|
13-12-2021 |
 | Ghiocel Vizitator |
| Buna ziua, Am consultat un avocat anul trecut si mi-a facut o cerere de chemare in judecata. I-am platit 100 de lei cash. Nu mi-a dat chitanta. Nu pot dovedi ca m-am consultat cu el decat prin doua apeluri telefonice. Eu l-am sunat odata si am vorbit 2 minute, iar el m-a sunat inapoi si am vorbit 1 minut. Apelurile au avut loc exact in ziua cand m-am dis la judecatorie si am inregistrat cererea de chemare in judecata. Cand paratul a depus intampinarea am observat ca e reprezentat de acelasi avocat. Am mentionat asta judecatorului si am facut si plangere la barou. Judecatoria practice mi-a spus ca asta nu-I priveste pee i, iar Baroul cere 150 de lei pentru analizarea sesizarii disciplinare. E ridicol. Nu vreau sa platesc sub nici o forma. Ma gandesc sa dau in judecata avocatul necinstit. Credeti ca se aplica articolul 244 de reprezentare neloiala in cazul meu? | |
|
|
|
13-12-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Probabil ati dorit sa scrieti art.284 ptr. asistenta si reprezentarea neloiala [ptr ca 244 este inselaciunea]. "Credeti ca se aplica articolul 244 de reprezentare neloiala in cazul meu?" Din pacate, nu. Art. 284 - Asistenţa şi reprezentarea neloială (1) Fapta avocatului sau a reprezentantului unei persoane care, în înţelegere frauduloasă cu o persoană cu interese contrare în aceeaşi cauză, în cadrul unei proceduri judiciare sau notariale, vatămă interesele clientului sau ale persoanei reprezentate se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. (2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează înţelegerea frauduloasă dintre avocat sau reprezentantul unei persoane şi un terţ interesat de soluţia ce se va pronunţa în cauză, în scopul vătămării intereselor clientului sau ale persoanei reprezentate. (3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Din definitia de mai sus, rezulta ca prima conditie ptr a se retine infractiunea ar fi ca avocatul despre care vorbiti sa fi fost avocatul dvs., iar dvs. clientul sau. Chiar dvs. ati afirmat ca nu puteti dovedi acest lucru, din pacate. Deci, sincer, nu veti rezolva nimic cu plangerea penala. Iar, independent de orice alte elemente, daca au trecut 3 luni de la momentul depunerii intampinarii, ati iesit si din termenul de a depune plangerea. In ceea ce priveste plangerea de la barou, consider ca va veti lovi de acelasi aspect, iar avocatul nu va fi sanctionat disciplinar, pentru ca: Potrivit art. 46 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, avocatul nu poate asista sau reprezenta părți cu interese contrare în aceeași cauză sau în cauze conexe și nu poate pleda împotriva părții care l-a consultat mai înainte în legătură cu aspecte litigioase concrete ale pricinii. Art. 29 din Legea nr. 51/1995 stabilește cadrul juridic în care avocatul înscris în tabloul baroului are dreptul să asiste și să reprezinte orice persoană, fizică sau juridică, și anume în temeiul unui contract încheiat în formă scrisă, care dobândește dată certă prin înregistrarea în registrul oficial de evidență. Or, dvs. nu aveti contract. Si, intr-adevar, instanta nu poate interveni in aceste aspecte. Iar taxele la barou sunt stabilite prin lege. Daca nu achitati taxa, plangerea dvs. va fi respinsa din start, fara sa fie analizata pe fond. Oricum, dupa cum v-am spus mai sus, consider ca si pe fond va fi respinsa, in lipsa dovezilor obiective. De aceea, orice persoana care apeleaza la un avocat trebuie sa solicite incheierea in scris a unui contract de asistenta juridica, ceea ce va recomand si dvs. pentru viitor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2021 |
 | Ghiocel Vizitator |
| Am primit o decizie nefavorabila in dosarul de fond. Am formulat deja apel. Credeti ca daca formulez actiune civila impotriva avocatului, legea il va putea opri ca sa reprezinte paratul in apel? Avocatul detine informatii despre dosar care nu au fost prezentate in dosarul de fond si care pot fi interpretate in mod negativ de judecatorul de apel. Decizia Baroului de a impune o taxa pentru analiza unei sesizari impotriva unui avocat, a fost o hotarare locala. Stiu asta pentru ca mi-a arata o copie legala. La care lege va referiti cand spuneti ca aceasta taxa este stabilita de lege? Am contactat baroul dintr-un judet vecin iar ei nu impun asemenea taxe! Deci, despre ce lege e vorba aici? Eu credeam ca legile nu se fac pe plan local ci doar de Parlament. | |
|
|
|
13-12-2021 |
|
| Cand am folosit cuvantul "lege" m-am referit la actele normative, nu neaparat la o lege adoptata de parlament. Deciziile Baroului sunt adoptate de Consiliul Baroului in temeiul Legii 51/1995 si Statutul profesiei. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2021 |
 | Ghiocel Vizitator |
| Multumesc. Ma sfatuiti si asupra nedumeririi din primul capat al comentariului meu, anterior? | |
|
|
|
13-12-2021 |
|
