Forum avocaţi > Civil

Sucesiune cu probleme

23-02-2022

buna ziua. suntem 4 frati mostenitori ,unul singur in viata.Avem de impartit casa parinteasca[renovata in 1970 de fratele in viata].fratele are toate actele pastrate la el[de pe urma reconstr.dar sunt pe numele bunicului,el avand pozitie pe casa.]Acuma fratii doresc parti egale,oare n-ar trebui sa se considere valoarea renovari casei.VA rog sa-mi spuneti ce se poate face,toti ar dori bani dar aportul lor a fost zero.multumesc.
Răspunde
 23-02-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Masa succesorala se imparte in mod egal, intre cei 4 mostenitori, insa daca unul dintre mostenitori poate dovedi faptul ca a adus imbunatatiri imobilului, poate solicita obligarea celorlalti la plata unor sulte, aferente costurilor efectuate pentru imbunatatirile aduse.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2022

scuze,asa cum am aratat in postare fratele are toate actele originale,de renovare a casei doar ca sunt pe numele tatalui[asa se proceda atunci,nici nu se putea altfel]cum pot dovedi,nu stiu daca as gasi martori de pe vremea acea' tatal nu avea posibilitati banesti era si bolnav [a decedat dupa 3 ani]multumesc.va rog o sugestie.
Răspunde
 23-02-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Eu nu inteleg prima dvs. postare.
Cum adica, " suntem 4 frati mostenitori , unul singur in viata"?

Presupun ca dvs. sunteti fratele in viata,dvs.ati facut imbunatatirile si dvs. detineti si actele imobilului.

Nepotii dvs. vin la mostenire alaturi de dvs.? Fratii decedati au acceptat mostenirea tatalui lor in termen?
Incercati sa fiti mai clar daca doriti un raspuns.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-02-2022

Da,ati inteles bine,eu sunt fratele care s-a ocupat de casa si detine acele acte de renovare a casei din 1968-1970[asa cum am spus actele sunt pe numele tatalui nostru]doresc sa ne intelegem toti ca fiecare frate[urmasi] sa primeasca ceva desi n-au facut nici acceptare nici alt act.as vrea sa stiu daca suma investita in momentul renovarii se poate lua in calcul.Deasemenea cum pot dovedi ca au fost banii mei,parintii neavand posibil.,am doar actele originale care intamplator au ramas la mine,la vremea aceea nu m-am gandit ca o trb.sa impart cu fratii,ei avad gospodariile proprii.multumesc
Răspunde
 25-02-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Veti dezbate atat mostenirea bunicului dvs, cat si a tatalui alaturi de ceilalti mostenitori in viata. Daca nu vreti sa invocati neacceptarea mostenirii in termen de catre ceilalti descendenti, mostenirea se va imparti pe tulpini, in mod egal, urmand ca dvs. sa faceti dovada - prin orice mijloc de proba, inclusiv martori - ca ati adus imbunatatiri imobilului, urmand ca partea dvs. fie sa creasca in natura, fie sa va fie platita o sulta.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.