Buna ziua, Sunt student ,am 20 de ani,iar tatal meu nu imi mai trimite pensia de intretinere,pe motiv ca nu are de unde,si nu mai vrea(raportata la venitul minim pe economie)stabilita in urma procesului de divort dintre parintii mei,in urma cu 16 ani. In urma cu doua luni,instanta a hotarat ca trebuie sa imi acorde aceasta pensie,atat timp cat urmez o forma de invatamant,dar nu mai departe de implinirea varstei de 26 de ani Am inteles ca ar exista o plangere penala,pe care,sincer nu as vrea sa o fac,este totusi tatal meu,dar nu mi se pare ok nici sa accept tacit aceasta lipsa de interes din partea lui.Nu a mai tinut legatura cu mine,nici macar telefonic,de 11 ani,desi se afla in tara ,nu ii pot cere sa aibe sentimente de afectiune ptr.mine,dar o mica obligatie,macar morala,zic ca are.Venituri ,deasemeni are,dar realizate la negru,deci nu pot aduce dovezi in instanta,dar macar un mic ajutor ma gandesc ca ar putea sa imi acorde,tinand cont de faptul ca urmez cursurile unei facultati la zi si nu ma pot angaja,cel putin acum,in primii ani. Ce pot face in aceasta situatie,avand in vedere ca este un drept al meu prevazut de lege si nu o pretentie exagerata? Va multumesc anticipat! |
|