|
01-09-2021 |
 | Don Vizitator |
| Buna ziua, se poate intenta un proces de uzucapiune din calitatea de unic mostenitor? Iar daca da, stabileste instanta calitatea de mostenitor sau este nevoie de un certificat de mostenitor emis de un notar? | |
|
|
|
02-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca sunteti mostenitorul unei persoane, va trebui sa mergeti la un notar, sa acceptati mostenirea in termen legal si ulterior sa dezbateti mostenirea, tot la notar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
02-09-2021 |
 | Don Vizitator |
| Nu se poate dezbate mostenirea la notar deoarece in CF nu figureaza terenul/casa pe defuncti ci un proprietar mai vechi. Defunctii au locuit totusi in ultimii 35-40 de ani la adresa respectiva si au figurat la impozit. | |
|
|
|
02-09-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Don a scris pe 01-09-2021: Buna ziua, se poate intenta un proces de uzucapiune din calitatea de unic mostenitor? Iar daca da, stabileste instanta calitatea de mostenitor sau este nevoie de un certificat de mostenitor emis de un notar? Veti promova o actiune in uzucapiune ptr. imobilul vizat in cazul in care si dvs. sunteti in prezent in posesia imobilului, indiferent de calitatea dvs.de mostenitor si puteti uni posesiile ptr a indeplini conditiile uzucapiunii. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-09-2021 |
 | Don Vizitator |
| Nu locuiesc in casa respectiva acum. Casa e nelocuita, a apartinut bunicilor, care au decedat in urma cu cativa ani. Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu unirea posesilor | |
|
|
|
03-09-2021 |
|
| Nu pot sa va explic aici ce inseamna uzucapiunea, nefiind scopul acestui forum. Insa, ca o definitie, uzucapiunea este un mod originar de dobândire a proprietății unui bun imobil, ca efect a posesiei utile asupra acelui bun un interval de timp determinat de lege. Prescripția achizitivă (uzucapiunea) este efectul unei posesii utile ce presupune ca posesia să fie continuă, neîntreruptă, netulburată și sub nume de proprietar. "Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu unirea posesilor" = pentru a invoca uzucapiunea, posesorul actual poate să unească propria posesie cu aceea a autorului său (in cazul dvs, cu posesia parintilor). De vreme ce oferiti detalii suplimentare si afirmati ca imobilul a fost al bunicilor dvs, si ca a fost locuit de parintii dvs, tot ce trebuie sa faceti este sa dezbateti succesiunile dupa ascendentii dvs (parinti si bunici), iar imobilul va intra in proprietatea dvs. pe baza certificatului de mostenitor. Daca imobilul nu ar fi fost in familie si ar fi fost in posesia defunctilor dvs. parinti, atunci - daca locuiati in imobil - puteati invoca uzucapiunea. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
03-09-2021 |
 | Dob Vizitator |
| Stiu ce inseamna uzucapiunea, nu stiu toate condititiile ce trebuie indeplinite, dar in esenta stiu ce e. Nu am spus nicidecum ca parintii mei au locuit in casa respectiva. Dupa cum am mai zis, bunicii au locuit in casa respectiva in ultimii 35-40 de ani pana ce au decedat, ultima decedata fiind bunica in urma cu cativa ani. Casa a ramas nelocuita de nimeni in ultimii 2-3 ani. De asemenea nu mai exista alti mostenitori, cunosc bine istoricul familiei. Iar ca sa dezbat succesiunea la notar dupa cum spuneti, nu ar trebui ca pe prezenta casa/teren sa exista niste acte ca notarul sa realizeze succesiunea? Dupa cum am mai zis, in CF figureaza un proprietar vechi ( din anii 60). De aceea am intrebat de la inceput de uzucapiune. | |
|
|
|
03-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Exista vreo chitanta de mana prin care bunicii au dobandit imobilul? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-09-2021 |
 | Don Vizitator |
| Da. Exista, insa nu cred ca e realizata in cele mai bune conditii. | |
|
|
|
04-09-2021 |
| Don a scris pe 04-09-2021: Da. Exista, insa nu cred ca e realizata in cele mai bune conditii. In acest caz puteti formula o actiune pentru emiterea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare cumparare. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-09-2021 |
 | Don Vizitator |
| Ok, iar pentru formularea acestei actiuni e nevoie in cele din urma de certificat de mostenitor eliberatbde un notar? | |
|
|
|
06-09-2021 |
| Don a scris pe 06-09-2021: Ok, iar pentru formularea acestei actiuni e nevoie in cele din urma de certificat de mostenitor eliberatbde un notar? Aveti nevoie de o declaratie de acceptare a mostenirii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-09-2021 |
 | Don Vizitator |
| Dupa cum am spus, bunica a murit in urma cu cativa ani, iar eu nu am acceptat mostenirea la notar in termenul limita de 6 luni. | |
|
|
|
06-09-2021 |
|
| Termenul de acceptare este de 1 an, daca decesul a survenit dupa 1 oct 2011. Oricum, daca sunteti singurul mostenitor si sunteti descendent direct, fiind sezinar, se poate presupune ca ati acceptat tacit mostenirea si nu sunteti legat de acel termen daca nu a acceptat altcineva succesiunea. Iar o actiune in instanta avand ca obiect succesiunea este considerata act de acceptare a succesiunii si nu aveti nevoie de act notarial. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-06-2023 |
 | Iosif Vizitator |
| Buna ziua...Daca locuiesc într-un imobil construit de mine in anul 1999 și nu am acte pe pământ deși sunt moștenitor legal cu drepturi depline .pot constitui uzacapiunea imobiliara..sunt trecut în cartea funciară din anul2009..cum sa procedez..va mulțumesc. | |
|
|
|
14-06-2023 |
 | Iosif Vizitator |
| Buna ziua...Daca locuiesc într-un imobil construit de mine in anul 1999 și nu am acte pe pământ deși sunt moștenitor legal cu drepturi depline .pot constitui uzacapiunea imobiliara..sunt trecut în cartea funciară din anul2009..cum sa procedez..va mulțumesc. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |