Forum avocaţi > Civil

Recuperare bani cu hotarare legalizata si garantie televizor

04-01-2022
Vizitator
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva sfaturi. Am dat in judecata pe cineva si am castigat cazul in luna noiembrie. Anul trecut a fost data hotararea. Vecinul care l-am dat in judecata nu vrea sa plateasca paguba. Am legalizat si hotararea la judecatorie. Mi-a spus o colega ca sunt companii care imi recupereaza banii, dar nu vreu sa apelez ca daca ii platesc pe ei, eu nu mai raman cu nimic. Si mai stiu ca vecinul primeste ajutor social de la stat. Pot sa ma duc cu cererea legalizata la Primarie?

Alta problema care o am, am cumparat un televizor de la eMag in luna august 2021. Televizorul a fost livrat de alta companie (Teletec), dar televizorul l-am gasit afisat pe saitul eMag si acolo am facut comanda. Am cumparat televizorul pentru o alta locuinta unde stau foarte rar si televizorul abia a fost folosit. Inca mai are plasticul lipit pe marginile ecranului. S-a oprit si nu mai functioneaza. Nu am informatiile companiei Teletec dar am contactat eMagul iar ei m-au intrebat daca am certificat de garantie. Nu am asa ceva pentru ca nu am primit nici unul. Dar intotdeauna cand am cumparat un produs electronic de la Altex sau alte magazine, am primit automat o garantie fara sa platesc nimic extra; 1 an, 2 ani. Am platit peste 1800 de lei pe acest televizor iar acuma nu mai functioneaza deloc. Problema e una tehnica. Dpdv fizic, televizorul e intact, nu are nici o zgaraietura. Ce fac acuma? Cine e responsabil?

Va multumesc foarte frumos,
Răspunde
 04-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
"Pot sa ma duc cu cererea legalizata la Primarie?"

Veti merge la un executor judecatoresc care va demara procedurile de executare silita.

In ceea ce priveste a doua problema, cautati documentele de achizitie, factura, chitanta, ordin de plata (depinde cum ati achitat), acte de livrare, inclusiv vedeti daca mai gasiti comanda pe site-ul emag. Si faceti cerere catre emag.

Garantia legala este de 2 ani.

Legislatie aplicabila legea 449/2003 si de la 1 ian 2022, OUG 140/2021

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.