Forum avocaţi > Civil

Calitate Procesuala

18-12-2021
Vizitator
Locuies momentan in casa parintilor. Casa e pe numele lor. Ei sunt plecati in Anglia la sora mea pentru o perioada mai lunga. Casa defapt e o lucuinta mare, comuna, impartita in 3 apartamente mari. Deci am 2 vecini de curte. Vreau sa dau in judecata pe unul din ei, dar mi-au ras in nas spunand ca nu am "calitate procesuala". Ce inseamna asta si cum pot sa o obtin? Daca ma poate lamuri cineva. Va rog.
Răspunde
 18-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Proprietarii, parintii dvs, au calitate procesuala activa. Cereti-le parintilor fie sa va trimita o procura notariala ca sa-i reprezentati in instanta, fie parintii sa angajeze direct un avocat care sa-i reprezinte (iar dvs. supravegheati ce face avocatul)

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2021

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cei care dețin în proprietate imobilul au calitatea să formuleze cereri în judecată, adică calitate procesuală activă.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2021
Vizitator
Am gasit pe internet ca se poate face imputernicire la consulat, dar nu stiu cum sa scriu cererea. Imi puteti recomanda un tip de formular?
Răspunde
 20-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Cei de la ambasada/consulat au model pentru o astfel de procura.
Dvs. doar trebuie sa le indicati obiectul si partile.

Model gasiti aici
https://notari.pro/procura/procura-judiciara

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2021
Vizitator
Mai am o intrebare doamna avocat. Dupa ce obtin imputernicirea, daca cumva instanta decide cauza impotriva mea si vecinul care deja m-a amenintat ca o sa angajeze avocat si o sa pierd cazul si va trebui ca sa-i platesc cheltuielile de judecata. Eu neavand nici o proprietate, nu primesc nici pensie nici ajutor social. Practic nu am pe numele meu decat o masina. In cazul asta parintii mei vor fi fortati sa acopere cheltuielile de judecata din cauza imputernicirii care mi-au procurat?

Din pacate nu-mi pot permite sa angajez avocat. Aici e doar o problema de cheie a portii de la intrarea din strada. S-a stricat yala si a trebuit schimbata cu una noua, iar vecinii refuza sa-mi dea o copie pentru ca nu sunt proprietar.
Răspunde
 20-12-2021
Vizitator
Nu stiu de ce notari.pro nu se deschide pagina de inetrnet la mine. E asta un formular corect? Gasit aici https://www.oficial.ro/Model-procura-imputernicire-persoana-din-strainatate-pentru-persoana-din-romania

Acest tip de procura poate fi utilizat in tara fara a avea nevoie de apostila

PROCURA SPECIALA GENERALA

PARTI - Procura speciala
Subsemnatul ______________________ , domiciliat in ___________________________ identificat cu ______ seria _______ nr.____________, eliberat de ___________________

împuternicesc prin prezenta

pe ___________________ domiciliat in __________________ __________________, pentru ca in numele meu si pentru mine sa ma reprezinte cu depline puteri in fata ______________________in vederea _______________________________

MANDAT - Procura speciala

In baza prezentului mandat, imputernicitul meu se va prezenta la __________________, __________________, in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor de __________________, va putea face cereri si va putea da declaratii, semnand in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Redactat si procesat de _______________________azi_____________in _______exemplare
la __________________________

MANDANT :________________________ MANDATAR :____________________
Legitimat cu:________________________ Legitimat cu:____________________
Semnatura :________________________ Semnatura :____________________
Răspunde
 20-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Marian Oprea a scris pe 20-12-2021:
Mai am o intrebare doamna avocat. Dupa ce obtin imputernicirea, daca cumva instanta decide cauza impotriva mea si vecinul care deja m-a amenintat ca o sa angajeze avocat si o sa pierd cazul si va trebui ca sa-i platesc cheltuielile de judecata. Eu neavand nici o proprietate, nu primesc nici pensie nici ajutor social. Practic nu am pe numele meu decat o masina. In cazul asta parintii mei vor fi fortati sa acopere cheltuielile de judecata din cauza imputernicirii care mi-au procurat?

