Forum avocaţi > Civil

Ma pot prezenta la alt notar?

16-06-2021
Vizitator
Buna ziua!

Am succesiune după ambii părinți și după mătușile mele(surorile tatălui meu)făcute acum 10 ani si am mai facut acum 6 ani Supliment moștenire după mama( ptr terenuri + altele) la un notar. În momentul actual doresc sa ma duc la alt notar ptr demersul in privinta suplimentarii masei succesorale, însă mai întâi de deschiderea supliment succesiune, am nevoie de eliberarea unui act notariala cu adresa către primaria X ptr ca primaria X sa-mi elibereze duplicate certificate deces, scrisoare cerificat casatorie, istoric rol fiscal, trimitere nota catre arhiva orasului Y ptr istoric succesiuni(daca au fost cumva făcute ptr anumite terenuri si de catre cine). Poate alt notar sa-mi întocmească respectivele adrese către Primăria X ptr eliberarea duplicatelor care imi sunt necesare ptr viitoarea suplimentare a masei succesorale?

Mențiune: primăria X tot refuză să-mi elibereze duplicate certif de deces( al bunicii materne și bunicului) precum si rolul fiscal( al mamei) si tot ce am nevoie legat de terenurile respective, deși sunt succesoarea unică a mamei mele( detin toate actele doveditoare că sunt urmașa ei( certif naștere, căsătorie, deces, acte terenuri)Am facut numeroase cereri la primăria oraș X la care mi-a înregistrat doar prima cerere, la celelalte 2 cereri mi-a dat un nr fictiv, cu alte cuvinte nu au fost inregistrate(am verificat acest lucru) cu alte cuvinte dna din respectiva primărie ma tot impiedica sa intru in posesia duplicatelor deși legea 544 spune altceva. Spune că doar prin notar vrea sa primească oficial cererile mele( motivele le cunosc însă nu pot expune aici toată tarasenia si nici numele respectivei care este ***** funcție in primarie).

Multumesc,
Răspunde
 16-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa va adresati aceluiasi notar.
Insa, cu aprobarea camerei notarilor publici din judet, puteti cere mutarea dosarului succesoral la alt notar. Procedura este de durata.
Ar fi bine sa vorbiti in prealabil cu acest al doilea notar, sa-i obtineti acordul si sa se implice si el.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-06-2021
Vizitator
Notara care mi-a facut toate succesiunile ( ale părinților și mătușilor) este de aici din București, însă m-a programat abia peste 3 saptamani. Ma grăbesc deoarece pe 11 iulie se vor împlini 3 luni de la prima cerere a mea către Primăria oraș X, si in caz ca nu voi reuși până atunci in demersuri, vreau sa obtin audienta la prefectura județului X ptr a putea sesiza ca dna din primăria respectivă nu vrea sub niciun chip să-mi elibereze niciun act macar( de la rol-ul agricol, duplicat certif deces bunica, bunic, s.a.) ; datorită cererilor repetate(3 la numar ptr ca ceea ce mi-a dat, erau incomplete si inexacte) ulterior, mi-a eliberat o coală simplă albă A4 redactată pe calculator cu insiruire de terenuri cu totul alte dimensiuni ( plus mai putine)decat ce detin eu in copie de acum 5 ani- degeaba avea sigla primariei si semnatura primarului, nu era nici macar copie xerox a Titlului de proprietate, iar copia de pe un RA era doar față, nu si verso care era alb, trasă doar jumatate din ea la xerox, plus multe si multe alte nereguli constatate...

Mâine am programare la alt notar in care îi voi explica situația cu speranța că o să mă accepte cu această doleanța și sa poată să-mi facă o notă către Primăria respectivă ptr ca in baza ei sa pot intra in posesia duplicatelor actelor ce le doresc.

Multumesc frumos
si toată stima si considerația din partea mea ptr timpul si sfatul acordate cu profesionalism!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.