Forum avocaţi > Civil

Expertiza psihiatrica si punerea sub interdictie a unei persoane in varsta

28-01-2022
Vizitator
Buna seara. Am 55 de ani. Mama, in varsta de 85 de ani, cu care locuiesc in apartament, da semne de dementa. Am fost plecat la fratele in Germania, m-a scos de la intretinere (corect) mentionand la administratie ca ''in apartament a ramas o singura persoana''. Imi spune mereu sa plec folosind cuvinte injurioase, ca nu am ce sa caut in apartament. Mentionez ca succesiunea dupa moartea tatalui nu este facuta, iar ea nu doreste sa o faca. De curand mi-a smuls din mana cheile si telefonul, ochelarii, luptandu-se efectiv cu mine, sa intre peste mine in camera. Am o camera separata pe care o tin incuiata din aceste motive. Am chemat politia, care au facut doar o constatare amiabila. Aceste iesiri din partea unei persoane in varsta care impinge usa cu forta sa intre in camera si smulge obiecte personale din mana nu sunt OK. Iesiri verbale are de cativa ani (m-a acuzat ca ii fur medicamente). Doresc o expertiza psihiatrica in acest caz si punere sub interdictie. Aparent, se comporta docil si normal in fata strainilor. Tatal meu era terorizat la randul lui de comportamentul ei. Am inregistrari telefonice. Ce pot face in acest caz? Ea nu va consimti de buna voie. Multumesc.
Răspunde
 28-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie formulată a acțiune de punere sub interdicție. Expertiza se va face în cadrul procesului. Are acte medicale referitoare la probleme psihice ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-01-2022
Vizitator
Buna seara. Multumesc de raspuns. Nu are acte, eu suspectez de mult o tulburare bipolara, sociopatie sau alta forma de problema psihica. Dar faptul ca nu doreste sa faca succesiunea refuzand sa dea o explicatie? In acest caz, ne-am putea departaja. Eu mai plec din tara din cand in cand, posibil sa nu pot intra in apartament. Ar fi posibil sa se pune diagnostic cu vreun CT?

Repet, aparent are comportament normal. Noaptea umbla prin casa si tine geamurile deschise iarna in ger. Ea sustine ca este independenta.
Multumesc.
Răspunde
 28-01-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă aveți suspiciuni temeinice privind starea psihică a mamei, puteți să formulați o acțiune de punere sub interdicție, iar expertiza ce va fi efectuată în cauză va arăta dacă mama dvs are sau nu lipsă de discernământ, totală sau parțială.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-01-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Sorinel a scris pe 28-01-2022:
Buna seara. Multumesc de raspuns. Nu are acte, eu suspectez de mult o tulburare bipolara, sociopatie sau alta forma de problema psihica. Dar faptul ca nu doreste sa faca succesiunea refuzand sa dea o explicatie? In acest caz, ne-am putea departaja. Eu mai plec din tara din cand in cand, posibil sa nu pot intra in apartament. Ar fi posibil sa se pune diagnostic cu vreun CT?

Repet, aparent are comportament normal. Noaptea umbla prin casa si tine geamurile deschise iarna in ger. Ea sustine ca este independenta.
Multumesc.

Puteti solicita internarea nevoluntara a mamei, daca sufera de o afectiune psihica si ulterior solicitati punerea sub interdictie.

Referitor la succesiune, daca unul dintre mostenitori nu doreste efectuarea partajului succesoral, va puteti adresa instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.