Din pacate nu-mi pot permite sa angajez avocat. Aici e doar o problema de cheie a portii de la intrarea din strada. S-a stricat yala si a trebuit schimbata cu una noua, iar vecinii refuza sa-mi dea o copie pentru ca nu sunt proprietar.

Nu dvs. veti fi parte in proces, deci dvs. nu veti plati nimic. Parintii dvs. vor fi raspunzatori.

Daca problema consta doar in predarea unei chei, parintii dvs. sa formuleze o notificare (prin avocat ori prin mandatar special) prin care sa solicite predarea cheii catre dvs.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nu stiu de ce notari.pro nu se deschide pagina de inetrnet la mine. E asta un formular corect? Gasit aici https://www.oficial.ro/Model-procura-imputernicire-persoana-din-strainatate-pentru-persoana-din-romania

Acest tip de procura poate fi utilizat in tara fara a avea nevoie de apostila

PROCURA SPECIALA GENERALA

PARTI - Procura speciala
Subsemnatul ______________________ , domiciliat in ___________________________ identificat cu ______ seria _______ nr.____________, eliberat de ___________________

împuternicesc prin prezenta

pe ___________________ domiciliat in __________________ __________________, pentru ca in numele meu si pentru mine sa ma reprezinte cu depline puteri in fata ______________________in vederea _______________________________

MANDAT - Procura speciala

In baza prezentului mandat, imputernicitul meu se va prezenta la __________________, __________________, in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor de __________________, va putea face cereri si va putea da declaratii, semnand in numele meu si pentru mine oriunde va fi necesar, in limitele prezentului mandat, semnatura sa fiindu-mi opozabila.

Redactat si procesat de _______________________azi_____________in _______exemplare
la __________________________

MANDANT :________________________ MANDATAR :____________________
Legitimat cu:________________________ Legitimat cu:____________________
Semnatura :________________________ Semnatura :____________________

PROCURA JUDICIARĂ

Subsemnatul_, cetăţean român, cu domiciliul în_, CNP_, împuternicesc pe fratele meu_, cu domiciliul în_,CNP_, posesor al CI seria_ nr._ eliberată de_ la data de_, ca în numele meu şi pentru mine să se prezinte înaintea instanţelor judecătoreşti, inclusiv în cauza de_ ce formează obiectul dosarului nr._aflat pe rolul Judecătoriei_, în care am calitatea de_, în proces cu_, înaintea consiliilor locale, municipale şi judeţene, a primăriilor, a organelor administrative şi financiare, pentru a-mi susţine interesele, sens în care va putea să intenteze, să susţină sau să retragă orice acţiune civilă, sau penală, constituindu-se parte civilă; să mă apere contra cererilor îndreptate împotriva mea; să poată primi toate actele de procedură, să poată face în numele meu toate probele admise de lege, să propună şi să efectueze orice probatorii, să poată face declaraţie de înscriere în fals; să poată face sau retrage apeluri, recursuri, revizuiri, contestaţii şi altele, să poată investi hotărârile cu titlu executoriu şi executa, putând încasa pentru mine şi în numele meu orice sume de bani vor rezulta în favoarea mea.

În numele meu şi pentru mine, mandatarul meu se va prezenta la dezbateri, va cere şi obţine de la instanţa de judecată orice măsuri şi administrare de probatorii admise de lege pentru susţinerea intereselor mele, va achiesa total sau parţial Ia hotărâri, va stabili loturile, va introduce orice cale de atac ordinară sau extraordinară şi va putea face orice act va crede de cuviinţă, pentru susţinerea intereselor mele până la obţinerea unei hotărâri judecătoreşti favorabile, urmând să mă reprezinte şi la aceste instanţe de judecată, în apel, în recurs, după casare, la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie etc. Mandatarul meu va semna în numele meu şi pentru mine, oriunde va fi nevoie în îndeplinirea mandatului, inclusiv tranzacţii, semnătura sa fiindu-mi opozabilă.

