|
| 01-10-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| Buna ziua, Recent am achitat o taxa de timbru judiciar si am depus o copie la dosar. M-am certat cu pesoana de la registratura fiindca, dupa parerea ei, trebuia sa depun oroginalul. I-am raspuns ca "NU". Eu sunt proprietarul si posesorul originalului, dupa lege eu il pastrez. daca judecatorul vrea sa vada originalul, mi-l poate cere. Ieri am primit in posta o citatie ca sa depun originalul in termen de 10 zile. Nu e invocat nici un articol (pentru ca nu cred ca exista vre-unul): "în legătură cu dosarul având datele de identificare de mai sus, în calitate de Reclamant--Reclamant, vă comunicăm că în termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicări, sub sancţiunea anulării cererii, aveţi de îndeplinit obligaţia de a depune chitanţa de plată a taxei de timbru ÎN ORIGINAL. In situaţia în care o parte din obligaţii le-aţi îndeplinit până la data primirii prezentei, vă rugăm sa îndepliniţi şi celelalte obligaţii ce v-au fost puse în vedere până la termenul precizat." Ma puteti ajuta cu vre-un articol al legii care specifica clar dreptul de proprietar si posesor al documentului? Eu cred ca cererea judecatoriei e absurda! Multumesc. | |
|
|
|
| 01-10-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Nu e absurda. Dimpotriva, e logica. Si nu va pot ajuta cu articol de lege in sensul dorit de dvs. Depuneti originalul de urgenta pentru ca altfel cererea va va fi anulata in procedura regularizarii. Originalul se depune la dosar nu pentru ca judecatorul sa vada chitanta originala, ci pentru a o anula, pentru a nu putea fi folosita si in alte dosare. Daca nu s-ar proceda astfel, cu o singura chitanta, un petent ar depune dosare fara numar in instanta. Va recomand sa procedati dupa cum procedeaza absolut toata lumea, fara exceptii. Depuneti chitanta originala. Oricum, dvs. nu mai aveti ce face cu originalul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 01-10-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| Absolut toti cetatenii si toate institutiile din RO (juridice sau nu), sunt supuse legii. Daca nu e articol, nu au dreptul la el. PUNCT. Eu singur am acest drept pentru ca sunt proprietor al acelui document. Pe chitanta scrie clar numarul dosarului si plata a fost inregistrata la trezoria primariei. Judecatoria nu e in drept aici. Vrea doar sa-i satisfaca mofturile muierii de la registratura. Multumesc pentru sfatul inutil. Bineinteles ca nu-l voi urma, sa vedem ce se intampla! Vroiam doar sa ma asigur ca nu exista articol care suporta actiunea judecatoriei si dupa cum vad, NU ESTE. | |
|
|
|
| 01-10-2021 |
|
| Odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod de Procedură Civilă, conform art.194 se apreciază că dovada plății taxei judiciare de timbru se depune în original la dosar, iar instanța investită cu soluționarea cauzei va proceda la anularea taxei de timbru achitate, făcând mențiune în acest sens pe originalul dovezii plății (anulat, data și semnătura judecătorului) Cu alte cuvinte, odată cu intrarea în vigoare a Noului Cod de procedură civilă, chitanța privind achitarea taxei judiciare de timbru este scoasă din circuitul juridic, prin anulare de către instanța de judecată, cf.197 C.pr.civ. Daca nu depuneti originalul, urmatoarea hartie primita de la judecator va fi incheierea de anulare a cererii dvs. Si veti ramane cu banii dati la stat, urmand sa alergati sa-i recuperati. In rest, numai bine. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 01-10-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| mmda am dat si eu peste articolul asta http://gociuavocati.ro/es/2017/01/04/chitanta-reprezentand-taxa-judiciara-de-timbru-are-natura-unui-titlu-de-valoare-la-purtator/ pentru a anula chitanta, judecatorul poate sa o faca si la primul sau aldoilea termen, DESI nu este necesar pentru ca plata nu s-a facut prin posta, ci direct la primarie. Dupa cum am specificat, chitanta are daat cand a fost achitata si NUMARUL DOSARULUI specificat pe chitanta! Defapt articolul care specifica orice regulament cu privire la taxa judiciafra, este art 197 NCPC: Art. 197. "În cazul în care cererea este supusă timbrării, dovada achitării taxelor datorate se atașează cererii. Netimbrarea sau timbrarea insuficientă atrage anularea cererii de chemare în judecată, în condițiile legii." .. si dupa cum vedeti, nu specifica nicaieri de mofturile judecatorului (sau a muierii de la registratura) ca dovada sa fie depusa in original. Inca odata, daca vreti sa fiti de ajutor, raspundeti la intrebare, intr-o maniera de avocat, nu de ... speculator. Multumesc. | |
