|
13-01-2022 |
 | DimiBea +-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-
|
| Buna seara! A decedat tatăl meu, in urma cu 6 luni. Urmează succesiunea, eu nu vreau să mă prezint, nu sunt în relații cu cei doi frați ai mei, se poate face fara mine? | Dimi | |
|
|
|
13-01-2022 |
| Puteți să împuterniciți pe cineva, dar ceea ce trebuie să faceți mai întâi este o declarație notarială prin care acceptați în mod expres succesiunea. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-01-2022 |
|
| Daca merg la notar, și dau declarație în scris ca renunt la moștenirea tatălui, este necesar sa fie de față și frații mei sau o alta persoana in calitate de martor? Apoi declarația scrisă trebuie să ajungă la frații mei sau ei afla de existența acesteia dintr-o bază de date? | Dimi | |
|
|
|
14-01-2022 |
|
| Eu asta vreau, să renunț la succesiunea tatălui meu! | Dimi | |
|
|
|
14-01-2022 |
| Puteți merge la notar pentru a da o declarație de renunțare la succesiune, care apoi va fi înregistrată în RNNEOS (Registrul Național Notarial de Evidență a Opțiunilor Succesorale). Nu este necesar să fie de față și frații dvs. Notarul la care se va dezbate succesiunea va ține cont de opțiunea dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-01-2022 |
|
| Ce documente sunt necesare pentru a depune o astfel de declarație? Este nevoie și de certificatul de deces al tatalui? | Dimi | |
|
|
|
14-01-2022 |
| Da, este nevoie, dar dacă nu îl aveți solicitați notarului să ceară eliberarea unui certificat de deces de uz oficial. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
14-01-2022 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| DimiBea a scris pe 14-01-2022: Ce documente sunt necesare pentru a depune o astfel de declarație? Este nevoie și de certificatul de deces al tatalui? Puteti da declaratia de renuntare la mostenire la orice notar, caz in care aveti nevoie de Certificatul de deces al tatalui. Daca s-a deschis dosarul succesoral la un anumit notar, puteti da declaratia de renuntare la mostenire la notarul care dezbate succesiunea, situatie in care Certificatul de deces se afla deja in posesia notarului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2022 |
 | Apipie Tudorel Vizitator |
| Vreau sa deschid o succesiune în instanta.dintre moștenitori numai trăiește nimeni tatăl meu decedat la fel și frații lui moștenitori sunt eu respectiv urmași celor 2 decedatii care nu se știe pe unde sunt din anul 1997. Menționez ca sunt singurul plătitor de taxe pentru locuință din anul 1995 eu fiind și adoptat. Cu pot proceda pentru deschiderea succesiuni în instanta. Multumesc | |
|
|
|
15-01-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Formulati actiunea pentru dezbaterea mostenirii si partaj, paratii urmand sa fie ceilalti mostenitori, indicandu-le numele si ultimul domiciliu cunoscut. Vor trebui depuse diligente prin Evidenta Populatiei pentru a le afla domiciliul actual. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-02-2022 |
 | Cris Vizitator |
| B ziua..un contract de vanzare-cumparare a unui imobil,se poate ataca intr un proces de succesiune?in cererea de chemare in judecata pt partajul succesoral,s a introdus si anularea unui contract de vanzare-cumparare..exista sansa de castig la aceasta anulare de contract?multumesc | |
|
|
|
15-02-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| La intrebarea dvs. nu se poate da un raspuns, ptr ca depinde de situatia concreta, pe care nu o cunoastem. Poate avea sanse ori nu poate avea sanse. Depinde. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
15-02-2022 |
 | Cris Vizitator |
| Situatia este urmatoarea..tatal meu a decedat anul trecut..sunt intr un proces de succesiune si anulare contract vanzare-cumparare,a jumatate dintr un imobil..in 2014,tatal fiind casatorit cu sotia supravietuitoare,i a facut acest contract pe jumatate din apart..pt suma de 5000lei..in aceeasi zi,inainte cu jumatate de ora,a facut separatie de bunuri,referitor la acest apart...nu exista o dovada clara a platii(virament bancar,chitanta)..presupunem ca este o donatie mascata,dat fiind faptul ca pretul este f mic,chiar la acea perioada(2014)..precizez ca,inainte de acest contract,apart era al bun propriu al tatalui..multumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |