Forum avocaţi > Civil

Succesiune de pe bunica

27-07-2021
Vizitator
Bună ziua! Bunica mea care a murit anul acesta, are 2 titluri de proprietate pe numele ei, singurul fiu al ei(tatăl meu) a decedat în 2014.
Acum doresc sa fac succesiunea dar as dori sa știu dacă eu revin moștenitor unic sau trebuie sa împart cu mama mea.
Am tot cautat pe internet și am gasit ca mostenirile de pe bunici revin nepoților dacă fii lor sunt decedați.
As dori va rog frumos un răspuns concret deoarece am făcut deja anexele iar un notar mi a spus ca fără semnătura mamei, succesiunea nu se poate realizea, iar dansa nu vrea sa semneze nimic.
Răspunde
 27-07-2021
Vizitator
Menționez ca bunicul este mort din 2007
Răspunde
 27-07-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Inteleg ca ordinea deceselor ar fi urmatoarea: 2007 bunic, 2014 tata, 2021 bunica.
Iar titlurile de proprietate sunt DOAR pe numele bunicii.
Alti copii, in afara tatalui dvs, bunicii nu au avut.

In aceasta situatie, tatal dvs. fiind decedat, veniti la succesiunea bunicii prin reprezentare, si luati cota care i s-ar fi cuvenit tatalui dvs. daca acesta nu ar fi fost decedat.

Pot mosteni prin reprezentare succesorală numai descendenții copiilor defunctului.

Mama dvs., desi are calitatea de sotie supravietuitoare si mostenitoare a tatalui dvs, nu poate mosteni prin reprezentare. Nu isi mosteneste soacra. Si deci nu poate veni in concurs cu dvs.la mostenirea bunicii.

Pentru ca aici vorbim despre succesiunea dupa bunica, nu dupa tatal dvs.

Ca sa intelegti: Daca tatal dvs. traia, el ar fi mostenit totul, nu ar fi impartit cu sotia sa.
Deci, dvs. culegeti acum ceea ce ar fi mostenit tatal dvs. daca ar fi fost in viata.

Doar daca tatal dvs. ar fi fost in viata si macar 1 minut dupa bunica, atunci el, tatal, ar fi mostenit, iar mostenirea lasata de el s-ar fi impartit intre sotie si descendenti (dvs). Ceea ce nu spuneti ca nu este cazul.

Nu inteleg ce vrea notarul de la dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.