Cristina a scris pe 01-12-2021: Bună seara! Am doua întrebări referitoare la donatie.Prima,va expun pe scurt problema.Soacra mea a primit prin donatie de la frații dânsei terenul mostenit de la părinți.Intrebarea mea este poate sa-l vândă sau trebuie așteptat o perioada? Iar a doua întrebare este ,sora cea mare a soacrei are o fata.Acum câțiva ani ginerele și nepoata sorei au decedat ,rămânând fata singura.Sora soacrei a insistat sa ii doneze casa soacrei mele ,menționând ca este în vârstă și fata nu prea o interesează de soarta ei .De comun acord au fost la notar (și fata) și au făcut actele de donatie .Asta se întâmplă la puțin timp după ce fata a rămas singura fără soț și fata Acum după ce au trecut cred ca vreo 4 ani a constatat ca în momentele acelea a fost vulnerabila și i-ar părea rău de pasul făcut.Se mai poate face ceva sa ii redea soacra casa înapoi? Mulțumesc. Soacra dvs poate vinde terenul primit cu titlu de donatie. Referitor la cea de-a doua intrebare, chiar daca fiica surorii soacrei sau sora soacrei ataca actul de donatie al imobilului in instanta, au sanse minime de castig. |