Forum avocaţi > Civil

Daune morale, eu fiind parat in proces

17-01-2022

Buna ziua,

As dori sa stiu daca este posibil sa cer daune intr-un proces in care eu sunt parat, in cazul in care castig procesul.

Fosta sotia ma da in judecata pentru o masina achizitionata in timpul casatoriei. Vrea sa ma dea in judecata si pentru alte lucruri. Cred ca ii place prin tribunale.

Voi castiga procesul cu masina dar as vrea sa stiu daca in acelasi proces, pe care ea l-a deschis, pot cere daune materiale, pentru ca imi cauzeaza stres, pentru ca va minti si ma va defaima in proces si pentru ca voi pierde timp pentru a merge la tribunal.

Nu am timp sa merg prin tribunale de cate ori are ea chef. Poate lunar sa deschida un proces pentru orice viseaza ea noaptea.

As vrea sa o descurajez si de aceea as dori sa stiu daca pot cere daune morale.

Sau dupa ce se termina procesul si il castig, trebuie sa deschid eu alt proces pentru ca m-a plimbat prin tribunale pe nedrept si sa cer daune.

Desigur, daca voi pierde procesul, nu pot cere daune, deoarece a avut dreptate.

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.

Multumesc frumos.

Max
Răspunde
 17-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nu puteți să cereți decât eventual pe cale separată și doar dacă ea abuzează de drepturile ei procesuale și demonstrați că ați suferit un prejudiciu, însă este mai greu de demonstrat care este fapta ilicită. Solicitați mai bine instanței să o amendeze pentru exercitarea abuzivă a drepturilor procesuale. De asemenea, solicitați cheltuieli de judecată, inclusiv costul necesar al deplasărilor la instanță pe care dvs îl suportați, onorariul de avocat etc.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-01-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Max a scris pe 17-01-2022:
Buna ziua,

As dori sa stiu daca este posibil sa cer daune intr-un proces in care eu sunt parat, in cazul in care castig procesul.

Fosta sotia ma da in judecata pentru o masina achizitionata in timpul casatoriei. Vrea sa ma dea in judecata si pentru alte lucruri. Cred ca ii place prin tribunale.

Voi castiga procesul cu masina dar as vrea sa stiu daca in acelasi proces, pe care ea l-a deschis, pot cere daune materiale, pentru ca imi cauzeaza stres, pentru ca va minti si ma va defaima in proces si pentru ca voi pierde timp pentru a merge la tribunal.

Nu am timp sa merg prin tribunale de cate ori are ea chef. Poate lunar sa deschida un proces pentru orice viseaza ea noaptea.

As vrea sa o descurajez si de aceea as dori sa stiu daca pot cere daune morale.

Sau dupa ce se termina procesul si il castig, trebuie sa deschid eu alt proces pentru ca m-a plimbat prin tribunale pe nedrept si sa cer daune.

Desigur, daca voi pierde procesul, nu pot cere daune, deoarece a avut dreptate.

Sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns.

Multumesc frumos.

Max

Puteti solicita obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecata.

Referitor la exercitarea drepturilor procesuale, ideal ar fi sa solutionati toate chestiunile care au ramas nerezolvate printr-o cerere reconventionala, astfel fosta sotie nu va mai avea motive sa va actioneze in judecata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.