Forum avocaţi > Civil

Modificare proprietar - contract casa

08-01-2022
Vizitator
Buna ziua,

Inainte de casatorie am achizitionat un apartament prin Prima Casa. In prezent am achitat 8 ani din credit (3 ani de cand am obtinut imprumutul doar pe numele meu + 5 ani prin rambursari anticipate).

Intrebarea mea este daca ar exista posibilitatea sa il trec in contract si pe sotul meu pentru a avea aceleasi drepturi ca si mine.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Diana
Răspunde
 08-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Sotul dvs. are oricum un drept de creanta in valoare de 1/2 din fiecare rata achitata la imprumut dupa incheierea casatoriei. Chiar daca nu e drept de proprietate, este la fel de valoros, putandu-se imputa direct asupra proprietatii imobiliare.

Teoretic, puteti sa-i vindeti ori ii puteti dona cota parte din proprietate, insa eu va sugerez sa nu intreprindeti altceva. Un imobil achizitionat prin prima casa nu poate fi vandut inainte de 5 ani si atunci, doar daca e achitat integral la banca.

Aveti si posibilitatea schimbarii locuintei si achizitionarii impreuna cu sotul, de aceasta data, a unui nou imobil tot prin Prima casa. In acest caz, primiti acceptul sa vindeti imobilul inainte de cei 5 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2022
Vizitator
Multumesc mult pentru raspuns. Practic trebuie sa astept sa treaca cei 5 ani de la achizitionarea imobilului, chiar daca am facut rambursari anticipate pentru o perioada de 5 ani, pentru a-i putea vinde o parte din imobil? Ulterior vom fi trecuti 2 proprietari pe contractul de vanzare cumparare, nu?
Răspunde
 08-01-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Garantia statului este in vigoare atata timp cat creditul este in derulare; iar sarcinile imobilului si interdictiile sunt inscrise in CF.
Vinderea unui imobil achizitionat prin CF are loc doar dupa stingerea creditului prin rambursare anticipata.
Va recomand sa contactati banca ca sa vedeti in ce conditii ati putea obtine o derogare.
Teoretic, sotul ar putea intra in contractul in derulare daca ar indeplini si el conditiile pentru accesarea creditului.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.