| La intrebarea aceasta va referiti?: "Credeti ca daca formulez actiune civila impotriva avocatului, legea il va putea opri ca sa reprezinte paratul in apel?" Daca formulati actiune civila impotriva avocatului, puteti cere suspendarea judecarii apelului pana ce se va solutiona actiunea. Insa este un caz de suspendare facultativa, instanta avand libertatea sa decida. La fel, daca decideti sa depuneti plangere penala impotriva avocatului. Art. 413 - Suspendarea facultativă (1) Instanţa poate suspenda judecata: 1. când dezlegarea cauzei depinde, în tot sau în parte, de existenţa ori inexistenţa unui drept care face obiectul unei alte judecăţi; 11. când, într-o cauză similară, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a fost sesizată cu o cerere de decizie preliminară; 2. când s-a început urmărirea penală pentru o infracţiune care ar avea o înrâurire hotărâtoare asupra hotărârii ce urmează să se dea, dacă legea nu prevede altfel; 3. în alte cazuri prevăzute de lege. (2) Suspendarea va dura până când hotărârea pronunţată în cauza care a provocat suspendarea a devenit definitivă. (3) Cu toate acestea, instanţa poate reveni motivat asupra suspendării, dacă se constată că partea care a cerut-o nu are un comportament diligent în cadrul procesului care a determinat suspendarea, tergiversând soluţionarea acestuia, ori dacă urmărirea penală care a determinat suspendarea durează mai mult de un an de la data la care a intervenit suspendarea, fără a se dispune o soluţie în acea cauză. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2021 |
 | Ghiocel Vizitator |
| Inca o intrebare daca-mi permiteti. In temeiul carui articol aplica Baroul respectiv, taxa pentru luarea in considerare si analiza sesizarii depuse impotriva avocatului? In primul rand e absurd sa fii taxat pentru ca faci o sesizare unei institutii pentru ca un reprezent de-al lor se comporta intr-un mod, neprofesional. In al doilea rand ce e cu suma asta colosala de 150 de lei? Mai ales ca nu am pretentii monetare de la avocat, ci doar o disciplinare! La judecatorie platesti doar 20 de lei! Eu cred ca baroul respectiv e abuziv si-mi calca drepturile. Exista vre-un articol in codul civil care obliga Baroul sa accepte cererea mea si sa o investigheze? Trebuie sa existe! | |
|
|
|
13-12-2021 |
|
| Imi pare rau, insa daca doriti sa formulati o plangere, iar aceasta sa fie analizata si solutionata, trebuie sa respectati regulile de procedura prevazute de legea 51, statut si deciziile baroului. "Exista vre-un articol in codul civil care obliga Baroul sa accepte cererea mea si sa o investigheze? Trebuie sa existe!" Eu, una, nu am cunostinta despre asa ceva. Asteptati, poate va raspunde altcineva. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-12-2021 |
 | Ghiocel Vizitator |
| Si mie imi pare rau, dar nicaieri in legea 51 nu este mentionat ca baroul are dreptul sa impuna asemenea taxe, altfel fiecare Barou din Romania ar implementea asemenea reguli. Am sunat astazi la barouri din 8 judete diferite si nici unul dintre ele nu solicita plata pentru plangeri depuse impotriva vreunui avocat. | |
|
|
|
14-12-2021 |
|
| De exemplu https://www.juridice.ro/wp-content/uploads/2017/07/Hot%C4%83r%C3%A2rea-7.pdf 42. Se instituie taxa de secretariat în cuantum de 150 de lei, pentru înregistrarea unei plângeri/reclamații/ sesizări împotriva unui avocat, atunci când petentul solicită angajarea răspunderii disciplinare sau restituirea ori diminuarea onorariului plătit avocatului. Taxa de 150 de lei se va achita de petent în termen de maxim 10 zile de la comunicarea de către Baroul Timiș a adresei conținând această obligație, sub sancțiunea clasării plângerii formulată. Taxa de secretariat de 150 de lei este justificată de efectuarea operațiunilor de preluare a plângerii/reclamației/sesizării, de înregistrare a acesteia, de constituire a dosarului, de repartizare unui membru al Consiliului în calitate de consilier raportor, de studiere a dosarului, de efectuare și expediere a corespondenței cu petentul și/sau avocatul, de redactare și tehnoredactare a convocărilor, hotărârii de consiliu, acțiunii disciplinare după caz, adreselor de comunicare cu părțile și cu Președintele UNBR, conform dispozițiilor legale și statutare. Consiliul Baroului Timiș poate acorda scutire de la plata taxei de 150 de lei, după cum urmează: dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie al petentului, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 300 lei, se acordă scutire de 100% de la plata taxei de 150 de lei; dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie al petentului, în ultimele două luni anterioare formulării cererii, se situează sub nivelul de 600 lei, se acordă scutire de 50% de la plata taxei de 150 de lei; venitul mediu se va dovedi cu fluturaș de salariu, cupon de pensie, adeverință emisă de organele fiscale, orice alt înscris doveditor în acest sens | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
07-02-2023 |
 | Dumitru Florența Vizitator |
| Bună seara! Unde as putea să mă adresez împotriva avocatului meu, pe care l am angajat într-un proces de ordonanța prezidențială, am pierdut și vina lui a fost ca nu a depus în termen de zece zile o întâmpinare cu vizitare minori. Eu înainte de a se judeca ordonanța prezidențială am mai făcut un contract cu el pentru divorț și custodia. Încă nu s a început, dar eu nu mai vreau sa ma reprezinte. Î am dat jumătate din bani... Suma de 2,500 lei i am zis ca să și oprească onorariul pentru ca mi a făcut și depus cererea de divorț și restul de bani sa mii de a. Ma amână tot timpul ca să se ga demasca cât îmi oprește și mii dă, dar ma plimba cu preșul. În asemenea situație unde ma pot adresa? După câte am văzut pe adresa avocatului nu figurează la nici un barou. | |
|
|
|
08-02-2023 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca acea persoana nu figureaza ca avocat in niciun barou, inseamna ca nu este avocat. Puteti sesiza organele de politie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |