Forum avocaţi > Civil

Uzucapiune cu probleme

23-02-2022

Bună ziua. Vă rog să mă ajutați in urmatoarea problemă : am un proces de uzucapiune cu un imobil cumpărat (dar neînscris in cartea funciară din diferite motive) de bunicul meu B impreuna cu un fratele I in anul 1950, imobil cumpărat în rate . După un an fratele bunicului meu renunță la plata ratelor, bunicul îl despăgubeste și preia el plata integrala a ratei , până la stingerea datoriei in anul 1957 ( pentru toate acestea am acte olografe). Am ajuns în derularea procesului la proba cu martori, am propus trei martori, inclusiv o rudă (nora unui alt frate al bunicului meu) care, am presupus, cunoaște situația . Doar că azi aceasta mi-a prezentat o copie a unei convenții incheiate în anul 1969 intre bunicul meu si acest al treilea frate V, prin care acesta ar fi preluat plata ratelor de la al doilea frate, convenție încheiată intr-un singur exemplar original și care a rămas în posesia fratelui V . Dar când întrebat-o acum o lună dacă dorește să vină de martor, aceasta nu mi-a zis nimic de acest lucru . Intreabarea mea este dacă mai poate rămâne martor în proces, având un interes, și cum o elimin din lista, ținînd cont ca acesta este trimisă instanței ? Și daca aceea convenție încheiată in anul 1969 mă poate incurca in procesul meu, în acest moment ?
Mulțumesc anticipat .
Răspunde
 01-03-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Nu se intelege speta dvs, ptr ca, pe de o parte, spuneti:

"bunicul îl despăgubeste și preia el plata integrala a ratei , până la stingerea datoriei in anul 1957"

ca mai apoi sa spuneti:

"mi-a prezentat o copie a unei convenții incheiate în anul 1969 intre bunicul meu si acest al treilea frate V, prin care acesta ar fi preluat plata ratelor de la al doilea frate, convenție încheiată intr-un singur exemplar original și care a rămas în posesia fratelui V"

In 1969 ce prevederi a avut conventia dintre bunicul dvs. si fratele V? Ce anume a trebuit reglementat intre ei?
si
Cand a semnat V cu I conventia de preluare a ratelor? V l-a platit pe I? V a platit rate?

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-03-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Promocris a scris pe 23-02-2022:
Bună ziua. Vă rog să mă ajutați in urmatoarea problemă : am un proces de uzucapiune cu un imobil cumpărat (dar neînscris in cartea funciară din diferite motive) de bunicul meu B impreuna cu un fratele I in anul 1950, imobil cumpărat în rate . După un an fratele bunicului meu renunță la plata ratelor, bunicul îl despăgubeste și preia el plata integrala a ratei , până la stingerea datoriei in anul 1957 ( pentru toate acestea am acte olografe). Am ajuns în derularea procesului la proba cu martori, am propus trei martori, inclusiv o rudă (nora unui alt frate al bunicului meu) care, am presupus, cunoaște situația . Doar că azi aceasta mi-a prezentat o copie a unei convenții incheiate în anul 1969 intre bunicul meu si acest al treilea frate V, prin care acesta ar fi preluat plata ratelor de la al doilea frate, convenție încheiată intr-un singur exemplar original și care a rămas în posesia fratelui V . Dar când întrebat-o acum o lună dacă dorește să vină de martor, aceasta nu mi-a zis nimic de acest lucru . Intreabarea mea este dacă mai poate rămâne martor în proces, având un interes, și cum o elimin din lista, ținînd cont ca acesta este trimisă instanței ? Și daca aceea convenție încheiată in anul 1969 mă poate incurca in procesul meu, în acest moment ?
Mulțumesc anticipat .

Cu siguranta speta dvs se va complica, prin interventia celuilalt frate sau a mostenitorilor acestuia.

Puteti formula o cerere de inlocuire a martorului propus, indicand numele si adresa noului martor, cat si motivul inlocuirii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-03-2022

Deocamdată nu a intervenit nimeni în dosar oficial. Audierea martorilor o am în 15 martie, mai pot face cerere de inlocuire martor ? La motivul înlocuirii pot trece conflict de interese, deoarece teoretic martorul poate deveni ostil cauzei mele ?
PS. Conventia respectivă se poate vedea aici și aici : . Documentul nu știu dacă e real, semnăturile bunicilor mei nu se potrivesc cu cele din conventie, din câte imi dau seama . Și toți semnatarii sunt decedați .
Răspunde
 02-03-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Depuneti prin registratura o cerere de inlocuire a martorului si prezentati-va la termen cu noul martor.

Daca partile interesate vor interveni in cauza si vor depune acel inscris, solicitati o expertiza grafoscopica.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-04-2022
Vizitator
Bună seara vă rog frumos am cumpărat 1400m pe cartea funciara dar 300 fără acte am construit ocasa acum 15 ani acum avenit un proprietar care nui esa terenul puate sami strice gardul și ceva anexa sami ia terenul dar fost proprietar la deține din90 dar ei abia acuma au venit să-l rectifice dar vecin nu-l ape ei dar terenul na fost muncit și poarte se afla și la vecinu dar el na făcut carte funciara mulțumesc,
Răspunde
 17-04-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Am incercat sa va ajut cu un raspuns, insa, din pacate, n-am inteles nimic din mesajul dvs.
Incercati sa-l rescrieti, va rog.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2023
Vizitator
Bună ziua. În anul 2013 cu acordul socrilor am construit o casa pe terenu acestora. În 2019 socrii mei au divorțat, iar acum socru prin instanta vrea sa ne dărâme casa. De când am construit casa plătesc impozit la primărie. Partaj între cei doi nu este încă făcut. As putea obține dreptul de uzucapiune? Mulțumesc.
Răspunde
 03-01-2023

Bucuresti
0746938774
Facebook
Situatia este destul de delicata, iar pentru un raspuns pertinent trebuie analizata concret situatia de fapt.

Sfatul meu este sa formulati o cerere de interventie in dosarul de partaj al socrilor.

Constructia este pe numele dvs?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-01-2023

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Stoica Carmen a scris pe 03-01-2023:
Bună ziua. În anul 2013 cu acordul socrilor am construit o casa pe terenu acestora. În 2019 socrii mei au divorțat, iar acum socru prin instanta vrea sa ne dărâme casa. De când am construit casa plătesc impozit la primărie. Partaj între cei doi nu este încă făcut. As putea obține dreptul de uzucapiune? Mulțumesc.

Daca ati ridicat casa cu autorizatie de constructie si detineti un acord scris al proprietarilor terenului (o declaratie, un comodat sau un contract de inchiriere), detineti un drept de superficie pe terenul pe care ati construit casa.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.