Forum avocaţi > Civil

Cat durează judecarea unei cereri de ajutor public judiciar?

15-11-2021
Vizitator
Ma grabesc și am o somație imobiliara vreau sa cer ajutor public judiciar pentru onorariu executor. Pot plăti înainte acest onorariu la executor și instanta sa îmi dea apoi mie banii? Cât durează judecarea unei astfel de cereri de ajutor public judiciar?
Răspunde
 15-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Ajutorul public judiciar in cadrul contestatiei la executare este de mai multe forme: scutiri, reduceri de suma ori esalonari a sumei integrale pe o perioada de timp .
Nu aveti de unde sa stiti ce anume va va aproba instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2021
Vizitator
Nu am facut nici o contestatie la executare. Cer ajutor public judiciar doar pt onorariu executor și doresc sa știu dacă îl aproba mi se returnează banii în caz ca eu plătesc executorului înainte de a fi acordat acest ajutor.
Răspunde
 15-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca va incadrati, puteti incerca sa faceti o cerere direct executorului judecatoresc in baza

ORDIN Nr. 2.550/C din 14 noiembrie 2006 privind aprobarea onorariilor minimale şi maximale pentru serviciile prestate de executorii judecătoreşti

Art. 1 - Se aprobă onorariile minimale şi maximale pentru serviciile prestate de executorii judecătoreşti, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2 - Pentru persoanele cu venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, onorariile minimale şi maximale se stabilesc la jumătate din onorariile minimale, respectiv maximale, prevăzute în anexă. Dovada veniturilor sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se face cu declaraţie pe propria răspundere a persoanei cu astfel de venituri, aceasta având obligaţia de a depune şi un certificat de atestare fiscală eliberat de administraţia financiară. Onorariile pot fi achitate şi în tranşe, care nu pot fi mai multe de patru, până la sfârşitul executării silite.

Art. 3 - Dispoziţiile art. 2 nu se aplică în situaţiile în care debitorul este solvabil.

Si cui doriti sa cereti ajutor public judiciar in faza executarii, daca nu ati formulat contestatie la executare si nu contestati niciun act (in cazul dvs, incheierea de stabilire a cheltuielilor)?

Se face o confuzie intre ajutorul public ptr. plata unui onorariu de executor de care partea care cere ajutorul are nevoie ptr a obtine executare silita (e creditor) si reducerea onorariului executorului intr-o executare.

Art. 11 - (1) Cererea de acordare a ajutorului public judiciar se adresează instanţei competente pentru soluţionarea cauzei în care se solicită ajutorul; în cazul ajutorului public judiciar solicitat pentru punerea în executare a unei hotărâri, cererea este de competenţa instanţei de executare.

Dvs. sunteti executat si toate actele emise de executor se contesta in instanta: puteti reduce onorariul executorului prin contestatie la executare ori puteti adresa o cerere executorului in baza ordinului 2550.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2021
Vizitator
Mulțumesc frumos. Ma gândeam ca pot beneficia de ambele forme de scutire. Am vazut pe portal ca sunt și cereri de ajutor public judiciar de sine stătătoare. Adică nu sunt în contestații. Oricum eu nu pot face acum contestatie. E târziu, am pierdut termenul de 15 zile.
Răspunde
 16-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va ramane sa incercati varianta directa, cu cerere adresata executorului judecatoresc sa aduca nivelul onorariului la nivelul ordinului 2550, daca indepliniti conditiile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.