Forum avocaţi > Civil

Executare girant credit CAR nestatutar.

04-05-2014

Buna ziua!
In luna august a anului trecut am girat impreuna cu o alta persoana pe un angajat al CAR careia ulterior i-a fost desfacut CIM. Persoana nu si-a achitat decat doua rate, este plecata in Anglia, nu da niciun semn de viata, nu are famile...Am primit din partea CAR-ului somatie de plata pentru sumele restante. Deplasandu-ma la sediul institutiei si solicitand informatii suplimentare am primit informatii contradictorii.
In statutul CAr este prevazut faptul ca un credit al carui valoare este cuprinsa intre 12000-15000 lei se poate acorda in urmatoarele conditii : 4 giranti, perioada maxima de acordare 6 ani.
Creditul este in valoare de 13000 lei , a fost acordat pe o perioada de 6 ani insa cu doar 2 giranti.
Cerand lamuriri suplimentare directorului economic al institutiei, acesta a prezentat fel si fel de motive: ca angajatii CAR pot beneficia de credit fara giranti, apoi ca au fost suficienti 2 giranti avan in vedere venitul imprumutantului si pe cel al girantilor.
Mentionez ca impreuna cu celalalt girant am semnat cu buna credinta angajamentul de plata.Am platit pana acum doua rate in valoare de 375 lei fiecare.
Vreau sa va intreb , daca deschid o actiune impotriva CAR-ului prin care sa dovedesc ca acest credit a fost nestatutar si ca acordarea acestuia a fost facilitata de faptul ca titularul creditului era angajat al institutiei respective la acea data ma va scutii de la plata ratelor in continuare si daca-mi pot recupera sumele pe care deja le-am platit.
Va multumesc.
Răspunde
 07-05-2014

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Doar daca se va constata nulitatea contractului veti putea fi scutit de plata ratelor, dar este de greu de crezut asa ceva.

Sigur ca ar tb sa incercati, dar veti avea ceva costuri si nu e sigur rezultatul. In plus, contractul continua sa se deruleze pe timpul judecarii cauzei, daca nu solicitati si suspendarea lui.

E greu de dat un sfat fara a vedea ce anume ati semnat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.