|
|
|
| 01-10-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| Av.STARJIL M. a scris pe 01-10-2021: Daca nu depuneti originalul, urmatoarea hartie primita de la judecator va fi incheierea de anulare a cererii dvs. Sunt de acord cu asta, dar asta nu inseamna ca judecatorul are dreptul sa faca acest lucru. Poate fi tras la raspundere. Dupa cum vad eu, avocatii din RO oro nu stiu prea multe despre legea care o practica, ori sunt speriati. Tin sa va amintesc tuturor ca vremea Gestapoului si a Germaniei naziste sau a Inchizitiei spaniole au trecut demult. Traiti intr-o democratie. EXERSATI-VA DREPTURILe ca nu vi le da nimeni pe tava! O seara buna! | |
|
|
|
| 01-10-2021 |
 | Sorin86
|
| Instanțele din RO sunt pline de judecători și de grefieri făcuți la apelul de seară (ați auzit de universități ca „Spiru”, nu?). Unii sunt analfabeți funcționali pe definiție și nu pricep ce citesc. Din experiența mea proprie, am depus chitanțe de timbru judiciar și în original și în copie (prin email) și toate au fost acceptate. Dacă ați dat de o instanță căpoasă, nu are rost să tulburați apele cu aprecieri despre proprietate. Aveți totală dreptate. Chitanța e o dovadă că ați făcut o plată din banii dvs și este proprietatea dvs. Dar vă puteți face o fotocopie și să depuneți originalul. Fotocopia poate dovedi oricând mai târziu că ați făcut plata. Chiar fără fotocopie, se poate face o investigare în baza de date a finanțelor locale pentru dovedire. Nu-i stârniți prea tare pe judecători, pentru că puțini sunt oameni de calitate și de înălțime a caracterului și puțini știu meserie. Majoritatea sunt intoxicați de bogăție, funcționează după folclorul judecătoresc și mai puțin după articolele de lege (vezi cazul „maxim 1-2 martori”) și se cred zei și zeițe, pentru că nimeni nu-i pedepsește pentru nenorocirile făcute de ei, chiar când hotărârile lor sunt anulate. Abureala că chitanța trebuie anulată pentru a nu putea fi refolosită se rezolvă ușor într-o țară europeană modernă prin notarea numărului chitanței în sistem, iar dacă sistemul descoperă că chitanța a fost refolosită, o respinge pur și simplu. De altfel, chitanțele acelea pot fi foarte ușor falsificate. | |
|
|
|
| 01-10-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| Apreciez sinceritatea si dorinta dv. de a ma ajuta ... si sfatul intelept. Totusi, am sa-i formulez presedintelui o un raspuns cu fundita si papion si am sa-i solicit in temeiul carui articol a formulat citatia cu pricina. La urma urmei daca o anuleaza pe asta, pot schimba data de pe cererea de chemare in judecata si o pot depune din nou atasand anticipat aceiasi dovada de plata a timbrului. Multumesc - seara buna! | |
|
|
|
| 02-10-2021 |
|
| Nastase M. a scris pe 01-10-2021: Av.STARJIL M. a scris pe 01-10-2021: Daca nu depuneti originalul, urmatoarea hartie primita de la judecator va fi incheierea de anulare a cererii dvs. Sunt de acord cu asta, dar asta nu inseamna ca judecatorul are dreptul sa faca acest lucru. Poate fi tras la raspundere. Dupa cum vad eu, avocatii din RO oro nu stiu prea multe despre legea care o practica, ori sunt speriati. Tin sa va amintesc tuturor ca vremea Gestapoului si a Germaniei naziste sau a Inchizitiei spaniole au trecut demult. Traiti intr-o democratie. EXERSATI-VA DREPTURILe ca nu vi le da nimeni pe tava! O seara buna! Buna seara, dl.Nastase M. Am citit postarile dvs.; comentariile dvs. in afara subiectului ar merita un raspuns mai detaliat, insa nu este locul aici pentru asa ceva. Tot ceea ce am sa va spun este ca sunt mahnita; m-ati jignit si denigrat inutil, in mod total gratuit, avand in vedere ca ati primit de la mine un raspuns dezinteresat, prompt, corect si obiectiv. Daca l-ati inteles ori il urmati, va priveste. Eu am incercat cu bunacredinta sa va ajut. Va doresc doar ca, de acum incolo, orice fapta buna si altruista pe care o veti face sa primeasca exact acelasi raspuns ca cel pe care l-am primit eu din partea dvs. aici, in forum [exprimat, de altfel, barbateste, cu imens curaj, sub protectia anonimatului]. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
