Forum avocaţi > Civil

Proces, accident la un meci amator de fotbal

27-07-2021
Vizitator
Bună seara. Întrebarea mea este ciudata dar oarecum corecta din punctul meu de vedere. La un meci de fotbal, amator, am fost accidentat de un coleg. Nu il cunosc, a venit cu o alta cunoștință sa joace si el cu noi. Concluzia accidentului, ruptura de ligament încrucișat, ruptura de ligament colateral medial, menisc rupt, etc. Operația in sine costa minim 2500e, pauza momim2 luni. Fiind pfa, pauza ma afectează financiar aproape cât operația. Cel mai rău lucru e ca, in 15 ani maxim o sa ajung la protezare de genunchi într-o proporție de 70-80%. Proteza care trebuie schimbata la 10-15 ani. Accidentul nu a fost voit, dar a fost imprudenta. Băiatul respectiv nu a avut nici bunul simt sa se intereseze de starea mea, deși pe grupul de fotbal am scris ca am ruptura de ligamente
Răspunde
 28-07-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati o plangere penala impotriva persoanei respective, in termenul legal, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, fapta prevazuta de art 196 NCP:

"(1) Fapta prevăzută în art. 193 alin. (2) săvârşită din culpă de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice ori a unei substanţe psihoactive sau în desfăşurarea unei activităţi ce constituie prin ea însăşi infracţiune se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

(2) Fapta prevăzută în art. 194 alin. (1) săvârşită din culpă se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

(3) Când fapta prevăzută în alin. (2) a fost săvârşită ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda.

(4) Dacă urmările prevăzute în alin. (1)-(3) s-au produs faţă de două sau mai multe persoane, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime.

(5) Dacă nerespectarea dispoziţiilor legale ori a măsurilor de prevedere sau desfăşurarea activităţii care a condus la comiterea faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (3) constituie prin ea însăşi o infracţiune se aplică regulile privind concursul de infracţiuni.

(6) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate."

De asemenea, va trebui sa scoateti un Certificat medico legal, pentru a obtine un numar de zile de ingrijiri medicale.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.