Forum avocaţi > Civil

Poarta Comuna cu Acces Limitat

29-10-2021
Vizitator
Buna ziua,
Locuiesc intr-o curte comuna in care sunt patru familii. Deci 4 imobile separate. Trei imobile au iesire direct la strada si au fost transformate in firme. Singura resedinta a ramas apartamentul in care locuiesc eu si este in fundul curtii, la cam 25 de m de poarta. Apartamentul este pe numele mamei mele, ea s-a retras la tara de vre-o doi ani. Apartamentul vecinilor cu care am probleme, este si acesta pe numele parintilor lor.

Problema este urmatoarea;
Cu cativa ani in urma, vecinul mentionat mai sus, a colectat bani de la fiecare dintre noi ca sa cumparam o poarta noua, iar el a cheltuit cei mai multi bani pentru o poarta si un gard de 2 metri. Acordul pentru aceasta constructie l-a primit de la noi bineinteles, din moment ce am contribuit fiecare cu bani la acest proiect. In schimb, nu a cerut acordul pentru sistemul de incuiere, de care nu am stiut nimic decat dupa ce a fost instalat. Acest sistem de incuiere impiedica accesul din strada chiar si cand poarta este descuiata. Deci cand poarta e descuiata poti iesi din curte linistit, dar cand intri inapoi ai nevoie de cheie. Aceasta este o inconvenienta pentru mine din mai multe motive; am scos cosul de gunoi la strada si vantul mi-a inchis poarta si am ramas in strada fara cheie, fiind seara si firmele vecinilor inchise, nu am avut la cine apela si a trebuit sa sar gardul. Nu pot primi nici o scrisoare recomandata direct de la postas, pentru ca nu poate intra in curte sa mi le aduca la usa. E nevoit sa-mi lase avizul in cutia postala si trebuie sa ma deplasez la posta sa le ridic (primesc in medie cam 6-10 plicuri recomandate pe luna); trebuie sa ies in strada indiferent daca ploua, bate vantul sau ninge ca sa astept un musafir sa-l pot lasa inauntru, etc, etc.

Nu demult, familia cu pricina a angajat muncitori pentru a efectua niste lucrari la imobilul lor. In timp ce muncitorii au lucrat in curte, sistemul de inchidere al portii a fost dezactivat (de vecini, bineinteles) unde muncitorii puteau iesi SI INTRA inapoi in curte fara sa foloseasca cheia. Pina atunci nici n-am stiut ca poate fi deactivat. Am cerut vecinilor sa lase incuietoarea dezactivata. Au refuzat.

Celelalte 2 familii, au iesire direct la strada si nu folosesc poarta. O folosesc foarte rar. Eu sunt cel mai afectat de aceast situatie.
Am fost la politie dar mi s-a spus ca e o chestiune civila, se rezolva doar la judecatorie.

Eu presupun ca nu au dreptul sa monopolizeze modul cum se intra in curte. Ma puteti ajuta cu niste sfaturi? Ce as putea sa fac in situatia asta?
Răspunde
 30-10-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand notificati vecinii cu privire la acest incovenient, iar daca problema nu se va remedia in termenul stabilit de dvs, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-10-2021
Vizitator
Ma sfatuit cineva sa fac asta si deja au fost notificati prin corespondenţă internă cu confirmare de primire, acum o luna si ceva in urma. Am dovada livrarii cu semnatura lor. Am acordat termen de 2 saptamani pentru remedierea problemei. Au ignorat instiintarea. A trecut aproape o luna de cand au expirat cele 2 saptamani.
Răspunde
 01-11-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In aceasta situatie, va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-11-2021
Vizitator
Am gasit niste modele de chemare la judecata pe softpedia. Care ar fi legea care as putea invoca in cazul meu?
Răspunde
 04-11-2021

E vina mea că am speriat curcile :-D ... Întemeiează-ţi cererea pe dispoziţiile art. 636 - Proprietatea comună din Codul Civil; (1) Fiecare coproprietar are dreptul de a folosi bunul comun în măsura în care nu schimbă destinația și nu aduce atingere drepturilor celorlalți coproprietari.. (2) Cel care, împotriva voinței celorlalți proprietari, exercită în mod exclusiv folosința bunului comun poate fi obligat la despăgubiri.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.