Buna ziua, Locuiesc intr-o curte comuna in care sunt patru familii. Deci 4 imobile separate. Trei imobile au iesire direct la strada si au fost transformate in firme. Singura resedinta a ramas apartamentul in care locuiesc eu si este in fundul curtii, la cam 25 de m de poarta. Apartamentul este pe numele mamei mele, ea s-a retras la tara de vre-o doi ani. Apartamentul vecinilor cu care am probleme, este si acesta pe numele parintilor lor. Problema este urmatoarea; Cu cativa ani in urma, vecinul mentionat mai sus, a colectat bani de la fiecare dintre noi ca sa cumparam o poarta noua, iar el a cheltuit cei mai multi bani pentru o poarta si un gard de 2 metri. Acordul pentru aceasta constructie l-a primit de la noi bineinteles, din moment ce am contribuit fiecare cu bani la acest proiect. In schimb, nu a cerut acordul pentru sistemul de incuiere, de care nu am stiut nimic decat dupa ce a fost instalat. Acest sistem de incuiere impiedica accesul din strada chiar si cand poarta este descuiata. Deci cand poarta e descuiata poti iesi din curte linistit, dar cand intri inapoi ai nevoie de cheie. Aceasta este o inconvenienta pentru mine din mai multe motive; am scos cosul de gunoi la strada si vantul mi-a inchis poarta si am ramas in strada fara cheie, fiind seara si firmele vecinilor inchise, nu am avut la cine apela si a trebuit sa sar gardul. Nu pot primi nici o scrisoare recomandata direct de la postas, pentru ca nu poate intra in curte sa mi le aduca la usa. E nevoit sa-mi lase avizul in cutia postala si trebuie sa ma deplasez la posta sa le ridic (primesc in medie cam 6-10 plicuri recomandate pe luna); trebuie sa ies in strada indiferent daca ploua, bate vantul sau ninge ca sa astept un musafir sa-l pot lasa inauntru, etc, etc. Nu demult, familia cu pricina a angajat muncitori pentru a efectua niste lucrari la imobilul lor. In timp ce muncitorii au lucrat in curte, sistemul de inchidere al portii a fost dezactivat (de vecini, bineinteles) unde muncitorii puteau iesi SI INTRA inapoi in curte fara sa foloseasca cheia. Pina atunci nici n-am stiut ca poate fi deactivat. Am cerut vecinilor sa lase incuietoarea dezactivata. Au refuzat. Celelalte 2 familii, au iesire direct la strada si nu folosesc poarta. O folosesc foarte rar. Eu sunt cel mai afectat de aceast situatie. Am fost la politie dar mi s-a spus ca e o chestiune civila, se rezolva doar la judecatorie. Eu presupun ca nu au dreptul sa monopolizeze modul cum se intra in curte. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Ce as putea sa fac in situatia asta? |
|