Forum avocaţi > Civil

Abandon familial sau mai rău?

01-07-2021
Vizitator
Bună seara! O să mă prezint cu sinceritate și nu știu cât de mult mă veți lua în serios având în vedere persoana mea. Mă numesc Diana, am 16 ani și locuiesc împreună cu fratele meu de 12 ani, mama și tata. Vă prezint într-o ordine cronologică problema mamei mele:
În urmă cu 2 ani, tata s-a împrietenit cu o familie al cărui bărbat nu era prea bine văzut de oameni în general (citez opinia unui vechi prieten de al tatei “el în fiecare casă în care a intrat, a distrus familii.”) și țin să menționez cu tărie că a avut oarecum dreptate. A trecut o vreme, și la un moment dat ei (această familie cu care ne-am “legat”) au divorțat. Fosta sa soție, a fost înșelată și fiind “rănită”, noi, familia mea vreau să spun, am căzut de acord să păstrăm o relație de prietenie cu ea din, nici nu știu, milă mai mult; mila fiind alimentată și de cei doi copii pe care ea îi are cu fostul ei soț. Bun, și acum o să menționez baza situației ca să puteți deduce cam cât de dificilă este: tata este un om care ascultă de “gura lumii” și niciodată pe cei apropiați lui. Mai menționez că este si violent cu mama în procent de 70% verbal (foarte des) și 30% fizic (mai rar). Prin urmare, pe baza gândirii tatei, mama se teme pentru viața ei și pentru binele meu și al fratelui meu. De ce? Ei bine, acest fost soț al femeii cu care am continuat noi prietenia, este foarte gelos din cauza faptului că lumea de aici a inventat că ea (fosta lui soție) ar fi împreună cu tatăl meu (nici nu știu cât de adevărată este și această situație că de la tata mă aștept de la orice). El (fostul soț) a insistat cu diverse minciuni (cum că ea o bârfea pe mama de rău) la tata să numai continuăm noi prietenia asta cu ea. Evident, nu l-a luat în seamă și ba chiar s-a certat foarte urât cu mama și a și lovit-o destul de rău dim cauză că el a dedus de aici pe baza spuselor acestei femei cu care am avut noi prietenia, că mama ar fi împreună cu acest om care ne amenință acum (ceea ce sunt aberații totale). S-au calmat la un moment dat lucrurile de atunci și această femeie a continuat să ne viziteze, spre iertarea alor mei, (din prietenie sper) și când a aflat fostul ei soț, a început să vorbească chiar cu ea, fosta lui soție, și a mers o perioadă dar apoi iar a început să ne reviziteze. Continui cu situația, și acum din nefericire ajung la prezent, unde mama este implicată. Fostul soț al femeii cu care avem noi prietenia, i a trimis de curând un mesaj mamei în care nu știu dacă o amenința sau nu mai exact, spunându-i că dacă nu rupe prietenia cu femeia asta și dacă își dorește o familie liniștită, el o sa vină la tata să-i spună că mama i-a făcut anume avansuri în trecut când tata mai pleca de acasă, ceea ce evident este o minciună! Am discutat cu mama și m-am convins de acest aspect și ceea ce și alimentează aspectul este că ea, în afară de tata, nu a mai avut pe nimeni în viața ei, pentru că vreți să credeți sau nu, ea m-a născut pe mine la 17-18 ani. Continuând, se teme foarte mult căci știe că tata nu ar asculta-o niciodată și nu ar crede un cuvânt din vorba mamei, și nu din cauză că mama ar fi făcut ceva contra relației ei cu tata (căci n-a făcut niciodată așa ceva) ci din cauză că tata e foarte conștient în adâncul său, căci văd asta la el, că nu e un tată bun. Nu e un tată bun pentru că are venit și nu cheltuiește decât în interesul lui. Eu, mama și fratele meu primim doar de la bunicii din partea mamei. Așa că, situația e foarte complicată și mama nu știe ce să facă. Voi fiind experți, credeți că după toate astea, plecarea ei va fii considerată ca o infracțiune? Și dacă nu, tata nefiind de acord cu un divorț din cauză că el oricât de toxic ar fi, nu vrea să renunțe la mama si preferă să-și bată joc de ea, ar fi posibilă “libertatea” pentru mama?
Vă rog frumos să-mi răspundeți, să mă tratați cu seriozitate și să mă sfătuiți cât considerați că merită situația. Doresc ajutorul gândirii voastre experimentate în domeniu să mă ajute să-mi formez un sfat pentru mama.
P.S: Eu i-am sugerat să plece decât să stea să trăiască cu teamă în fiecare zi, căci asta nu e viață! E amar!
Răspunde
 03-07-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca mama dvs este victima unor abuzuri, poate formula o plangere penala impotriva tatalui si ulterior poate solicita emiterea unui ordin de protectie.

Daca doreste sa se mute, o poate face oricand, impreuna cu dvs si fratele si ulterior poate promova actiunea de divort.

Casatoria se va desface chiar daca tatal dvs este de acord sau nu.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.