Forum avocaţi > Civil

Apel

05-12-2021
Vizitator
Buna ziua.
Am depus o cerere de apel contestatie executare prin email, semnata electronic cu semnătură digitala, in 2 fisiere si am atașat si certificatul digital aferent semnaturii electronice. Cu toate acestea , am primit o comunicare de la instanță , in care îmi cere sa mai depun cererea intr-un exemplar, fara a motiva cumva aceasta solicitare. Trebuie sa depun aceasta cerere semnata olograf? Daca am semnătură electronica, si am depus chiar 2 fișiere separate cu acea cerere mai trebuie sa depun inca un exemplar?
Tot in acea comunicare, îmi cere sa plătesc taxa de timbru de 500 lei, dar mai jos, am un pasaj in care spune așa:
"Nota:cu mențiunea de a depune la dosar taxa de timbru in cuantum de 343,88+347,41+105,16.
Nu înțeleg exact despre ce e vorba, de ce tb sa depun 2 taxe de timbru? Pt a afla despre ce e vorba tb sa depun cerere de reexaminare? Mulțumesc.
Răspunde
 06-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Al doilea exemplar instanta il solicita ptr.comunicarea actiunii.
Veti taxa conform mentiunii din nota.
Sunt 3 sume probabil ptr ca aveti si clauze abuzive invocate?
Oricum, va raportati la suma initiala, de la fond, care acum in apel ar trebui sa fie jumatate.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2021
Vizitator
Multumesc.
Cred totuși ca nu m-am făcut înțeleasă. Am depus prin email cu semnătură electronica 3 fișiere: 2 cererea de apel a fost depusa de doua ori in doua fișiere al treilea fișier era certificatul digital aferent semnăturii electronice.Deci era un fișier cu cererea pentru instanță si unul pentru comunicare.
Referitor la taxa am suma de 500 lei plus cele trei sume din nota. Taxa din fond a fost de 1000 lei.Normal ar fi trebuit sa plătesc doar 500 lei, fara cele 3 sume din nota. Sa înțeleg ca nu trebuie sa cer reexaminare taxa? Multumesc
Răspunde
 06-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Eu v-am inteles, dvs. nu m-ati inteles pe mine.
Instanta NU comunica fisiere electronice, ci hartii. Instanta ar trebui sa printeze cererea dvs. de apel si nu o face. Trebuie sa trimiteti dvs. actiunea printata.

In ceea ce priveste taxa de timbru, daca la fond ati achitat 1000 lei, in apel achitati 500 de lei. Eu cred ca este o greseala (grefiera a folosit un model si a uitat sa stearga respectiva nota).
Faceti cerere de reexaminare ca sa nu pierdeti termenul, dar faceti si o adresa in care sa vi se comunice daca nu cumva este o simpla eroare materiala. Eventual, incercati sa contactati telefonic grefiera de sedinta. Cand aveti confirmarea ca a fost o greseala, renuntati la cererea de reexaminare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.