Forum avocaţi > Civil

Cum sa procedez?

15-11-2021
Vizitator
Sunt persoana fără venituri și am dreptul cf. ORDIN nr. 2.550/C din 14 noiembrie 2006 (*actualizat*)sa îmi reducă executorul la jumate suma datorata lui în executare imobiliara. Acum, nu știu cum sa procedez, ii fac cerere lui de reducere și apoi el ce face, reface somația imobiliara cu cheltuielile noi stabilite? As dori sa fac și la instanta cerere de ajutor public judiciar, se face înainte sau după diminuarea de la executor? Dacă eu ii plătesc executorului instanta îmi poate apoi da mie banii în cont? Ma împrumut ca să ii plătesc.
Răspunde
 15-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Pentru persoanele cu venituri sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, onorariile minimale şi maximale se stabilesc la jumătate din onorariile minimale, respectiv maximale, prevăzute în anexă.

Dovada veniturilor sub salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată se face cu declaraţie pe propria răspundere a persoanei cu astfel de venituri, aceasta având obligaţia de a depune şi un certificat de atestare fiscală eliberat de administraţia financiară.

Onorariile pot fi achitate şi în tranşe, care nu pot fi mai multe de patru, până la sfârşitul executării silite.

Dispoziţiile nu se aplică în situaţiile în care debitorul este solvabil.

Date fiind prevederile de mai sus, faceti cerere direct executorului judecatoresc.

Daca nu admite cererea si nu reface incheierea cu cheltuielile de executare, trebuie sa fiti pregatita in paralel si cu o contestatie la executare, pe care sa o introduceti in termenul legal de la comunicare, ptr ca actele de executare pot fi contestate doar la instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-11-2021
Vizitator
Mulțumesc. Ati citat din legea sau og 2550/C din 14.11.2006?
Răspunde
 15-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Da.
Daca a fost emisa deja incheierea de stabilire a cheltuielilor de executare, aceasta poate fi atacata doar in instanta.
De aceea va spuneam: daca executorul nu va aproba cererea si nu modifica actele in timp util, dvs. trebuie sa fi atacat deja in termen incheierea respectiva - chiar si fara plata taxei de timbru - prin formularea contestatiei la executare.

Art. 712: Obiectul contestației

(1) Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum și împotriva oricărui act de executare se poate face contestație de către cei interesați sau vătămați prin executare. De asemenea, se poate face contestație la executare și în cazul în care executorul judecătoresc refuză să efectueze o executare silită sau să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-11-2021
Vizitator
Vai!!! Am avut avocat pentru asa ceva și iată ca nu mi-a spus asta. A trecut termenul la care puteam contesta in 15 zile somația imobiliara, ca asta am primit. Nici o incheiere. Doar ea a conexat dosare și apoi în somație m-am trezit cu onorariul de 5000 lei de executare. Ce mai pot face acum? Am primit somația pe 26 octombrie 2021.
Răspunde
 16-11-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sincer, nu stiu ce sa va spun.
Faceti o cerere distincta acum executorului ptr reducerea onorariului. Daca raspunsul este negativ, atacati acest act al executorului ptr ca refuza "să îndeplinească un act de executare silită în condițiile legii", adica in conditiile Ordinului 2550.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.