Forum avocaţi > Civil

Abuz Primarie Focsani

27-11-2021
Vizitator
A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei Focsani ca sa il ingrop.
Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat datele de buletin si au vrut sa ma puna sa semnez nu stiu ce hartie cu succesiunea ca accept sau asa ceva. Eu nu am fost de acord. Nu era momentul atunci cu tatal mort pe masa, cat tupeu maxim!!!

Azi ma trezesc cu citatie de la un notar tot de acolo sa ma prezint la el sa fac succesiunea in data X, ca la politie. Nu stiu in ce baza legala actioneaza primaria si acest notar. Cred ca in baza foamei dupa bani nestavilita. Ma poate obliga cineva sa fac succesiunea? In ce temei legal actioneaza primaria si acest notar? Este casa tatalui deja pe numele meu fara ca eu sa fi facut vreun act? Aud ceva de acceptare tacita mostenire si nu stiu ce inseamna asta, mi-o trece automat pe numele meu?
Răspunde
 27-11-2021

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Nici un bun mobil nu trece automat din proprietatea defunctului dvs tata in proprietatea dumneavoastra. Ca bunurile sa treaca in proprietatea dvs va trebui la un moment dat sa va faceti succesiunea. Notarul il alegeti dvs din circumscriptia judetului unde a avut loc decesul. totisi duceti-va la primarie si vedeti la taxe si impozite care este problema. Daca se aduna impozite pe cladiri, atunci statul va poate da in judecata ca succesor al tatalui dvs. Statul obtine calitate procesuala activa (poate da in judecata) asupra bunurilor pentru a-si incasa sumele restante.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Adriana a scris pe 27-11-2021:
A murit tatal meu si am fost sa iau certificatul de deces de la evidenta populatiei Focsani ca sa il ingrop.
Ei, in mod smecheresc si abuziv, mi-au luat datele de buletin si au vrut sa ma puna sa semnez nu stiu ce hartie cu succesiunea ca accept sau asa ceva. Eu nu am fost de acord. Nu era momentul atunci cu tatal mort pe masa, cat tupeu maxim!!!

Azi ma trezesc cu citatie de la un notar tot de acolo sa ma prezint la el sa fac succesiunea in data X, ca la politie. Nu stiu in ce baza legala actioneaza primaria si acest notar. Cred ca in baza foamei dupa bani nestavilita. Ma poate obliga cineva sa fac succesiunea? In ce temei legal actioneaza primaria si acest notar? Este casa tatalui deja pe numele meu fara ca eu sa fi facut vreun act? Aud ceva de acceptare tacita mostenire si nu stiu ce inseamna asta, mi-o trece automat pe numele meu?

Evident ca nu era treaba lor si ca s-a facut un abuz. Eu, personal, asa ceva n-am mai auzit.
Iar un anumit notar nu va poate obliga sa deschideti succesiunea la el; va poate cita doar daca cineva, o alta ruda cu vocatie la mostenire, a deschis deja succesiunea la acel notar.
Si nu va trece nimeni automat niciun bun pe numele dvs, mai ales bunurile imobile.
Sunati la notar sa vedeti cine a deschis dosarul succesoral si de ce v-a citat.
Daca nu a depus nimeni cerere de deschidere a succesiunii, iar notarului i se dau doar date de la primarie, in mod neoficial si ilegal, ca sa racoleze clienti si sa-i puna in fata faptului implinit, si totusi cu tupeu v-a citat, este o alta ilegalitate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-11-2021
Vizitator
Mulțumesc. Ma tem ca nu îmi va spune la telefon. Nu mai bine ii scriu un email? La telefon poate spune orice pe cand in scris...eu sunt unica mostenitoare. Si nu mai e nici o ruda. Poate un creditor al meu sa fi facut asta?
Răspunde
 27-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Exclus creditor. Creditorii pot, insa doar prin instanta.

Deci, probabil notarul este mana in mana cu cei de la primarie, unde vreun prieten ii comunica neoficial cine a mai murit si cine e mostenitor, si ii citeaza ca sa-i forteze sa deschida dosarele la el.

Altfel, nu-mi explic.

Daca ati primit citatia, mergeti totusi sa vedeti despre ce e vorba. Poate exista totusi vreo explicatie legala.

Daca rezulta ca e totusi asa cum presupun, sesizati in scris atat Politia, cat si Camera Notarilor Publici.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Adriana a scris pe 27-11-2021:
Mulțumesc. Ma tem ca nu îmi va spune la telefon. Nu mai bine ii scriu un email? La telefon poate spune orice pe cand in scris...eu sunt unica mostenitoare. Si nu mai e nici o ruda. Poate un creditor al meu sa fi facut asta?

