Forum avocaţi > Civil

Proprietate impartitata intre mostenitori plecati din tara

05-05-2014
Vizitator
Buna ziua,

Am parte de o situatie foarte incurcata pe care as dori sa o rezolv si anume o proprietate impartita in mai multe parti si proprietari pe care as dori sa o achizitionez.
Situatia este urmatoarea: Proprietea este impartitat in 20 de parti din care 17 sunt al fostilor proprietari sasi care imediat dupa '89 au plecat in Germania lasandu-i pe parintii mei ca si "Administratori" , in Germania doamna (mama) care era proprietar majoritar a murit partea ei impartinduse la randul ei urmasilor in numar de 5 din care apoi a mai murit unul si partea acestuia impartindu-se la urmasii lui, destul de complicat dupa cum spuneam.
Celelalte 3 parti din 20 erau la momentul plecarii lor in proprietatea statului roman din cauza "confiscarii" acestor 3 parti de la unul din proprietarii care a plecat in Germania inainte de '89. Aceste 3 parti au fost ulterior cumparate de la ICRAL de catre parintii mei si nici nu a mai fost revendicata ulterior.
Situatia este acum ca pe acea proprietate locuiesc eu, parintii si fratele meu care nu este o persoana prea sociabila de aceea am exclus din start varianta procesului pe care parintii l-a putea face pt. procedeul de uzucapiune pt. a nu ramane impreuna cu el si ma ofer sa cumpar cele 17 parti impartite intre cei multi mostenitori ai sasilor din Germania.
Intrebarea mea este cat de complicat ar fi procesul pentru ei pentru a-si face succesiunea in acest moment si cum as putea face eu sa ii pot constrange sa imi vanda toti doar mie partea fiecaruia astfel incat sa am majoritate de parti si sa scap de colocatarii insociabili (evident nu de parinti care pot ramane linistiti in partea lor chiar mai mult daca au nevoie). Daca imi puteti recomanda si un avocat sau ghid bun specializat pe cazuri asemanatoare din Brasov v-as fi recunoscatoare.

Multumesc,
Mihaela
Răspunde
 21-06-2014

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Nu exista proces simplu! Orice proces este complicat. Sansele sunt egale pentru toti cand incepeti un astfel de proces. Balanta se inclina in favoarea unuia sau altuia in functie de greutatile(=probele) puse de fiecare parte pe talerul ei.

Exista posibilitatea ca instanta, pe baza unei expertize de specialitate, sa constate ca imobilul respectiv nu este comod partajabil in natura si sa il atribuie unuia dintre mostenitori, urmand ca acesta sa-i despagubeasca pe ceilalti.

Pentru un raspuns clar, ar trebui vazute toate actele pe care le aveti.

In astfel de cazuri nu este obligatoriu sa aveti un avocat din Brasov; oricare din avocatii inscrisi pe tabloul avocatilor cu drept de a profesa, poate profesa pe intreg teritoriul tarii. Daca doriti, puteti sa ma contactati in vederea stabilirii unei intalniri, pentru a studia actele ce le aveti.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.