Nicoleta a scris pe 23-09-2021: Buna ziua. Va deranjez cu o intrebare : Bunicii din partea tatalui sunt morti din 1977. Tatal meu si fratii lui (unchii si matusele mele) nu au mai deschis succesiunea niciodata. Acum nu mai sunt nici ei. Ultimul unchi a murit in 2011. Am ramas doar noi nepotii.( deci am fi toti cu vocatie succesorala egala) O verisoara de a mea a decis sa deschida sucessiune dupa mama ei (matusa mea) care detinea fara acte niste terenuri de la bunicul. Deci acum are n evoie sa faca actele pe terenurile respective si a fost nevoita sa deschida succesiune pentru ca e exact partea care ii revenea matusii mele(mamei ei) dupa bunicul daca ar fi deschis cineva succesiune in timp. Dupa tatal meu suntem trei frati. Intrebarea mea e daca fratii mei fac renuntare la mostenire o pot face in favoarea unui verisor ? Eu nu voi renunta. Din actualul cod civil imi rezulta ca daca ei renunta la mostenire singura mostenitoare a tatalui meu sunt eu. Deci tot ce i s-ar fi cuvenit tatalui meu dupa bunicul imi revine mie dupa renuntarea fratilor mei.E adevarat? Pentru ca in urma cu apropae 10 ani, un unchi de al meu i-a convins (cu o promisiune) sa faca renuntare in favoarea unui verisor. Dar la vremea respectiva nu au mai deschis mostenirea pentru ca incercau sa nedreptateasca ceilalti mostenitori. Dupa moartea unchiului respectiv(2011), au trecut iar niste ani si abia acum o verisoara a deschis mostenirea. Mai sunt valabile renuntarile la mostenire f acute de fratii mei? In conditiile in care nu o puteau face oricum in favoarea unui verisor ?! Mentionez ca la vremea respectiva au facut-o pe ascuns, fara ca eu sa stiu incercand sa intre in posesia mostenirii dupa bunicul doar unchiul respectiv desconsiderand ceilalti mosteniri, Am aflat intamplator. Multumesc pentru amabilitate, Daca la dezbaterea mostenirii de pe urma tatalui dvs fratii renunta la mostenire, intreaga masa succesorala ramasa de pe urma tatalui va revine dvs. Ulterior, in calitate de mostenitoare a tatalui, puteti dezbate succesiunea de pe urma bunicului, urmand a primi cota ce i-ar fi revenit tatalui dvs. Renuntarea la mostenire nu se poate face in favoarea unui alt mostenitor, ci in momentul in care o persoana renunta la mostenire, masa succesorala se imparte intre mostenitorii acceptanti. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|