Mergeti la notar la termenul stabilit, pentru a vedea cine a inceput procedura succesorala si in ce calitate, insa nu puteti fi obligata sa dezbateti mostenirea la dansul.

In situatia in care notarul respectiv primeste datele unor posibili clienti de la angajatii primariei, sesizati organele de politie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2021
Vizitator
Este ceva oficial de la primarie pt ca nu dadeau certificatul de deces fara semnarea unei hartii cu succesiunea. Eu am refuzat si le-am rupt hartia dar vad ca tot au mers mai departe.
Răspunde
 28-11-2021
Vizitator
Nu ma duc sa bat 300 km degeaba
Răspunde
 28-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Trebuie sa intelegeti ca eliberarea certificatului de deces apartinatorilor nu are nicio legatura cu acceptarea mostenirii si nici primaria nu are astfel de atributii. Faptul ca o ruda isi ingroapa un mort nu inseamna ca ii accepta tacit mostenirea.

In al doilea rand, daca ati fost citata si nu va duceti la notar ori nu trimiteti in mod oficial o pozitie, notarul va considera ca renuntati la mostenire si fie va da mostenirea altor mostenitori (daca exista), fie o va declara vacanta si o ia statul.

Deci, nu puteti sa nu faceti ceva. Si, inca o data, acea hartie nu are cum sa fie oficiala, ptr ca nu e legala.
Primaria nu e notariat si nici instanta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2021
Vizitator
Stiu asta, de aceea am si refuzat sa semnez. Mi se spune ca si altii au patit la fel la Focșani.
Voi trimite un email acelui notar si voi vorbi cu notarul familiei sa ii transfer dosarul. Asta inseamna acceptarea moștenirii?
Răspunde
 28-11-2021
Vizitator
Nu doresc sa fac nici o succesiune acum. Ce pot face?
Multumesc
Răspunde
 28-11-2021

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu faceti succesiunea.
Cata vreme dvs. nu ati sesizat niciun notar (nu l-ati angajat) este ilegal sa se autosesizeze.
Dar trebuie sa-i cereti foarte clar sa inchida dosarul si sa-l puneti la punct, ptr ca l-a deschis ilegal.
Va sugerez sa informati si camera notarilor publici Galati, de care apartine Focsani, sa le explicati ce s-a intamplat si sa-l verifice pe notarul respectiv.

Tel: 0236-470205 Fax: 0236-470805
email: cnpgalati@yahoo.com
www.cnpgalati.ro

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2021
Vizitator
Primaria mafioatq e de vina. E un sistem creat de ea. Te prind cand te duci amarat cu mortul pe masa, iti iau datele si repartizeaza ei la notari prin Focșani. Nu e doar cazul meu, asa fac ei acum. Bataie de joc so sfidare a cetateanului. Am confirmare ca asa procedeaza ei cu toti nu doar cu mine. De protectia datelor mele nu au auzit. Dar ...ce sa mai zic?
Răspunde
 28-11-2021
Vizitator
Adriana fara suparare dar daca nu ai nevoie de o mostenire... renunti la ea. Este plina Romania de proprietati ale unor oameni care nu s-au interesat de ce au mostenit si toate terenurile sau casele alea mostenite au ajuns gropi de gunoi. Mie mi se pare normal ce face primaria. Si daca nu o sa vrei sa dezbateti succesiunea la notar si ceilalti mostenitori vor, ei te vor putea obliga oricum sa o faci la judecatorie si vei avea mai mult de platit ca in instanta e ceva mai scump. Plus ca toate cheltuielie de judecata cel mai sigur tu le vei plati daca fratii vor arata ca din cauza ta nu s-a putut la notariat. Succes!
Răspunde
 28-11-2021
Vizitator
PS Din ce stiu notarul este ales aleator de camera notarilor dar va puteti informa la CNP daca aveti vreo suspiciune.
Răspunde
 29-11-2021
Vizitator
Cretu, daca voiam raspuns de la babe fara cunostinte juridice nu scriam aici. Esti exact genul oe care nu il suport: atoatestiutor, suficient si care se baga in seama aiurea. Noi aici vorbim de legi. Citeste ce am scris, judeca daca ai cu ce ma indoiesc si nu posta pe un forum de avocati ca se vede ca nu esti unul.
Răspunde
 06-12-2021
Vizitator
Am citit ca acest notar a chemat la cererea primăriei focsanj care a inițiat procedura succesorală. Este în legea notarilor o stimulare cum ca și primaria poate face asta. Eu ce sa ii spun va rog acestui notar ca nu am de gând sa lucrez cu el, ci cu altul și fac succesiunea când vreau eu. Nu doresc sa spuna el ca renunț la moștenire.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.