Forum avocaţi > Civil

Copii certificate casatorie

11-06-2021
Vizitator
Buna ziua!

Se poate elibera copie legalizata de pe certificatul de căsătorie al unor persoane decedate acum x ani?ptr a dovedi că bunica a fost căsătorită legal cu bunicul 2- la Primărie mi-au spus că au trăit în concubinaj, însă "cineva" mi-a dat nr de înregistrare a căsătoriei si data cand a avut loc :)
Răspunde
 11-06-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă dovediți că aveți interes, se poate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-06-2021
Vizitator
Dl avocat, respectul meu! Multumesc ptr confirmare!

Bineinteles- am interesul suplimentarii succesiunii de pe urma mamei mele, consider că sunt îndreptățită( in timp ce altii care mă împiedică, nu).

Tot de la Primăria x - Starea Civila se poate elibera acest duplicat? Ca tare mă mai minte cineva de acolo si vreau sa am certitudinea aceasta.
Răspunde
 11-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Gina Ella a scris pe 11-06-2021:
Buna ziua!

Se poate elibera copie legalizata de pe certificatul de căsătorie al unor persoane decedate acum x ani?ptr a dovedi că bunica a fost căsătorită legal cu bunicul 2- la Primărie mi-au spus că au trăit în concubinaj, însă "cineva" mi-a dat nr de înregistrare a căsătoriei si data cand a avut loc :)

Pe dvs. va intereseaza daca au fost casatoriti.

Copie a certificatului de casatorie formuland o simpla cerere nu veti obtine, acesta neavand acelasi regim ca cel de deces.

Certificatele de naștere sau de căsătorie (pierdute, sustrase, degradate) întocmite în baza actelor de stare civilă înregistrate de serviciul stare civilă se eliberează numai titularilor actelor, în baza unei cereri.

Insa, dvs. puteti solicita sa vi se comunice - dupa consultarea registrelor de stare civila - daca a fost sau nu inregistrata casatoria. Se cheama "dovada de stare civila"

Dovada stării civile este un înscris, sub forma unei scrisori, adresat solicitantului, care atestă existenţa unei înregistrări în evidenţele de stare civilă.

Persoanele care nu deţin, pe seama unor rude, decedate, certificate de stare civilă, dar au nevoie de înscrisuri privind înregistrarea naşterii ori căsătoriei aparţinătorilor (dovada rudeniei fiind necesară), pot solicita dovada stării civile.

Iar, ulterior, daca aflati sigur ca exista, puteti cere un extras de stare civilă, pentru uz oficial, prin intermediul instantei sau al notarului.

"Extrasul de stare civilă, pentru uz oficial, atestă înregistrarea de stare civilă precum şi istoricul modificărilor intervenite în statutul civil al titularilor se eliberează la cererea scrisă a DEPABD., S.P.C.L.E.P., S.P.C.J.E.P., instanţelor judecătoreşti, a parchetelor sau a poliţiei, a oficiilor de stare civilă din cadrul primăriilor, D.G.A.S.P.C., notarilor publici."

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-06-2021
Vizitator
Stimată dna avocat,

Au fost căsătoriți, am primit pe ascuns un bilețel pe furiș cu nr de inregistrare si data cand a fost oficiată casatoria(tot de la cineva din primarie). Pot afirma ca sunt rudă de sânge doar cu bunica, dar cu bunic 2 nu, ptr ca nu a infiat-o pe mama.

Mii de mulțumiri,
M-ati inseninat efectiv.

*acum vreo 2 ani mai că nu m-au dat afară din birou, dupa ce m-au mintit in față, plus vocalizele ce le-au facut ca stiu ele ca au trăit în concubinaj. Stiu si eu mai multe, dar am puține acte(deocamdata).

Sa nu mă înțelegeți gresit, în primul rand vreau sa cinstesc memoria mamei mele si a bunicii materne, ceea ce fac nu e doar ptr bani(as fi ipocrită)insa e plan secund.Am eu o plăcere deosebită, sa fac dreptate si sa închid karma si aceasta e ocazia mea :)

Seara pe placul dvs.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.