Forum avocaţi > Civil

Iesirea din indiviziune

17-02-2022
Vizitator
Buna ziua.Rog un răspuns de la un domn avocat.O persoana străină și a făcut testament pe averea fratelui meu în 2009.Din toți moștenitorii sunt singura care am acceptat succesiunea în termen de 6 luni la notar.Eu am anulat actele false acelei persoane am cheltuit singura iar după 7 ani instanta da câștig de cauza altei moștenitoare fără sa aibă acceptarea in termen.Acum cealaltă asa zisa moștenitoare a deschis pentru indiviziune.Eu sa ma apar am făcut cerere reconventionala la care am renunțat deoarece e taxa de timbru f mare.Cum trebuie procedat sa I pot anula indiviziunea deoarece nu are acceptarea in termen.Am de la notar și de la primărie ca nu are nici unul făcut inafara de mine.Mai rău este ca a deschis indiviziunea cu anexa 23,24 făcută în 2021 iar defunctul a murit în 2009.Ce ma sfătuiți? Multumesc
Răspunde
 17-02-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ar fi trebuit să ridicați excepâia lipsei de interes a persoanei care nu a acceptat moștenirea. Ce fel de acțiune a formulat acea moștenitoare ?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2022

Acea moștenitoare a făcut acum în 2021 acceptarea succesiunii la notar și la primarie anexa 23,24 și vrea sa facă indiviziunea .Eu am depus în instanta raspunsul de la starea civila și primarie precum aceasta moștenitoare în intervalul 2009 pana în 2020 nu s a făcut acceptarea decât de mine iar instanta nu ii cere nici o dovada originala
Răspunde
 17-02-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Înseamnă că a dovedit că a acceptat în mod tacit succesiunea.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2022
Vizitator
Dl Avocat asta e nedumerirea mea acceptarea tacita nu putea face deoarece acea persoana străină avea testament fals și pana am reușit eu. sa ii anulez testamentele a durat mai mult de 1 an de zile.Expresa nu are și nici tacita doar a încercat sa facă anexa 23 pe care starea civila I a spus destul de clar ca nu se poate face deoarece exista un mostenitor.Instanta ia luat în calcul acea anexa 23 serox nici măcar inregistrata ,fără stampila doar trecuta data sa între în termenul de 6 luni dar depusa după 1 an de zile în instanta.Cu acea anexa instanta a admis ca fiind și ea moștenitoare.Acum a făcut acceptarea sa poată face indiviziunea.Se poate eu am acceptarea din 03 2010 la notar iar ea în 2021 după atâția ani
Răspunde
 17-02-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Exact, a acceptat tacit, deoarece a făcut acte pe care numai un succesibil care intenționează să accepte moștenirea îl face. Faptul că actul a fost prezentat după mai mulți ani nu este important. Discuția s-a pus, din ce am înțeles, asupra datei certe la care actul a fost înrocmit.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-02-2022
Vizitator
Instanta cred ca asa a luat o ca pe acceptare chiar dacă acea anexa se putea lua de pe internet și pune o data în termen.Dar legal părerea mea trebua sa fie înregistrată acea anexa nu o fotocopie și nici măcar o stampila .In 2009 pana în 2015 în toate hotararile câștigate de mine scrie ca sant unica moștenitoare.Ba chiar am hotarare definitiva si irevocabila unde am întrat în posesia bunurilor și notare de grefa totul pe numele meu.Multumesc de atentie
Răspunde
 18-02-2022
Vizitator
Ieșirea din indiviz.de pe un titlu de propr.teren,se poate face in lipsa unuia dintre cei doi titulari?
Răspunde
 18-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca va referiti la judecarea dosarului, aceasta se poate desfasura si in lipsa paratului, insa referitor la speta dvs, aceasta este destul de complexa si ar fi indicat sa va asigurati o aparare de specialitate.

Sfatul meu este sa formulati Cerere reconventionala in termenul legal, iar daca nu dispuneti de resursele financiare pentru achitarea taxei de timbru, solicitati ajutor public judiciar.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.