| 02-10-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| Apelurile feminine care implora simpatie nu sunt luate in serios la poarta asta. Va rugam sa incercati la urmatoarea. Sunt mai tinerei si cu creierele mai proaspat imbacsite de noul system de ordin mondial! Nu mi-ati dat un raspuns “corect si obiectiv” cum sustineti ci dimpotriva – exact pe dos! Daca doriti puricam intreaga mea postare si va demonstrez. Nici nu ati incercat “cu bunacredinta” sa ma ajutati, dupa cum va laudati. Eu am cerut un singur lucru deoarece imi epuizasem toate caile de cercetare; “exista sau nu vre-un articol care oblige apelantul la depunerea actului de achitare a timbrului judiciar, in original?” Dar dupa cum faceti intotdeauna, incepeti sa le jonglati cu raspunsuri si apropouri “de dupa colturi”. Niciodata directe!Am deschis cateva subiecte pe forum in ultimii ani si mi-a fost imposibil sa nu observ cat de pro guvern si pro institutie sunt sfaturile care avocatii de aici le dau cetatenilor (pe care pretind ca ii ajuta!). Pentru ca in tara asta prostul trebuie tinut la stagiul de prost domle! Trebuie sa depinda de noi non-stop! Chiar si cand te duci la doctor, ala nu e in stare sa-si faca datoria de doctor complet si ca la carte. Nu comunica cu tine cum ar trebui sa comunice un medic cu pacientul, nu iti da detalii, nu te informeaza, pentru ca vrea sa ramana la stagiul asta invicibil de dumnezeu pe pamant. Nu vrea sa stii ce stie el pentru ca atunci nu mai e venerat si admirat de prostul de rand! Cu privire la tonul meu “barbatesc”, cu “imens curaj sub protectia anonimatului” – de o perioada incoace “The powers that be” au decis ca femeile nu sunt mai prejos ca barbatii si le-au dat si drepturile lor pe linga cele femeiesti. Deci nu apelati la cavalerismul meu pentru ca e inexistent. Nu puteti avea drepturi de barbati cu pretentii a fi tratate ca femei! Adica “la placinte inainte, la razboi inapoi?” Nici nu ma ascund sub anonimat. Nu intentionat oricum si nu de teama dumitale. Daca credeti ca asta nu e locul de a imi administra un raspuns detaliat, sunt sigur ca ati pastrat dialogul cu mine de acum un an/doi in urma, pe emailul privat (eu l-as fi pastrat!). Puteti raspunde acolo. Sau l-ati imprimat si l-ati pus in rama asa cum v-am sugerat? Nastase M. alias “X”, alias “Y”, alias CottonEyeJoe :-D | |
|
|
|
| 05-11-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| ACTUALIZARE (... si nu stiu unde a ingropat adminul topicul asta ca nu mai e unde trebuie sa fie): Am infruntat decizia neconstitutionala a instantei. Defapt am fost foarte agresiv, din unelea puncte de vedere chiar obraznic si i-am fortat sa-si muste limba! M-am gandit sa dezvalui cateva amanunte, poate, poate ajuta cuiva in viitor... Aproximativ o luna in urma am trimis Judecatoriei o sesizare, din care am "decupat" cateva paragrafe... "În Fapt, în ziua de xx xxxxxx 2021, un magistrat al Judecătoriei Xxxxxx a emis o comunicare sesizându-mă ca să depun la dosar dovada achitării taxei de timbru “ÎN ORIGINAL” acordându-mi o perioadă de zece (10) zile şi ameninţându-mă cu anularea cererii în caz de neconformare. Nu s-a mentionat absolut nici un articol în temeiul careia s-a emis o asemenea cerere. Pentru soluţionarea acestei “dileme”, ataşez încă copie (color) a dovezii achitării taxei de timbru unde s-a menţionat de data asta în scris, că este identică cu originalul. La primul termen al acestui dosar, voi aduce cu mine dovada achitarii taxei de timbru în original, pentru a o