Forum avocaţi > Civil

Pot cere partea mea de mostenire daca tatal este inca in viata?

31-07-2021
Vizitator
Buna ziua.Parintii mei sunt divortati .Mama a cedat partea ei de casa unui frate al meu. Suntem trei frati. .Tatal are 2/3 din casa unde ne-am nascut si crescut.Vrea sa aduca in casa o femeie cu care traieste si sa nu ne mai permita mie si fratilor mei, sa mai venim acolo.Putem sa cerem inca de acum partea care ni se cuvine dupa el, chiar daca este in viata?Nu am alta locuinta data de acesta si nici posibilitatea de a achizitiona o locuinta cat de mica.Nu are motive ca sa nu ne mai primeasca mai ales ca am contribuit cu bani pentru instalarea centralei termice. Multumesc.
Răspunde
 31-07-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Mama dvs. putea sa dea legal cota ei de proprietate din imobil doar unuia dintre copiii ei, prin vanzare, pe bani, la pretul pietei. In acest caz, ceilalti 2 copii nu pot face nimic, ptr ca nimeni nu e obligat sa lase mostenire.
Daca insa mama a facut donatie, la decesul mamei, donatia va fi supusa reductiunii cu ocazia dezbaterii succesiunii (adica va fi readusa la masa succesorala, si fratele care a primit donatia va trebui sa va dea bani).
In ceea ce-l priveste pe tata, pana acesta traieste poate dispune cum doreste de bunurile sale. Nu e obligat sa va lase nimic. Poate aduce in casa pe cine vrea el. Deci, nu aveti cum sa-i pretindeti ceva. Nu e obligat sa va asigure locuinta ori sa va dea ceva.
Ptr. centrala, puteti sa-i cereti banii cu care ati contribuit.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2021
Vizitator
Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca tatal poate face ce vrea el fara a cere voie de la fratele care are 1/3 din locuinta si de la mama care are uzufructul pe 1/3 din locuinta si 1/2 din teren.Nu trebuie si acceptul lor ca sa aduca in casa pe cineva avand in vedere ca nu s-a facut iesirea din indiviziune.Multumesc.
Răspunde
 01-08-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pe cota sa de proprietate, de 2/3, tatal are drept de posesie, folosinta si dispozitie.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-08-2021
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspunsuri. O zi buna, va doresc!
Răspunde
 01-08-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Moștenirea se deschide prin moarte. Așadar, doar la deces se va pune problema moștenirii. În plus, nimeni nu este obligat să lase moștenire, ceea ce înseamnă că tatăl dvs poate dispune în timpul vieții de bunurile sale.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.