Liana a scris pe 17-01-2022: Am depus o contestație la executare si am invocat in fond clauze abuzive dob penalizatoare si comision risc, raportat la legea 93/2000. In fond ,judecătorul a cerut totodată intimatei niste acte si modul de obținere a debitului. Eu nu am putut lua cunoștință de acestea întrucât mi-a expirat buletinul si nu am putut studia dosarul. Instanță a admis ca abuziv doar comisionul de risc, dobânda penalizatoare a considerat ca nu e clauza abuziva. Am depus apel si apoi am intrat in posesia actelor respective . Am depus completare la acte si am invocat ca dobândă penalizatoare este abuziva si raportat la Oug 50/2010 art 36 care prevede ca dob penalizatoare nu poate fi mai mare de 3 puncte procentuale adăugate la dobândă. Cu toate acestea instanță a ignorat aceasta lege si a spus ca instanță de fond a judecat corect, fara insa a face vre-o referire la oug 50/2010. In acest caz , pot depune acțiune in constatare călăuze abuzive raportata la oug50/2010? Sau intra in autoritate de lucru judecat. Mulțumesc. Pe legislatia interna opereaza autoritatea de lucru judecat, insa va puteti adresa la CEDO, in termen de 6 luni de la pronuntarea hotararii definitive ( incepand cu 1 februarie 2022, termenul se reduce la 4 luni). |