Forum avocaţi > Civil

Executare silita pensie de intretinere

06-12-2021
Vizitator
Buna seara!
Am platit o pensie de intretinere pentru copil pana la implinirea varstei de 18 ani,el fiind elev in clasa a 12.a dupa ce a implinit 18 ani.
Am incetat plata la implinirea varstei de 18 ani ,bineinteles in urma consultarii unor avocati.
Acum am primit un document din partea executorului judecatoresc, prin care mi se aduce la cunostinta ca sunt executat silit pentru o suma reprezentand pensia de intretinere neplatita de la data majoratului si pana in prezent,dar si cheltuieli de executare.

Este legal sa fiu executat silit?
Va multumes frumos!
Răspunde
 08-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca a implinit varsta de 18 ani, dar a terminat si clasa a 12-a, ati sistat plata pensiei de intretinere in mod corect.

Daca ati sistat plata exact la data la care a implinit 18 ani, insa mai era - sa zicem - un semestru de scoala: trebuia sa platiti pana termina clasa a 12-a.

Dupa terminarea scolii, daca a intrat la facultate, pentru a obtine in continuarea pensie de itnretinere pe perioada studiilor [daca nu avea bani ori loc de munca], trebuia sa promoveze o actiune in instanta ca sa ceara acest lucru.

Deci, in fc de situatia in care va gasiti, in cel mai rau caz (daca ati sistat plata la mijlocul clasei a 12) datorati pensia ptr lunile pana la terminarea clasei a 12.

Formulati contestatie la executare in termen de 15 zile de la primirea actelor executorului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2021
Vizitator
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Atunci instanta de ce a mai dat sentinta pana la majoratul minorului?
In momentul emiterii hotărârii, minorul era in clasa a 11.a, dupa 18 ani a trecut in clasa a 12.a, dar la acel proces nu a adus nicio dovada ca urmeaza clasa a 12.Deci nu știu, nu am primit niciun document ca urmeaza studiile in continuare.
Este posibil sa fie sau sa nu mai fie elev acum.
Instanta nu a dat o hotarare in sensul ca sa plătesc pensie pana la terminarea studiilor, a dat hotărâre pana la majoratul minorului.
Răspunde
 09-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Bun, in aceasta situatie, incercati sa exploatati acest aspect al sentintei judecatoresti.
Insa, puteti face acest lucru doar prin contestatie la executare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-12-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Mihai a scris pe 08-12-2021:
Atunci instanta de ce a mai dat sentinta pana la majoratul minorului?
In momentul emiterii hotărârii, minorul era in clasa a 11.a, dupa 18 ani a trecut in clasa a 12.a, dar la acel proces nu a adus nicio dovada ca urmeaza clasa a 12.Deci nu știu, nu am primit niciun document ca urmeaza studiile in continuare.
Este posibil sa fie sau sa nu mai fie elev acum.
Instanta nu a dat o hotarare in sensul ca sa plătesc pensie pana la terminarea studiilor, a dat hotărâre pana la majoratul minorului.

Formulati contestatie la executare in termenul legal, invederand instantei aspectele precizate anterior.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2021
Vizitator
Bună ziua!
Ce fac pana se judeca contestatia? Platesc sau nu în continuare pensia de intretinere?
Mulțumesc!
Răspunde
 14-12-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Din punct de vedere legal nu mai sunteti obligat la plata pensiei.

Mai mult decat atat, minorul devenit major nu a formulat o actiune in instanta pentru continuarea platii pensiei, pe perioada studiilor.

De asemenea, puteti solicita restituirea platii nedatorata.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-12-2021
Vizitator
Am depus deja contestatia la executare, problema este ca va dura câteva luni bune acest proces.
Ma gândeam sa nu se duca la alt executor peste trei luni si sa ma execute din nou pe aceeasi hotarare.
Primul executor a pus în aplicare o executare, ma gândeam sa nu faca la fel peste trei luni, cand inca contestatia este pe rol.
Va mulțumesc frumos pentru răspuns.
Cu respect.
Răspunde
 14-12-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Dupa ce vi se va admite contestatia, chiar daca se va incerca o noua executare pentru aceasta creanta, veti comunica noului executor hotararea.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-12-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ați fost notificat de către copilul dvs pentru plata pensiei și după vârsta de 18 ani ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-12-2021
Vizitator
Nu am primit nicio notificare din partea lui referitor la acest aspect.
In hotarare scrie ca sunt obligat la plata pensiei de intretinere pana la majoratul minorului. In timpul procesului a adus adeverinta ca era in clasa a 11.a, nu a adus niciun document care sa ateste ca urmeaza cursurile clasei a 12.a dupa implinirea vartei de 18 ani.
Mulțumesc frumos!
Răspunde
 19-12-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Faceți o notificare către copil, în sensul de a vă prezenta dovada continuării studiilor.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.