Forum avocaţi > Civil

Scoaterea din evidentele fiscale dupa prtaj

14-06-2021
Vizitator
Am facut partajul prin instanta acum 2-3 ani si am vazut ca cei de la fisc m-au pus in continuare la plata pentru aprtamentul respectiv. Ce trebuie sa fac ca sa ma scoata din evidenta? Nu trebuia ca instanta sa ceara scoaterea din evidentele fiscale?
Răspunde
 14-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu. Nu instanta.
Dvs. trebuie sa faceti declaratiile necesare la impozite si taxe legale.

In plus,cel care a dobandit imobilul la partaj trebuia sa depuna declaratia in 30 de zile de la ramanerea definitiva a hot. jud. de partaj.

"În cazul dobândirii sau construirii unei clădiri în cursul anului, proprietarul acesteia are obligaţia să depună o declaraţie la organul fiscal local în a cărui rază teritorială de competenţă se află clădirea, în termen de 30 de zile de la data dobândirii şi datorează impozit pe clădiri începând cu data de 1 ianuarie a anului următor."

"Impozitul pe clădiri este datorat pentru întregul an fiscal de persoana care are în proprietate clădirea la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior."

În cazul în care dreptul de proprietate asupra unei clădiri este transmis în cursul unui an fiscal, impozitul va fi datorat de persoana care deţine dreptul de proprietate asupra clădirii la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior anului în care se înstrăinează.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-06-2021
Vizitator
Va multumesc doamna avocat! V-am dat like .Foarte complet si util raspunsul.
Fratelui meu i-a dat instanta casa si nu cred ca s-a dus sa declare la fisc. Dar daca am inteles bine pot si eu sa ma duc sa cer scoaterea, am gasit lista asta de acte necesare pe site-ul DITL:

"10. ACTE NECESARE SCOATERII DIN EVIDENTELE FISCALE A UNUI BUN IMOBIL:

- cerere tip;
- actul de instrainare (fotocopie) dupa caz:
> contract de vanzare-cumparare;
> contract de schimb;
> contract de donatie;
> certificat de mostenitor;
> hotarari judecatoresti (legalizate cu mentiunea definitiva si irevocabila) sau alte inscrisuri din care sa reiasa ca bunul imobil nu mai este in proprietatea contribuabilului;
> proces verbal de licitatie;
> act de adjudecare;
> contract de concesiune;
> dispozitie emisa de Primaria Municipiului Bucuresti sau unitatea detinatoare, dupa caz;
> act de dezmembrare;
> autorizatie de demolare;
- actul de identitate al contribuabilului: C.I./B.I/N.I.F/C.U.I (fotocopie);
- actul de identitate al imputernicitului (fotocopie);
- imputernicire in original sau fotocopie legalizata.

Mentionam ca:
- in cazul in care contribuabilul este reprezentat de un imputernicit, acesta va depune imputernicirea la organul fiscal in original sau fotocopie legalizata;
- conform art. 82 din Noul Cod de Procedura Fiscala orice persoana sau entitate care este subiect intr-un raport juridic fiscal se inregistreaza fiscal primind un cod de identificare fiscala. Codul de identificare fiscala este pentru persoanele fizice care nu detin cod numeric personal, numarul de identificare fiscala atribuit de organul fiscal;
- in cazul in care bunul imobil este dobandit de un catre minor, scoaterea din evidentele fiscale a bunului se face de catre tutore/curator/reprezentant legal (parinte).

Persoana ca depune documentele trebuie sa prezinte cartea de identitate in original"
Răspunde
 15-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da, asta spuneam.
Obligatia o au ambele parti: atat cel ce "instraineaza", cat si cel ce dobandeste.
Ca la auto.
Pana nu depuneti dvs. cererea de scoatere de pe rolul fiscal, veti fi impozitat in continuare dvs., nu fratele.
Ptr ca indirect i-ati facut un serviciu fratelui, ii puteti cere lui contravaloarea sumelor platite de dvs. cu titlu de impozit.
Ar fi bine sa depuneti cererile impreuna, ptr ca daca dvs. va degrevati de impozit, insa fratele nu depune cerere de impozitare si intarzie, va fi si amendat.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-06-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Persoana care a dobandit sau instrainat un imobil va trebui sa legalizeze hotararea ramasa definitiva si ulterior sa mearga cu aceasta la ANAF, pentru a fi scoasa din evidentele fiscale.

In situatia in care veti intreprinde dvs acest demers in numele fratelui, aveti nevoie de o imputernicire.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.