Forum avocaţi > Civil

Ingradire parc și împiedicare acces locuinta

27-09-2021
Vizitator
Am cumpărat un apartament care are și o parte dintr-un parc comun. Asociatia de proprietari fără acordul meu a împrejmuit cu gard acel parc in care nu mai pot întra și nici pătrunde în bloc prin usa din spate care da în acel parc. Ce lege se poate invoca in afara de 196 și cine poate rezolva acest abuz în mod corespunzător? Primaria de sector nimic nu vrea sa facă.
Răspunde
 28-09-2021
Vizitator
Mai reinnoiesc odata, poate totusi imi raspunde cineva, nu cred ca nu stie nimeni ca este un abuz de proprietate sau ceva asemanator. Nu cumva este fapta penala aceasta de a imi impiedica accesul la proprietatea mea - fara nici macar sa ceara acord sau sa ma anunte?
Eu cred ca da. Doar imi trebuie o incadrare legala sa stiu unde sa fac plangerea, nu e un moft.
Răspunde
 29-09-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca detineti prin acte (contract) si aveti inscrisa in CF cota parte din acel parc (adica, parcul este in coproprietate fortata cu ceilalti proprietari de apartamente, la fel ca liftul, casa scarii, uscatoria, terasa de exemplu) atunci da, fiind coproprietara si pe parc, vi s-a restrans dreptul de folosinta.
Verificati hotararea asociatiei de proprietari prin care s-a decis ingradirea si daca a fost luata in mod legal.
Daca parcul nu este in coproprietatea detinatorilor de apartamente, ci are alt proprietar, trebuie verificat cine a decis construirea gardului si daca au fost obtinute autorizatiile cerute de lege.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-09-2021
Vizitator
Da, da, am inscrisa in CF si platesc si impozite pe parc, nu imi amintesc de nici o hotarare in acest sens in orice caz nu puteau decide pe proprietatea mea fara a avea acordul meu scris, ei pot decide doar pe proprietatea comuna si nu e cazul aici. Ce pot face in acest sens? Multumesc foarte mult, doamna avocata Marina Starjil!
Răspunde
 21-09-2022
Vizitator
Ce autorizatii erau necesare pentru gard? Intre timp au pus incuietoare cu cartela la gard si mie refuza sa imi dea cartela. Ce pot face? Ați mentionat si incadrarea legala.
Răspunde
 21-09-2022
Vizitator
Ce autorizatii erau necesare pentru gard? Intre timp au pus incuietoare cu cartela la gard si mie refuza sa imi dea cartela. Ce pot face? Ați mentionat si incadrarea legala.
Răspunde
 21-09-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trimiteti o notificare presedintelui asociatiei de proprietari sa va puna la dispozitie hotararea prin care s-a decis construirea acelui gard si de asemenea, solicitati-i ca intr-un termen determinat sa va permita accesul in acel parc, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.