|
28-12-2021 |
 | Irina Vizitator |
| Ce se intampla in situatia in care, printr=o incheiere de dezinvestire, instanta anuleaza in mod eronat actiunea, fara ca reclamantul sa mai primeasca si o sentinta, prin care sa-si exercite calea de atac.? La ce cale de atac poate recurge acesta si care este termenul? | |
|
|
|
28-12-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Toate hotararile se comunica, fie ca pot fi atacate, fie ca nu. Daca nu ati primit-o inca, faceti cerere de comunicare a incheierii de dezinvestire. S-ar putea sa nu fie redactata, chiar daca dvs. considerati ca a trecut prea mult timp, ori pur si simplu, au uitat sa o comunice. Cand o veti primi, in cuprinsul ei va vor fi indicate atat calea de atac, cat si termenul. Sunt extrem de putine situatiile cand sentinta se ataca de la pronuntare, dar nu stim care este situatia dvs. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-12-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Irina a scris pe 28-12-2021: Ce se intampla in situatia in care, printr=o incheiere de dezinvestire, instanta anuleaza in mod eronat actiunea, fara ca reclamantul sa mai primeasca si o sentinta, prin care sa-si exercite calea de atac.? La ce cale de atac poate recurge acesta si care este termenul? Formulati o cerere la dosar, prin care solicitati comunicarea hotararii, in termenul legal. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-12-2021 |
 | Irina Vizitator |
| Buna seara! Am primit incheierea de dezinvestire, insa acolo scrie clar: definitiva.Fara cale de atac. | |
|
|
|
28-12-2021 |
 | Irina Vizitator |
| Am primit incheierea de dezinvestire, dar acolo scrie ca este definitiva si fara cale de atac. Am introdus actiune, am achitat taxa de timbru, am depus chit in original(prin serv registratura) si cu toate acestea, actiunea a fost anulata ptr neplata taxei.Am facut cerere de reexaminare si,desi au trecut 6 luni, aceasta nu s-a judecat,ceea ce inseamna ca, fie nu a luat in considerare cererea mea si instanta persista in eroarea sa, fie s-a gasit chitanta(ratacita pe undeva), instanta constientizeza eroarea, dar nu mai face nimic ptr a ma repune in drepturi.Nici macar nu pot sa atac aceasta incheiere. | |
|
|
|
28-12-2021 |
|
| Eu va recomand sa faceti un drum la instanta, la arhiva si sa luati dosarul la studiu, fila cu fila. Vedeti daca detineti acasa o copie a chitantei. Cautati acasa si adresa prin care ati depus la dosar chitanta (exemplarul dvs. pe care ati primit viza de depunere) Pentru ca altfel, nu aveti decat sa depuneti din nou actiunea; iar in ceea ce priveste taxa de timbru deja achitata, sa formulati cerere de restituire a taxei de timbru . | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
28-12-2021 |
 | Irina Vizitator |
| Multumesc mult ptr promptitudinea raspunsului. Cand am facut cererea de reexaminare, am trimis si copie de pe cererea(datata la registratura) prin care aratam ca depun la dosar chitanta in original.Taxa nu este de neglijat(400 roni), dar nu mai pot depune inca o data actiunea, ptr ca ea a fost demarata in conf cu Legea contenciosului(Legea 554/2004) si am iesit din termenul de 6 luni.Dealtfel, am observat ca instantele bagatelizeaza spetele in care reclamantii nu au aparator, ori respingandu-le pe banda rulanta, ori comitand ,,erori,, intentionate, ca in cazul de fata. Institutia cu care sunt in litigiu si care mi-a produs grave prejudicii este prea importanta ca sa fie sanctionata prin admiterea actiunii mele.Asa ca, s-a mers pe branci, cum se spune in jargon. Actiunea am promovat-o in ian 2021, iata a trecut un an, stau cu niste bani blocati si legata de maini si de picioare privind o cale de atac. Daca fac plangere la CSM. se ascunde gunoiul sub pres..Daca merg la CEDO, se respinge ptr ca nu mi-am exercitat calea de atac, la care nu am nici macar dreptul de a accede.Asa ca, am avut dreptate cand am renuntat la fac de drept(acum vreo 30 de ani) Ori faceam compromisuri, ori ma dadeau afara din barou | |
|
|
|
29-12-2021 |
|
| Inteleg ca dvs. ati primit o comunicare scrisa din partea instantei ca sa faceti dovada achitarii taxei de timbru, sub sanctiunea anularii cererii. Trebuia sa indepliniti solicitarea in 10 zile. Dvs. afirmati ca ati depus taxa de timbru prin adresa la registratura. Cu toate acestea, prin incheiere s-a dispus anularea cererii. Ati promovat ulterior cerere de reexaminare, [presupun ca in termenul legal de 15 zile], facand dovada depunerii taxei la dosar si, cu toate acestea, un alt complet prin incheiere definitiva, a mentinut masura si cererea a ramas anulata. Incheierea definitiva pe care o detineti este ca urmare a judecarii cererii de reexaminare. Deci, ea s-a judecat. Cererea se soluţionează prin încheiere definitivă dată în camera de consiliu, cu citarea reclamantului, de către un alt complet al instanţei respective, desemnat prin repartizare aleatorie, care va putea reveni asupra măsurii anulării dacă aceasta a fost dispusă eronat sau dacă neregularităţile au fost înlăturate în termenul de 10 zile. Asta inseamna ca acel complet care a judecat cererea de reexaminare (i) a constatat ca cererea de reexamniare e tardiv introdusa sau (ii) nu a constatat ca masura anularii a fost eronata sau (iiI) desi a vazut ca taxa a fost achitata, a constatat ca a fost depasit termenul legal de 10 zile [ptr ca nu e vorba doar de achitarea taxei, ci de achitarea ei in termenul de 10 zile] Vedeti care ar fi situatia dvs. Trebuie sa scrie in considerentele incheierii definitive. Insa trebuia sa fiti citata la termen. Trebuie sa vedeti daca procedura de citare a fost legal indeplinita. Daca nu, sunteti indreptatita sa formulati contestatie in anulare (daca mai sunteti in termen ptr aceasta cale de atac). Daca insa ati depus taxa de timbru tardiv, nu s-ar mai justifica o contestatie in anulare. Va recomand sa faceti cerere ptr restituirea taxei de timbru. (puteti sa o faceti 1 an) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |