Forum avocaţi > Civil

Prescriere datorie

25-02-2022
Vizitator
Buna ziua, in urma cu aproximativ 16 ani parintii mei au facut un credit pentru a incepe o afacere(o fabrica de mase plastice) unde au avut ca si garant propria casa. Din ce stiu le mergea bine, pana cand tatal meu a avut un accident de masina si a decedat, firma fiind pierduta in cele din urma(totul a fost furat de nasii parintilor, desigur, nu am dovezi sa atest cele spuse)
De 12 ani(cred) casa este executata silit, dar nu s-a gasit niciodata un cumparator, si nici nu apare pe vreun site de licitatii. Nu am mai primit vreo instiintare din partea bancii de ani de zile

Intrebarea mea este, pot recupera imobilul prin subscrierea datoriei? Din ce am inteles, pentru un activ este nevoie de 7 ani de la inceperea termenului de executare silita? Si daca da, ce costuri de judecata ar atrage dupa aceasta? Multumesc din suflet!
Răspunde
 25-02-2022

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Raspunsul la intrebarea dvs. nu este atat de simplu,avand in vedere ca vorbiti de un contract de credit incheiat pe vechiul cod civil (anterior 1 oct 2011), de o ipoteca tot pe vechiul cod civil, de o executare silita inceputa pe vechiul cod de procedura civila (anterior 15 feb 2013).
Nu specificati de cat timp nu s-au mai facut acte de procedura in dosarul de executare, daca a fost facuta vreodata vreo contestatie la executare.
Pe scurt, aici in forum nu puteti obtine un raspuns pertinent. Doar cineva care va studiaza actele va poate da o solutie.Mai mult ca sigur a intervenit prescriptia in timpul executarii silite.
Si, sincer, nu va inteleg intrebarea, si nu stiu la ce se refera cei 7 ani pe care ii pomeniti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.