|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Buna ziua, functionari parlamentari mi-au incalcat dreptul constitutional la petitie, respectiv au incalcat legea 233 pe 2002 , iar in OG 27 pe 2002 scrie ca pot cere sanctionarea disciplinara a functionarlor si parlamentari care au incalcat legea . Cum cer aceste lucruri, ma pot adresa in Contencios Administrativ pentru a cere sanctiuni disciplinare pentru incalcarea dreptului la petitie sau cum se procedeaza , cum procedez in Contencios Administrativ , ce le cer in contencios, pentru ca au incalcat legea 233 pe 2002 ? Intrebarea e pentru drept constitutional, dar vad ca nu exista o sectie . | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| In OG 27/2002, aprobata cu modificari de legea 233, nu scrie ca dvs. puteti cere sanctionarea disciplinara, ci ca functionarii publici care si-au incalcat atributiile pot raspunde disciplinar, urmand sa fie trasi la raspundere conform legii functionarilor publici. Sunt indicate motive ptr care li se pot aplica sanctiuni: a) nerespectarea termenelor de soluţionare a petiţiilor, prevăzute în prezenta ordonanţă; b) intervenţiile sau stăruinţele pentru rezolvarea unor petiţii în afara cadrului legal; c) primirea direct de la petiţionar a unei petiţii, în vederea rezolvării, fără să fie înregistrată şi fără să fie repartizată de şeful compartimentului de specialitate. Dvs, in cazul in care vi s-au incalcat drepturile, va puteti adresa instantei de contencios administrativ, cf. legii 554/2004, dand in judecata institutia. Modul de soluţionare a petiţiilor adresate Parlamentului şi Preşedintelui României se face potrivit reglementărilor proprii (trebuie sa cautati ordinele interne) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Aia am inteles si eu ca ei pot fi trasi la raspundere :) , aia este legea parlamentului 233 pe 2002 si trimite la OG 27 pe 2002 si la Legea 188 a functionarilor publici . Daca dai institutia in judecata pe legea aia 233 , pentru nerespectarea termenilor de solutionare a petitiilor , ce ii cer judecatorului , atunci , in apel ? | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Nu am citit Legea 554 pe 2004, am sa citesc si in aia . | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Ce ar trebui sa emita judecatorul , mai exact :-? | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Aia este Legea Contenciosului Administrativ 554 pe 2004 , am sa o citesc mai atent . Eu ii arat dovada, domnului judecator, pentru nerespectarea termenilor de solutionare a petitiilor , nu are ce sa-mi contrazica , presupunand ca petitia a fost corect indreptata , domnul judecator ce fel de act ar trebui sa emita, mai exact ? Ca in felul ala ii scriu in apel, domnului judecator , aia vroiam eu sa stiu . Iti multumesc frumos pentru raspuns . | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Am inteles din legea aia 554, cum sa scriu apelul, da . Multumesc foarte mult pentru raspuns . Dar, totusi, judecatorul , ce fel de act emite in cazul ala :D ? | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| Despagubiri cum se cer - pentru nerespectarea termenilor de solutionare a petitiilor ? | |
|
|
|
27-01-2022 |
 | Cristian9m
|
| La Articolul - Solutiile pe care le poate da instanta - nu scrie ce fel de act emite . Scrie ca pentru despagubiri hotaraste instanta . | |
|
|
|
28-01-2022 |
 | Sautean florentina Vizitator |
| Buna ziua am o problema cu vecinu meu eu nu am fost acasa si el in brezda unde venia gard sa facem el sio facut casa eu nu sunt de acor ma pote ajuta cineva sa ma indrume unde trebuie sa apelez | |
|
|
|
29-01-2022 |
|
| Cristian9m a scris pe 27-01-2022: La Articolul - Solutiile pe care le poate da instanta - nu scrie ce fel de act emite . Scrie ca pentru despagubiri hotaraste instanta . Instanta pronunta intotdeauna hotarari judecatoresti (incheieri, sentinte, decizii) prin care da o solutie fiecarei cereri formulate. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
29-01-2022 |
|
| Sautean Florentina a scris pe 28-01-2022: Buna ziua am o problema cu vecinu meu eu nu am fost acasa si el in brezda unde venia gard sa facem el sio facut casa eu nu sunt de acor ma pote ajuta cineva sa ma indrume unde trebuie sa apelez Daca vecinul v-a incalcat dreptul de proprietate, mutand gardul si construindu-si o casa, formulati o actiune in instanta si/sau plangere penala. Contactati un avocat local ca sa va indrume. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |