Forum avocaţi > Civil

Suprapunere de cadastre

02-02-2022
Vizitator
Buna seara,in urma cu doua saptamani am descoperit ca vecinul meu are un cadastru din anul 2009 pe jumatate din gradina mea cca.200 de metri.In anul 2014 mama mea a facut cadastru pe terenul proprietate personala fara insa a fi avizata ca are deja o parte din acest teren parte din alt cadastru.Cum pot rezolva aceasta problema deoarece din discutiile avute cu vecinul meu am ajuns la concluzia ca el doreste sa faca alte cadastre.Este posibil sa fie prinsa si suprafata de teren proprietate a mamei mele?
Multumesc anticipat pentru fiecare raspuns.
Răspunde
 02-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Suprapunerile cu privire la imobile pot fi virtuale sau reale.

Suprapunerea virtuala este de regula generata de erori de masurare si prelucrare a datelor, si, in general, solutionarea suprapunerii virtuale a imobilului se face prin repozitionare in plan, de cadastrist.

Suprapunerea reala (efectiva in teren) se datoreaza existentei mai multor acte juridice diferite pentru acelasi amplasament, identificarii diferite a limitei comune sau lipsei materializarii limitei la momentul identificarii.

Solutionarea unei suprapuneri reale se realizeaza fie pe cale amiabila prin documentatii cadastrale fie de catre instantele de judecata (actiune in granituire), orice neintelegere privind identificarea si masurarea parcelelor de teren, precum si cele privind proprietarii acestora, fiind solutionate de catre instantele judecatoresti.

Problema nu dispare de la sine; trebuie sa actionati intr-un fel sau altul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-02-2022
Vizitator
Buna seara si multumesc pentru raspuns.
Ar mai fii o problema.Mama mea a folosit acel cadastru in cazul mai multor documente,ridicare de uzufruct,alte acte de vanzare cumparare.Dupa solutionarea suprapuneri,in instanta sau pe cale amiabila,celelalte documente raman valabile sau trebuies anulate in instanta si refacute.
Multumesc anticipat,o seara buna tuturor.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.