Forum avocaţi > Civil

Informatie

06-01-2022
Vizitator
Locuiesc pe o strada cu cota parte pentru fiecare dintre proprietari, asa cum s-ar spune de servitute.
Exista vreo care legala prin care se poate reglementa stationarea/parcarea pe acest drum, in conditiile in care acesta nu are latimea de minim 7 metri asa cum se prevede, avand doar undeva la maxim 6 metri, iar parcarea/stationarea altor masini impiedica intrarea si iesirea din curti cu masinile, ceea ce eu consider ca imi este ingradit dreptul de a-mi folosi propria curte.
Multumesc, o zi buna!
Răspunde
 06-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
In primul rand, ar trebui sa fie vorba in mod exclusiv de masinile celor care detin proprietati pe strada respectiva.
Daca vin altii (care nu locuiesc pe strada) si parcheaza, procedati la fel cum ati proceda cu unul care ar veni si s-ar instala in casa dvs (si drumul si casa fiind proprietatea dvs), adica il dati afara. (cu politia, cu legea)
Daca un vecin care are aceleasi drepturi ca si dvs. pe strada va blocheaza iesirea la drum ptr. ca are mai multe masini, va recomand sa verificati intai daca realizeaza ce face. Poate nu-si da seama ca va incurca. Spuneti-i si vedeti cum reactioneaza.

Daca stie ca va incurca, insa e nesimtit, inseamna ca va incalca cu intentie dreptul de proprietate, caz in care trebuie sa apelati la lege. Consultati un avocat local sa va indrume.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-01-2022
Vizitator
Buna ziua, multumesc de raspuns.
Ideea este ca am apelat inclusiv la politia rutiera, care a dat din umeri, pentru ca era parcata masina pe partea opusa curtii mele, chiar daca incurca in procent de 100% accesul meu cu autoturismul in curte, ba chiar a spus ca el a incercat sa ma ajute dar nu are cu cine. In concluzie este doar rea vointa din partea vecinului. Un alt vecin este in aceeasi situatie. Servitutea nu este delimitata in sensul asta e bucata mea, asta e bucata ta.
Răspunde
 07-01-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca vi se ingradeste accesul la proprietatea pe care o detineti, in primul rand trimiteti o notificare vecinilor, prin care sa le solicitati sa nu isi mai parcheze masinile pe strada, in caz contrar va trebui sa va adresati instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-01-2022
Vizitator
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca doar in instanta se poate rezolva, iar cu buna stiinta politia rutiera poate ridica doar din umeri? Desi, in lege scrie clar, nu se stationeaza/parcheaza pe drum cu o latime mai mica de 7 metri. Chiar daca ma repet, drumul este de servitute, dar, deschis circulatiei neavand bariera sau alt semn unde sa specifice accesul doar riveranilor.
In plus in aceeasi lege scrie ca este interzisa blocarea accesului in proprietatea privata, fie ea o blocare de pe partea cealalta a drumului.
Răspunde
 07-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Faceti o sesizare scrisa, atasati probe, mentionati situatiile anterioare cand ati solicitat ajutor, dar nu s-a rezolvat nimic. Veti primi raspuns scris. Iar in scris nu vor putea sa spuna ca nu intra in atributiile lor.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Alexandru a scris pe 07-01-2022:
Buna ziua, multumesc pentru raspuns.
Inteleg ca doar in instanta se poate rezolva, iar cu buna stiinta politia rutiera poate ridica doar din umeri? Desi, in lege scrie clar, nu se stationeaza/parcheaza pe drum cu o latime mai mica de 7 metri. Chiar daca ma repet, drumul este de servitute, dar, deschis circulatiei neavand bariera sau alt semn unde sa specifice accesul doar riveranilor.
In plus in aceeasi lege scrie ca este interzisa blocarea accesului in proprietatea privata, fie ea o blocare de pe partea cealalta a drumului.

Puteti sesiza organele de politie ori de cate ori vecinii parcheaza pe strada, insa daca nu s-au luat masuri pana in acest moment, singura solutie este sa va adresati instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2022
Vizitator
Buna ziua, multumesc.
Nu prea au luat masuri, dar daca trebuie sa faca ceva si nu au facut, desi, au venit la fata locului...nu-i normal si o sa fac plangere inclusiv la politia rutiera daca doar asa se poate face ceva.
Răspunde
 12-01-2022
Vizitator
Bună ziua,la începutul acestui an am vrut cu soția sa achiziționam un apartament.Am găsit unu și am făcut un precontract la notar în care am precizat ca dacă banca ne refuza împrumutul sa ni se restituie avansul dat către proprietarul apartamentului (500 euro).Banca ne a refuzat imprumutu pe motiv ca ap a fost achiziționat în dec pe o suma mica și se vinde pe o suma mai mare.Proprietaru ap nu vrea sa mi mai restituie avansul,ce pot eu face va rog?Nu I o suma mare de bani dar sunt banii mei munciți.Am specificat în precontract făcut la notar ca refuzul băncii da a-mi acorda credit va duce automat la restituirea avansului în 5 zile.Va multumesc pentru un eventual răspuns!
Răspunde
 12-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Formulati intai o notificare prin executor judecatoresc aratand ca sunt indeplinite conditiile ptr. restituirea avansului.

Daca nu face plata de bunavoie, avand in vedere ca:

- creanța privitoare la restituirea avansului din preț ori aceea constând în daunele stabilite anticipat prin antecontract devine certă, lichidă și exigibilă doar ulterior rezoluțiunii antecontractului de vânzare-cumpărare,

- si antecontractul de vânzare nu constată o creanță certă, lichidă și exigibilă, pentru simplul motiv că acestă creanță este condiționată de rezoluțiunea contractului,

dvs. veti solicita apoi in instanta rezoluțiunea contractului, si doar ulterior rezoluțiunii contractului se va naște creanța privitoare la restituirea prețului ori aceea constând în daune stabilite anticipat prin antecontract.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Paul a scris pe 12-01-2022:
Bună ziua,la începutul acestui an am vrut cu soția sa achiziționam un apartament.Am găsit unu și am făcut un precontract la notar în care am precizat ca dacă banca ne refuza împrumutul sa ni se restituie avansul dat către proprietarul apartamentului (500 euro).Banca ne a refuzat imprumutu pe motiv ca ap a fost achiziționat în dec pe o suma mica și se vinde pe o suma mai mare.Proprietaru ap nu vrea sa mi mai restituie avansul,ce pot eu face va rog?Nu I o suma mare de bani dar sunt banii mei munciți.Am specificat în precontract făcut la notar ca refuzul băncii da a-mi acorda credit va duce automat la restituirea avansului în 5 zile.Va multumesc pentru un eventual răspuns!

Daca nu vi se va restitui avansul in urma unei notificari, va trebui sa va adresati instantei.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2022
Vizitator
Multumesc pentru răspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.