Forum avocaţi > Civil

Accident cu o masina neasigurata

02-07-2021
Vizitator
Buna ziua! Am fost implicata intr-un accident, lovita din spate,in timp ce ma aflam la semafor pe culoarea rosie. Masina care m-a lovit nu avea asigurare. I s-a facut dosar penal la politie pt 3 persoane vatamate, dintre care 2 minori. Nu ma inteleg cu persoana respectiva.
Cei de la politie mi-au spus sa sun la Asociatia Victimelor Strazii si mi-au dat decat chitanta de reparatie a masinii si nimic altceva.
Intrebarile mele sunt: cum pot rezolva mai bine situatia printr -un dosar de daune sau prin actionare in judecata ?
Daca actionez in judecata , ce acte doveditoare imi trebuiesc?
Daca fac o cerere pentru eliberare documente din dosarul penal primesc? In ambele situatii imi trebuiesc actele doveditoare de la politie.
Răspunde
 03-07-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In situatia in care soferul vinovat nu detine o asigurare RCA, daunele materiale si morale vor fi suportate de acesta, in solidar cu Fondul de protectie al victimelor strazii.

Va trebui sa formulati o plangere penala, in termenul legal, impotriva soferului vinovat, pentru savarsirea infractiunilor de vatamare corporala din culpa si distrugere si ulterior sa va constituiti parte civila in dosarul penal.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.