Forum avocaţi > Civil

Imobil/ schimb valutar

10-11-2021

Buna ziua , ma aflu intr-o situație mai ciudata și nu stiu cum sa procedez .
Eu și asociatul meu am cumpărat un imobil pe care dorim sa îl vindem pentru 200.000euro.(50% e al meu 50% al lui )
După vânzarea imobilul dorim sa cumpărăm un teren .( care plata se face im LEI)
Problema este următoarea asociatul meu vrea ca cumpărătorul sa ne dea banii in euro in timp ce eu vreau banii in lei .
Eu i-am zis lui ca , dacă ne da banii in euro și noi vom cumpara terenul cu lei , v om pierde bani cu schimbul valutar .
El mi-a spus ca dacă o sa cumpărăm terenul cu lei , ma va despăgubii el cu comisionul pe care îl pierd eu la schimbul valutar .
Ce act trebuie sa încheiem pentru a avea eu siguranța ca voi primii banii din cauza pierderii suferită in cazul in care tranzacția se va face in lei și nu in euro ?
Amândoi suntem persoane fizice .
Am încercat sa explic problema pe scurt .Ma interesează dacă ma puteți ajuta cu un sfat in acest caz . Pot încheia un contact scris de noi cum ca in cazul in care vindem imobilul in euro , iar terenul viitor va fi achitat in lei , el se obliga fata de mine sa imi plătească suma de bani pe care eu o pierd din cauza schimbului valutar , deoarcere eu am solicitat ca vânzarea imobilul sa fie in lei și nu in euro .
Răspunde
 11-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
La vanzarea imobilului, cereti-i cumparatorului sa achite banii jumatate in euro, si jumatate in lei.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.