Av.STARJIL M. a scris pe 04-10-2021: Din punctul meu de vedere, cei de la primarie au dreptate. "Legea spune clar: in cazul construcţiilor pentru care execuţia lucrărilor s-a realizat fără autorizaţie de construire, iar împlinirea termenului de prescripţie prevăzut la art. 31 nu mai permite aplicarea sancţiunilor, certificatul de atestare/adeverinţa privind edificarea construcţiei va fi emis/emisă în baza unei expertize tehnice cu privire la respectarea cerinţelor fundamentale aplicabile privind calitatea în construcţii, inclusiv cu încadrarea în reglementările de urbanism aprobate, care să confirme situaţia actuală a construcţiilor şi respectarea dispoziţiilor în materie şi a unei documentaţii cadastrale. În situaţia în care în expertiza tehnică se constată neîndeplinirea tuturor cerinţelor fundamentale şi a celor relative la încadrarea în reglementările de urbanism, nu se eliberează certificatul de atestare/adeverinţa privind edificarea construcţiei" Dupa cum vedeti, in a 2-a fraza a articolului sunt enumerate 2 conditii: sa se fi construit fara autorizatie, si sa fi expirat termenul de prescriptie de 3 ani (ca sa nu mai puteti fi sanctionata). Dvs. doar construiti acum / ori va pregatiti sa construiti fara autorizatie. Pot veni oricand sa va amendeze si sa stopeze lucrarile. Solicitati autorizatia de constructie. buna ziua, noi in anul 2016 am reluat constructia de la stadiul de 70%(Incepand cu anul 2016 am reluat lucrarile si am finalizat casa in 2017) si am finalizat-o in 2017 la 100%, fara prelungirea autorizatiei de constructie initiale din 2009( care a expirat in 2011 si a mai fost prelungita pana in 2012, cand am si facut procesul de predare primire partial ). Locuim in casa de un si jumatate, iar toti ceilalti implicati in procesul de proiectare, constructie si intabulare a casei ne-au spus ca putem cere de la Primarie certificat sau aviz de edificare in basa Legii 7/2020. |