| Buna ziua. Ii cer scuze ca postez aici, nu am gasit unde sa pun si eu o intrebare, si intrebarea mea este cumva legata de raspunsul dat de dvs. Mai exact: casa bunicii mele are o bucata de teren care nu este intabulat, este proprietatea consiliului local al comunei, dar pe care a platit impozit pina de curind. Bunica locuieste acolo de cind s-a casatorit, adica de 60 de ani. Pentru ca este foarte batrina si nu mai are pe nimeni in tara care sa o ajute, nu a putut intretine terenul respectiv, in sensul ca nu l-a putut ingriji (sa coseasca buruienile, etc), dar terenul acela a fost ingradit de bunicul. Pentru acest motiv, si pentru motivul ca a intirziat cu plata impozitului (nu l-a platit mai mult de un an), primaria i l-a atribuit vecinei ei, care facea de mai multi ani presiuni asupra consiliului local sa ii fie atribuit ei acel teren, deoarece ea are 5 copii. Mie mi se pare absoolut ilegala actiunea primariei, si am sunat pe dl primar, dar dinsul mi-a dat aceasta justificare, ca bunica nu a ingrijit terenul, era plin de buruieni, si nu a platit impozitul. Intrebarea mea este: restul anilor in acare a platit impozit nu se iau in considerare?? Dupa toti acesti ani de folosire, nu era normal ca bunica sa fie macar intrebata inainte de a se da terenul vecinei ei? Bunica nu mai locuieste de anul trecut in casa ei, deoarece tot din vina primariei, care a ingrijit necorespunzator drumul de linga casa bunicii, casa a fost inundata si a devenit nelocuibila, iar primaria a facut atribuirea terenului imediat ce bunica s-a mutat din casa ei. Ce putem face acum, se mai poate redobindi acel teren? Trebuie sa deschidem actiune in instanta? Ce sanse avem, daca ea nu a platit impozitul mai mult de un an? Multumesc. |
|