|
08-09-2021 |
 | Anaderol02
|
| Buna seara! As dori cateva lamururi pt cazul meu, daca se poate. Povestea este asa: bunicul meu mi-a facut act de donatie(nu vanzare-cumparare) in urma cu 10 ani. El a decedat ulterior. El are doua fete. Mama mea si matusa(matusa de fapt, are alt tata). Matusii i-a dat o camera din casa. Mamei mele i-a dat si ei o parte din casa. Ce avea bunicul meu(restul locuintei) mi-a dat mie. Mama mea a fost plecata in strainatate multi ani de zile(nu l-a ingrijit pe bunicul meu, a venit doar la inmormantare), eu impreuna cu sotul am locuit in casa aici. Acum mama mea vrea sa atace actul de donatie facut mie. Precizez ca eu sunt singurul copil al mamei mele, nu mai am frati sau surori. Ea este divortata. Intrebarea mea este: ea poate ataca actul de donatie dupa atata timp? Daca da, in ce conditii poate face asa ceva? Va multumesc si sper ca ma puteti ajuta cu raspunsuri. Sa aveti sanatate! | |
|
|
|
10-09-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Dupa decesul donatorului (bunicul dvs), moștenitorii rezervatari își pot cere partea din donație doar dacă prin aceasta li s-a incălcat rezerva succesorală. Mama dvs. fiind fiica bunicului dvs. este moștenitor rezervatar. Insa, va avea dreptul doar la o cota-parte din donație, si doar daca prin ea i s-a încălcat rezerva succesorală. Rezerva succesorală a fiecărui moştenitor rezervatar este de jumătate din cota succesorală care, în lipsa donației respective, i s-ar fi cuvenit ca moştenitor legal. Fiind 2 fete, mama dvs. ar primi normal 1/2. Si spuneti ca a primit o parte din casa. Daca acea parte este de 1/4 din casa, [1/2 : 2] nu mai obtine nimic atacand donatia. Insa nu inteleg care e situatiei matusii, care ati spus ca are alt tata. Matusa e pe numele bunicului? E adoptata? Cum i-a dat o camera bunicul? Cu acte, prin testament? | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
10-09-2021 |
 | Anaderol02 Vizitator |
| I-a dat matusii o camera cand el era in viata. Ea nu locuieste si nu a locuit aici, sta in alt oras, dar are, cu acte, o camera din casa. Este fata bunicii mele, sotia bunicului, cum ar veni. Probabil i-au dat aceasta camera cand erau amandoi in viata.Va multumesc! | |
|
|
|
10-09-2021 |
 | Anaderol02 Vizitator |
| Eu nu cu matusa am ceva de impartit. Nu stiam cum sta treaba in legatura cu mama si actul meu de donatie. Acum am inteles. | |
|
|
|
10-09-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anaderol02 a scris pe 10-09-2021: Eu nu cu matusa am ceva de impartit. Nu stiam cum sta treaba in legatura cu mama si actul meu de donatie. Acum am inteles. Orice persoana se poate adresa instantei, in situatia in care aceasta considera ca i-au fost lezate anumite drepturi, insa sansele de castig difera, in functie de situatia de fapt. In cazul dvs, chiar daca mama ar ataca in instanta actul de donatie, sansele de castig sunt minime, atat timp cat actul a fost incheiat in fata unui notar, iar dansa detine o camera in imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-10-2022 |
 | MIRUNA Vizitator |
| Buna seara.Sotul a cumpărat un apartament în aprilie 1992 iar în mai 1992 ne-am căsătorit.In anul 2009 mi-a donat la notar 1/2 din apartament.Sotul are o fiică din alta căsătorie.Poate ea sa atace actul de donație in cazul decesului soțului? Va mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
22-10-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu. Insa trebuie analizati termenii contractului de donatie, daca donatia a fost cu scutire de raport sau nu. Trebuia sa faceti contract de vanzare. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
23-10-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| MIRUNA a scris pe 21-10-2022: Buna seara.Sotul a cumpărat un apartament în aprilie 1992 iar în mai 1992 ne-am căsătorit.In anul 2009 mi-a donat la notar 1/2 din apartament.Sotul are o fiică din alta căsătorie.Poate ea sa atace actul de donație in cazul decesului soțului? Va mulțumesc anticipat. Trebuie analizate clauzele contractuale, insa cel mai sigur ar fi ca sotul sa va vanda cota de 1/2 din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-11-2022 |
 | Boia Mioara Vizitator |
| Bună ziua,bunicul meu i a dat că dota fiicei sale în anul 1945 o bucată de pământ,ea a stat căsătorită câțiva ani și s a despărțit. Acum eu vreau ca nepoată( mama mea soră cu d ei)sa mi recapăt pamantul familiei. Mătușa inainte de a deceda mi a dat actele sa merg eu împreună cu copii sa revendicam pământul. Credeți după atâția ani vom avea izbândă? Va mulțumim frumos! | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |