
1.Este posibil acest lucru daca succesiunea nu s-a facut adica proprietatea se afla in devalmasie si nu au fost stabilite cotele pentru fiecare? Un notar mi-a spus ca se poate doar cu ½ din apartament care ii revine mamei de facto ca bun comun dobandit, este legal? Ar trebui acest act de donatie sa fie inscris in cartea funciara la sarcini?
2.Chiar daca parintele in viata are o pensie foarte mare si economii care au ramas in urma decesului sotului, ce ar inseamna legal un act de intretinere facut odata cu actul de donatie? Cumparaturile cotidiene din pensie sunt suficiente care sa justifice un act de donatie? Mentionez ca fratele l –a internat intr-un centru de varstnici pentru ca are si dementa senila, mai este acoperit de acel statut ca il " intretine" pentru a beneficia de donatie?
3. Ce se intampla cu sumele de bani aflate in banca? Se pare ca fratele a fost imputernicit sa faca operatiuni, Exista obligativitatea legala sa raspunda ce face si cum administreaza banii?
4.Ar fi trebuit sa i se faca o evaluare medicala pentru a vedea gradul de discernamant? Cat de legala este imputernicirea notariala data in aceste conditii medicale?
Eu initial am crezut ca il va lua la el sa il ingrijeasca deoarece s-a pus problema donatiei tuturor bunurilor cu o forma de contract de intretinere, acum daca e internat la azil despre ce fel de intretinere poate fi vorba? Mentionez ca pensia pe care o are e suficienta pentru plata azilului.

Ce ma sfatuiti sa fac in cazul de fata, exista vreo procedura legala pe care ar trebui sa o fac pentru ca se pare ca lucrurile au cam scapat de sub control.
Multumesc.
Răspunde
 10-06-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand interesati-va ce fel de contract a fost incheiat intre fratele dvs si parintele dvs.

Daca mama dvs sufera de o boala care ii afecteaza discernamantul, puteti ataca in instanta contractul incheiat, pentru anularea acestuia.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.