Mi s-au adus la cunoştinţă dispoziţiile art. 13 alin. 2 din Codul de procedură civilă, potrivit căruia: „în recurs, cererile şi concluziile părţilor nu pot fi formulate şi susţinute decât prin avocat sau, după caz, consilier juridic, cu excepţia situaţiei în care partea sau mandatarul acesteia, soţ ori rudă până la gradul al doilea inclusiv, dacă este licenţiată în drept. ”

De asemenea, am cunoştinţă de dispoziţiile art. 83 alin. 1 şi 2 Cod procedură civilă, în sensul că „Dacă mandatul este dat unei alte persoane decât unui avocat, mandatarul nu poate pune concluzii asupra excepţiilor procesuale şi asupra fondului decât prin avocat, atât în etapa cercetării procesului, cât şi în etapa dezbaterilor. în cazul în care mandatarul persoanei fizice este soţ sau o rudă până la gradul al doilea inclusiv, acesta poate pune concluzii în faţa oricărei instanţe, fară să fie asistat de avocat, dacă este licenţiat în drept.”

Dacă va crede de cuviinţă, mandatarul meu va putea angaja un avocat.

Aşa cum rezultă din dipsoziţiile art. 88 Cod procedură civilă: „Mandatul nu încetează prin moartea celui care l-a dat şi nici dacă acesta a devenit incapabil. Mandatul dăinuieşte până la retragerea lui de către moştenitori sau de către reprezentantul legal al incapabilului.”

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2021
Vizitator
Va multumesc frumos. Nu vor sa dea cheie decat in mana proprietarulul. Asa au zis. Totusi inca o ultima intrebare daca nu v am plictisit deja; daca parintii mei imi fac un contract de inchiriere, asta ar trebui sa-mi dea calitate procesuala, sau nu?
Multumesc pentru amabilitatea si rabdarea dv.
Va urez o seara placuta.
Răspunde
 20-12-2021
Vizitator
Eu defapt stau aici si profit pentru ca ei sunt plecati ca sa fac niste renovari in apartament. Pentru asta stau aici.
Răspunde
 21-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Va multumesc frumos. Nu vor sa dea cheie decat in mana proprietarulul. Asa au zis. Totusi inca o ultima intrebare daca nu v am plictisit deja; daca parintii mei imi fac un contract de inchiriere, asta ar trebui sa-mi dea calitate procesuala, sau nu?
Multumesc pentru amabilitatea si rabdarea dv.
Va urez o seara placuta.

Dar nu e treaba celorlalti in ce calitate stati dvs. acolo. Nu trebuie sa va justificati cu contracte, fiind vorba despre parintii dvs.
Ca sa aiba ei totusi certitudinea ca nu predau cheia aiurea, sa faca parintii acea notificare oficiala in care sa arate cui solicita sa fie predata cheia. Ar trebui sa mearga si cu un simplu telefon.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2021
Vizitator
Intr-o situatie ideala, da, lucrurile ar trebui rezolvate foarte simplu cum spune ti dv. dar vecinii refuza sa coopereze. Un contract de inchiriere mi-ar acorda destula calitate procesuala sa-i dau in judecata, fara ca parintii sa fie supusi cheltuielilor daca cumva eu as pierde in instanta?
Multumesc.
Răspunde
 21-12-2021

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Din punctul meu de vedere, din pacate, nu. Ar trebui sa va dati in judecata parintii, ei fiind cei obligati sa va asigure folosinta imobilului. E ca si cum inchiriez o casa, dar proprietarul nu-mi da cheile ca sa pot intra.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2021

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Marian Oprea a scris pe 21-12-2021:
Intr-o situatie ideala, da, lucrurile ar trebui rezolvate foarte simplu cum spune ti dv. dar vecinii refuza sa coopereze. Un contract de inchiriere mi-ar acorda destula calitate procesuala sa-i dau in judecata, fara ca parintii sa fie supusi cheltuielilor daca cumva eu as pierde in instanta?
Multumesc.

Sfatul meu este ca parintii dvs sa formuleze o notificare catre vecini, pentru a va preda o cheie de la poarta de acces in imobil, in caz contrar parintii dvs vor trebui sa se adreseze instantei.

Dvs ii puteti reprezenta pe parinti in fata instantei, printr-o procura speciala.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.