Forum avocaţi > Civil

Partaj și bunuri cumpărate înainte de căsătorie

17-02-2022
Vizitator
Se poate anula un contract de vânzare cumpărare în care este stipulat mandatar pentru mine și cumpărător în același timp? Fiind necăsătoriți atunci când sa cumpărat imobilul. Având și o procura speciala prin care spun ca vreau sa se cumpărare în numele meu și pentru mine imobilul.
Fostul sot sa trecut și ca mandatar și ca proprietar în cote egale și în diviziune. Fără ca eu sa știu.. Ne am casatorit după ce am cumpărat imobilul. Ulterior am divorțat
Răspunde
 17-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca nu au fost respectate prevederile procurii acordate, atunci da.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2022
Vizitator
Nu a fost luata în considerare procura mea. Este vb despre o procura speciala în care scriu..
Îl imputernicesc pe x... Sa cumpere în numele meu și pentru mine imobilul de la soți x... Fără sa scriu ca îmi dau acordul de a fi coproprietari în cote egale și în diviziune.
Imobilul a fost cumpărat în urma altui imobil în care eu personal am avut banii dar l-am trecut și pe el pe contract acest lucru fii înainte de căsătorie. După 5ani a fost vândut iar eu fiind plecata din tara. I-am făcut procura sa vândă și sa cumpere un imobil. Iar eu am scris în aceea procura. Sa cumpere în numele meu și pentru mine fără sa aibă consimțământul meu în scris de cote egale și în diviziune. El fiind trecut în contract ca mandatar și ca proprietar în cote egale.
Răspunde
 17-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Daca banii ptr. achizitionarea noului imobil au provenit din vanzarea imobilului in care erati coproprietari (nu conteaza cum ati ajuns coproprietari), iar jumatatea dvs. de bani obtinuta din vanzare nu a fost suficienta ptr a achizitiona noul imobil, ci s-a platit si cu jumatatea de bani a persoanei mandatate, atunci s-au pastrat cotele. Greseala s-a perpetuat. I-ati facut cadou jumatate de casa, si-a vandut si el jumatatea si cu banii obtinuti a cumparat jumatate din noua casa.
Doar daca banii obtinuti de dvs. din vanzarea cotei din prima casa ar fi ajuns ptr a cumpara integral noua casa pe numele dvs. se poate vorbi despre nerespectarea procurii.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2022
Vizitator
Prețul primului apartament a fost vândut cu suma de 35000euro. Iar al doilea apartament cu suma scrisa pe contractul de vânzare cumpărare 20000euro.Nu este scrisa suma reala.
Răspunde
 18-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Speta dvs este destul de delicata si ar trebui analizate concret toate detaliile, insa daca puteti dovedi in actiunea avand ca obiect partaj faptul ca aportul dvs a fost majoritar la achizitionarea bunurilor ce intra in componenta masei partajabile, puteti solicita o cota mai mare de 1/2.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2022
Vizitator
Am înaintat proces prin simulatie în partaj. Pentru a dovedi și a veni cu extrasul de cont în care am scos suma de 3990 dolari cu doua zile înainte de a semna actele și cumpăra apartamentul cu suma de 4000de dolari. Extrasul este de acum 22 ani
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.