Forum avocaţi > Civil

Angajatorul vrea să plătesc

18-06-2021

Buna ziua, Ma numesc Emilia.
La actualul job in urma unui inventar făcut de alte persoane, eu nu eram langa ei, a reieșit ca sunt lipsă un număr de ambalaje.Ei vor ca eu să plătesc desi eu nu stau non stop in locație, și orice putea să le arunce. La sfârșitul lunii când am făcut eu eram bine. Funcția mea este de manager dar totuși nu mi sr oare normal să plătesc eu. Am spus ca voi acum acum sunt in preaviz.
Intrebarea mea este : au voie să imi oprească bani sau să ma oblige să plătesc? Eu nu am semnat nimic și este o suma destul de mare pentru mine.
Răspunde
 18-06-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inventarierea unei gestiuni se face dupa reguli stricte.
Pt. a fi pusa la plata - daca se constata lipsuri in gestiune - intai trebuie sa detineti functia de gestionar.
Vedeti in fisa postului daca aveati o astfel de atributie.
Apoi, trebuie verificate toate actele inventarierii (numirea comisiei, etc)
Daca nu aveati gestiune, nu ati furat bunurile si nu ati fost de acord sub semnatura cu imputatia, nu au dreptul sa va retina banii.
Daca o fac, ii puteti actiona in instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-06-2021

Mulțumesc mult
In contract scria sef restaurant și de luna aceasta trebuia să ma treacă cu store manager dar nu am primit niciun act adițional să semnez. Acest invetar a fost făcut de brendmanager 1 casier si 1 lucrător comercial. Eu nu am fost prezenta și nici nu am semnat nimic. De furat nu am furat se poate verifica ușor pe camere acest lucru iar amabalajele respective le putea arunca oricine. Acest inventar s-a facut din pix pe o foaie alba.
Deci in concluzie nu au dreptul sa ma oblige la plata
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.