arăta judecătorului de caz. În Drept, îmi întemeiez decizia pe dispoziţiile articolului 197 ncpc: Timbrarea cererii - “În cazul în care cererea este supusă timbrării, dovada achitării taxelor datorate se ataşează cererii. Netimbrarea sau timbrarea insuficientă atrage anularea cererii de chemare în judecată, în condiţiile legii.” Nu este specificat nicăieri că dovada să fie ataşată “în original”, iar o copie reprezintă o dovadă! D.p.d.v. legal, eu sunt singurul proprietar al acestui document şi conform legii, originalul îmi aparţine! Mai menţionez că taxa de timbru este achitată; fapt uşor verificabil, fiind în trezoria primăriei Arad. Deasemenea, cererea mea nu calcă nici una din prevederile menţionate în art 194-197. Într-o ţară în care drepturile cetăţeanului şi a consumatorului sunt abuzate zilnic, solicit să cunosc articolul în temeiul căruia magistratul judecătoriei din Arad face o asemenea sesizare. Consider că o instituţie judiciară precum Judecătoria Xxxxxxx nu are nici o autoritate decât numai atunci când acţionează în temeiul legii pe care o reprezintă, motiv pentru care consider comunicarea emisă pe xx xxxxxxxx 2021, o cerere ilegală şi neconstituţională, pînă când nu este specificat articolul legii în dreptul căruia s-a emis o asemenea sesizare. Dacă nu există un asemenea articol, atunci solicit numaidecât administrarea unui termen de judecată." Adineaori am primit urmatoarea rezolutie de la judecatorie: Examinându-se cererea de chemare în judecată înregistrată sub numărul de mai sus se constată că aceasta îndeplineşte cerinţele art. 194-197 Cod procedură civilă, astfel că se va dispune: • Comunicarea cererii de chemare în judecată şi a înscrisurilor depuse cu pârâtul / pârâţii punându-i-se în vedere că are obligaţia să depună întâmpinare în cel mult 25 de zile de la comunicarea cererii, sub sancţiunea decăderii din dreptul de a mai propune probe şi de a mai invoca excepţii, în afara celor de ordine publică; Judecător Xxxxxxx sper sa fi-ti de acord cu mine ca sunt indreptatit sa va las urmatoarea replica... HA - HA - HA !!! .. :-D | |
|
|
|
| 05-11-2021 |
 | Nastase M. Vizitator |
| | Nu am intentionat sa dezvalui despre care judecatorie este vorba, dar vad ca nu am editat destul ... Eehhh, ata-ete! | |
|
|
|
| 07-01-2023 |
 | Daniel Vizitator |
| | În afară de faptul că ești prost, mai ești și foarte nesimtit. | |
|
|
|
| 07-01-2023 |
 | Daniel Vizitator |
| Da... Îi era adresat altcuiva mesajul! Genetic și generic! Se mai produc și greseli, în viața de zi cu zi... | |
|
|
|
| 07-01-2023 |
 | Daniel Vizitator |
| | Observ că nu există posibilitatea de editare sau ștergere a unui mesaj. Foarte rău. | |
|
|
|
| 12-01-2023 |
 | Gina Ella Vizitator |
| Până la urmă cine la poarta cui a bătut???! Secundo: dna Avocat i-a răspuns gratuit, plus a dat dovadă de delicatețe, amabilitate precum și profesionalism- si-a luat din timpul alocat poate altor activități ptr a-l "lumina" pe cascadorul certurilor din spatele tastaturii, un macho man prăbușit în tot avântu-i - în altă parte(la real ma refer) nenea ar fi plătit consultația! Tertzo: daca tot cunoaște "atâtea si diverse" ( adică din copy paste de 'litere' din legi) nu pricep dar nu-mi dau nici silința, ce a urmarit, să jignească/sâcâie/să i se dea dreptate unde nu are, iar apoi să triumfe in fața oglinzii, spunând cu voce tare să-l audă si vecinii de curte : tiii, ce frumos si destept sunt, apoi își dă cu zahăr pe freză :)))) ? da,într-adevăr, sau posibil să ajungă doar frumos...si asta doar după ce va studia Dreptul la zi, va ronțăi cursuri/biblioteci tematice, dar nu pe "goagăl" ...plus ceva saci cu educație (a se lua de la zero) :)))) "Ochi de bumbac" alias X, sau Y, pe lângă toate, are probleme și cu gramatica, grave :)))) La multi ani frumoși, AvocatRo.net si multumim ptr sfaturi, prețioase,folositoare și la obiect | |
|
|
|
| 12-01-2023 |
 | Ella Gina Vizitator |
| Daniel a scris pe 07-01-2023: În afară de faptul că ești prost, mai ești și foarte nesimtit. Like! | |
|
|
|
|
|
| Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |